Hopp over navigasjonen
iStock-1435233829 (1)

Slik kan du redusere strømregningen på jobben

Du har sikkert lest om hvordan du kan redusere strømforbruket ditt hjemme. Mange av de samme grepene kan du også gjøre på jobben, som for eksempel å senke innetemperaturen med én eller to grader. Her er flere tips til hvordan du kan redusere strømutgiftene på arbeidsplassen.

Oppvarming er den største strømtyven både hjemme og på jobb. Kanskje vil du ikke engang merke på innetemperaturen om du skrur den ned én grad eller to? På den måten kan du nemlig spare fra 5 - 10 prosent på oppvarming. Med dagens høye strømpriser kan det føre til betydelige summer spart. Står lokalene tomme om natten, er det heller ingen grunn til at det skal være lik temperatur hele døgnet. Du kan spare mer ved å senke innetemperaturen på de tidene hvor ingen er på jobb likevel.

Skru av utstyr om natten

Det kan også være penger å spare på å skru helt av datautstyr, printere, skannere, TVer og projektorer om natten, i stedet for å la de stå i standby-modus og bruke helt unødvendig strøm. Det samme gjelder også mikrobølgeovner.

Et annet tips er å sjekke temperaturen og tetningslister i kjøleskap og fryser. Er tetningslistene slitte, vil det lønne seg å bytte de ut for å unngå unødvendig varmetap. Den optimale temperaturen i kjøleskap er 4 grader, mens den er -18 grader i fryseren. Bare én grad lavere temperatur i fryseren kan føre til at den bruker 5 prosent mer strøm enn nødvendig.

Tre måter å spare strømmen på

Invester i smarte produkter

Smarte kontakter, som for eksempel Adax Smart WiFi Plug, er en liten investering med stor gevinst. Denne kontakten har en innebygd termostat som leser av temperaturen i rommet og holder den på et jevnt nivå. Slike smarte kontakter gjør selv eldre panelovner smarte, da særlig nå om dagen med de høye strømprisene.

Du kan også investere i nye smarte panelovner. Adax Clea H 10 er en elegant panelovn med glassfront og innebygd wifi, som gjør at alle funksjoner kan styres via Adax wifi-appen for smarttelefoner.

Har du noen gang opplevd å sitte litt bortgjemt i dine egne tanker på jobben og at lyset der du sitter plutselig slår seg av? Bevegelsesstyrte sensorer som slår lyset automatisk av etter en gitt tid uten bevegelse i rommet, er en smart og strømbesparende løsning. Det finnes også intelligente lysstyringssystemer som dimmer lyset automatisk etter hvor mye dagslys som til enhver tid slippes inn i rommet. Har dere utendørsbelysning på jobben, kan den også med fordel tidsstyres – for eksempel stille den inn slik at utelyset slår seg av og på i takt med når solen står opp og går ned.

I tillegg vil det lønne seg å bytte ut alle lyspærer med LED-pærer, som både bruker mindre strøm og har lang levetid. LED-pærer lyser i opptil 50 000 timer. De utvikler dessuten mindre varme og er dermed mindre brannfarlige.

Etterisoler lokalene om nødvendig

Er lokalene på jobben dårlig isolerte, vil det på sikt lønne seg å investere i etterisolering for å gjøre bygget mer energieffektivt og redusere strømforbruket som går til oppvarming. Du vil også merke at dere får et bedre inneklima på jobben.

Til syvende og sist handler det om å være mer bevisst på hva som trekker strøm og ikke bruke mer strøm enn nødvendig.

Hvis strømutgiftene til bedriften din utgjør minimum 3 prosent av bedriftens totale omsetning, kan dere søke om strømstøtte fra staten, som har satt av 3 milliarder kroner til strømstøtte til bedrifter i 2022.

Du er når som helst velkommen til en hyggelig prat med oss i Elkjøp Bedrift om hvordan dere med relativt enkle grep kan redusere strømregningen på jobben din.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev, slik at du ikke går glipp av noen gode tilbud.