Hvilken ovn du skal velge, handler om hvor mye tid du vil bruke, hvor stor kapasitet du trenger, og om du ønsker å bruke den til mer enn bare pizza.
Små, bærbare pizzaovner: Dette er ovner som du kan sette opp på balkongen eller ta med deg på stranden. De fyres med ved, pellets eller gass. Ovnene magasinerer ikke varme, noe som betyr at de må fyres kontinuerlig under stekingen. Ovnene blir fort varme og kan steke nok pizzaer til en stor familie.
Flyttbare pizzaovner: Dette er større ovner som kan flyttes dit du vil ha dem, og som kan pakkes bort for vinteren. Akkurat som en grill. De kan stå på ben eller settes på en benk. Noen ovner magasinerer varme, andre må fyres konstant. I disse ovnene kan du steke nok pizzaer til større selskaper på opptil 20 personer.
Stasjonære pizzaovner: Dette er de tradisjonelle pizzaovnene. De er murt opp, stein for stein, eller kommer som ferdige moduler som settes opp på stedet. De fyres med ved, og varmen magasineres i ovnen. Ovnene kommer i alle størrelser, og de største har nesten ubegrenset kapasitet.
Elektriske pizzaovner: I løpet av de siste årene har det kommet elektriske pizzaovner som gir høy nok temperatur til å steke en tynnbunnet pizza. Ovnene kan brukes inne og ute, og er kompakte nok til å få plass på kjøkkenbenken. De vanligste ovnene kan steke nok pizzaer til en stor familie. Ovnene kan også brukes som avlastningsovn på kjøkkenet.