Hopp over navigasjonen
Couple eating outside in front of grill

Liten grill - perfekt for deg med begrenset plass

Det er ikke alle som har plass eller behov for en stor grill. I dag fins det heldigvis flere gode alternativer som lar deg nyte god grillmat, uten den tradisjonelle og store grillen.

Salmon on grill plate

Grillplate til platetopp

Visste du at det er ganske enkelt å forvandle en platetopp til en grill? Nøkkelen er å bruke grillplate. Det er en stor plate som plasseres på platetoppen, gjerne over flere kokesoner. Det aller beste er å plassere den der du har bridge funksjon som slår sammen to soner om det finnes på platetoppen din. Da fordeles varmen raskt og over hele grillplaten slik at alle ingredienser blir grillet jevnt uansett hvor du plasserer dem.

Du får grillplater for induksjon og andre ulike platetopper. Avhengig av hvordan du vil steke maten får du tak i plater med glatt overflate, og riller. Husk at materialer i grillflaten påvirker hvor mye av maten som setter seg. Slipp-belegg er et godt materiale om du ønsker å bruke mindre olje.

Pass på å lese rengjøringsinstrukser for grillplaten du velger, da det ikke er alle som tåler å gå i oppvaskmaskinen.

Finn en grillplate:

     
     
     
     
     
     
     
Man holding portable grill
Bærbar grill

Skal du grille i parken, på camping eller i båten, er en bærbar grill det beste alternativet. Husk bare at en liten grill gir begrenset varme. Derfor er det lurt å ikke fylle hele grillristen, selv om det strengt tatt er plass. Lag deg en liten plan, og grill heller i flere omganger. 

På en kullgrill er passe mye grillkull viktig. En liten, bærbar grill skal ha rundt 10 briketter, mens større griller skal ha mellom 15 og 25.

Å grille med direkte og indirekte varme går utmerket på en bærbar kullgrill. En gassgrill må være utstyrt med to brennere for at dette skal være mulig.

Når grillen skal rigges for direkte og indirekte varme, legges kullet på den ene siden hvis grillen er liten eller ytterst på hver side hvis grillen er litt større. Rett over kullet grilles det på direkte varme. Der det ikke er kull på undersiden, grilles maten indirekte, uten strålevarme fra kullet. Husk at lokket skal være mest mulig lukket under grillingen.

Finn en bærbar grill: