PELLETSGRILLING – EN SMAK AV FREMTIDEN
Noen trender er korte, mens andre er kommet for å bli. Når det gjelder grilling, har pelletsgriller blitt svært populære i løpet av de siste årene, og med deres fordeler og gode smak har de kapret hjertene og interessen til grillere over hele verden. Elsker du god grill- og røksmak? Da bør du fordype deg i pelletsgrillingens verden!
Hva er en pelletsgrill?
Opp gjennom årene har pelletsgriller også vært kjent som «pelletsrøkere» – ganske enkelt fordi de er fantastiske til å holde en lav temperatur, noe som er akkurat det du trenger når du røker for eksempel pulled pork eller kanskje en brisket. Tradisjonelt sett har røking vært hovedformålet med en pelletsgrill, men med tiden har dette behovet endret seg.
Slik fungerer den
En pelletsgrill kjennetegnes ved at den drives av elektrisitet med trepellets som brennstoff. Du legger pellets i pelletskammeret og starter grillen ved å slå på strømmen. Motoren driver pelletsmateren slik at den langsomt skyver pellets ned i brennkammeret under grillristene. Her vil varmeelementet tenne pelletsen, og viften vil fordele varmen til grillboksen. Under grillingen vil temperaturmåleren overvåke temperaturen, og grillen vil holde en stabil temperatur ved hjelp av måleren, viften og motoren, som enten kan skyve mer pellets gjennom for å øke varmen eller redusere pelletsmengden for å dempe den. Så når du vil lage mat på pelletsgrillen, trenger du bare å tilsette pellets, stille inn ønsket temperatur på displayet og starte grillen.
Din egen hageovn
Resultatet er en grill som praktisk talt fungerer som en ovn – holder jevn og stabil varme gjennom hele tilberedningstiden – en grill som mer eller mindre kan justere temperaturen på egen hånd. Det er det grunnleggende ved en pelletsgrill, og som alle andre griller må den naturligvis vedlikeholdes. Med tiden har det også oppstått andre behov, og i dag ønsker man gjerne at pelletsgrillene ikke bare yter bra ved lavere temperaturer, men også ved høye, og at de kan benytte smart teknologi som gjør matlagingen enklere. Det er akkurat det pelletsgriller er kjent for – å gjøre ting enkelt!
Hvorfor en pelletsgrill?
Noen tror kanskje at pelletsgriller bare er for profesjonelle grillmestere – det vi ofte kaller grillnerder. At de bare er for dem som elsker å perfeksjonere sine spareribs, pulled pork eller brisket. Men pelletsgrilling er faktisk en måte å forenkle røking på – og hvis du finner en pelletsgrill som også er bra på å nå høye temperaturer, har du den mest praktiske allround-grillen du kan få.
Høy brukervennlighet
Det spiller ingen rolle om du er nybegynner eller en avansert griller. Alt du trenger å gjøre, er å slå på grillen, velge en temperatur og legge på maten. Deretter sørger grillen for å holde den innstilte temperaturen. Ingen stress når det gjelder å opprettholde varmen! Pelletsgrillen gir svært god brukervennlighet, og den lar deg fokusere på andre ting, som f.eks. å tilbringe tid med venner og familie. Men det handler ikke bare om brukervennlighet. Det handler også om smak! Pelletsgrillen gir deg den velkjente smaken vi alle elsker og kjenner fra godt grillet mat. Yter suverent både på brukervennlighet, smak og gode opplevelser!
SMOKEFIRE – SMAK FREMFOR ALT
Da Weber lanserte SmokeFire, presenterte vi verden for merkets første pelletsgrill – en grill som representerer alt Weber er kjent og elsket for, og som setter nye standarder innen pelletsgrilling.
I SmokeFire-familien finner du to series - den originale SmokeFireog den mørklagte SmokeFire STEALTH Edition. Begge seriene kommer i to størrelser – EX4 og EX6 – avhengig av dine behov og plassen du har tilgjengelig.
Røking, steking og alt der imellom
Med SmokeFires brede temperaturintervall på 95–315 °C kan du, i tillegg til å tilberede fantastisk røkt mat, også bruke grillen til både å steke, røyke, bake og alt derimellom. Det er den eneste grillen du trenger for å grille perfekte, saftige biffer, langtidssteke spareribs, lage pizza, desserter, burgere eller hva enn du har lyst på.
Ekte Weber-DNA
SmokeFire-pelletsgrillen bygger på mer enn 70 års grillerfaring og bringer deg ny innovasjon til din hage – alt skapt med det anerkjente Weber-DNA-et. Fra Webers eksklusive porselensemaljerte finish på utsiden som går tilbake til da den aller første Weber-kulegrillen ble oppfunnet, til Flavorizer Bars som opprinnelig ble utviklet av Weber i 1985. SmokeFire har alt – og mer til!
Vi introduserer smart grillteknologi
Med SmokeFire introduserte Weber også sin WEBER CONNECT smartgrill-teknologi, som er innebygd i SmokeFire. Ved å koble SmokeFire til smarttelefonen din med WEBER CONNECT-appen, mottar du varslinger på grillen eller på telefonen din om alle trinn i grillingen. Du kan også overvåke temperaturen i SmokeFire direkte via smarttelefonen. I tillegg til at WEBER CONNECT er din grillassistent, gjør smartteknologien det også mulig å optimalisere og finjustere din SmokeFire hjemme. Fastvare- og programvareoppdateringer er automatisk tilgjengelige, slik at grillen alltid er oppdatert.
HVORFOR SMOKEFIRE?
Dette er hvorfor du bør velge SmokeFire:
- Bøttefri fjerning av fett og aske. Aske og fett oppbevares i en skuff i SmokeFires interne rengjøringssystem, som er enkelt å rengjøre.
- Fettoppsamler. En bøtte til fettoppsamling som henger på siden av grillen er neppe den beste løsningen. Den kan være sølete, ustabil og henger i perfekt høyde for at hunden din kan ta en slurk fra den.
- Flavorizer Bars. Webers unike Flavorizer Bars er designet for å fordele varmen jevnt på grillristene – for å sikre at grillen når høye steketemperaturer.
- Skorstein. Skorsteinen slipper ut varmluft fra grillen og hindrer at den blir for varm – optimal grilling og bruning.
- Røker og lager grillmerker. 315 °C er det magiske tallet. SmokeFires brede temperaturintervall gjør det mulig å røke en brisket på lav temperatur eller brune en perfekt medium-rå biff på høy varme.
- Begrenset temperaturintervall. Noen pelletsgriller er perfekte for røyking, men mangler muligheten til å brune maten raskt. For å grille en saftig burger eller en perfekt brunet biff, trenger du en grill som raskt kan komme opp i 315 °C.
- Porselensemaljert finish. Webers porselensemalje tåler all slags vær og bidrar til å hindre rust, sprekker og avskalling over tid.
- Lakkert stålfinish. Noen pelletsgriller har lokk og grillboks av lakkert stål. Med tiden vil stålet ruste og lakken flasse av.
- Trinn-for-trinn-grillassistent. WEBER CONNECT smartgrill-teknologi er den første trinn-for-trinn grillassistenten i sitt slag. Den varsler om alt fra nedtelling til når maten er ferdiggrillet eller når det er på tide å snu og servere den.
- Innebygd varmefordelingsplate. Ta en titt under grillristen. Enkelte pelletsgriller har en innebygd varmefordelingsplate (må ikke forveksles med en dryppform) som blokkerer flammen. Det hindrer at direkte varme når maten, og det samler opp aske og fett.
VEDLIKEHOLD AV SMOKEFIRE
Hold din SmokeFire skinnende ren og i god stand! Bare noen få trinn er nødvendig for å sikre at din SmokeFire alltid yter sitt beste – og du kan fokusere på det som virkelig betyr noe: De gode stundene rundt grillen!
Måltid-til-måltid
Det er enkelt å rengjøre grillen mellom hver grilling – og det er den beste måten for å sikre at neste grilløkt blir vellykket!
- La grillen forvarmes på høy varme i 10–15 minutter. Det brenner av de siste restene på grillristen.
- Når grillen er forvarmet, børster du grillristene rene med en grillbørste av rustfritt stål.
- Kontroller dryppformen som sitter i aske- og fettoppsamleren – pass på at den ikke renner over. I så fall fjerner du den og bytter den ut med en ny. Dette forhindrer oppblussing av flammer under grilling.
- Nå er du klar til å grille!
Sesong-til-sesong
Innimellom bør du ta en grundigere rengjøring av din SmokeFire – spesielt før grillsesongen starter. Slapp av – det er enkelt og krever ikke mye verktøy eller tid. Alt du trenger er litt grillrens, en mikrofiberklut eller litt tørkepapir, en grillskrape og en ny dryppform.
Innvendig rengjøring:
- Når SmokeFire er helt avkjølt, sprayer du både den øvre og nedre grillristen med Webers grillrens for grillrister og lar det stå en kort stund. Tørk deretter av med et kjøkkenpapir eller en mikrofiberklut. Bruk en grillbørste om nødvendig. Ta grillristene av grillen.
- Skrap nå Flavorizer Bars med en grillskrape. Spray deretter med Webers grillrens for grillrister, la det stå en kort stund og tørk de rene. Ta deretter Flavorizer Bars av grillen.
- Skrap av varmefordelingsplaten og fjern den.
- Skrap av grillboksen – skyv restene ned i aske- og fettoppsamleren. Spray med Webers grillrens for grillrister og tørk av.
- Rengjør brennkammeret med skrapen – skyv restene gjennom pelletsristen.
- Fjern aske- og fettoppsamlingsskuffen. Skift ut den brukte dryppformen, tøm skuffen, tørk den ren og sett den tilbake i grillen.
Utvendig rengjøring:
- Spray lokket med Webers emaljerens og la stå en kort stund. Tørk deretter av.
- Rengjør sidebordet med Webers grillrens for rustfritt stål – husk å tørke MED kornene.
- Nå er du er klar for den nye sesongen!