1. Plasser oppvasken riktig
Start med å sjekke hvordan du setter inn oppvasken. Kanskje du oppdager at en tallerken er i veien for en annen? Det kan være så enkelt som at en wokpanne kommer i veien for bestikket. Pass på at ingen tallerkener som blokkerer andre, slik at vannet ikke får sprutet og rengjort rundt.
2. Test forskjellige oppvaskmidler
Alle merker fokuserer på sine egne løsninger, og noen kan passe bedre til dine behov enn andre.
3. Kjør et rengjøringsprogram
Et rengjøringsprogram renser maskinen for kalk, fett og matrester. Maskinens sprøytearmer har spesielt behov for rengjøring fra tid til annen. Noen oppvaskmaskiner har innebygde rengjøringsprogrammer, men hvis dette mangler i maskinen din, kan du kjøre programmet som gir høyest mulig varme og tilsette vaskemiddel.
4. Fjern, rengjør og sett på plass
Noen deler av maskinen kan fjernes og rengjøres for hånd. Filteret på maskinen blir skittent etter mange vask på grunn av alt matrester og alt fettet som samler seg der. Skittent filter betyr skittent vann og resultatet er skitne retter. Fjern filteret, rengjør det og sett det tilbake i maskinen. Sørg for å skylle delene grundig, for ellers risikerer kjøkkenet å bli fylt med bobler neste gang du bruker oppvaskmaskinen.
5. Frisk opp med salt
Det anbefales å fylle oppvaskmaskinen med salt en gang i året. På denne måten kontrollerer du kalkinnholdet i vannet, noe som gjør at maskinen holder seg frisk lenger. De fleste oppvaskmaskiner har en varsellampe som indikerer når det er for lite salt.