Vakuum – forlenger holdbarheten på mat.
Forleng holdbarheten, reduser matsvinn, bevar flere vitaminer og lag mat med sous vide med Bosch vakuumoppbevaring. På kort tid blir stavmikseren din til en kraftig og praktisk vakuumpakker. Ved å bruke vakuum på maten din holder den seg ikke bare fersk lenger slik at du reduserer matsvinnet ditt – i tillegg bevares smak, konsistens og farger bedre og du får mer plass i fryseren!
Fordeler med å bruke vakuum:
- Forlenger holdbarheten på tørre varer i spiskammeret, ferske varer i kjøleskapet og frosne varer i fryseren.
- Mer smak når du lager mat med sous vide eller marinerer i vakuum, ettersom vakuumet åpner porene og fibrene i kjøttet slik at det marineres på en effektiv og raskere måte.
- Unngå fryseskader på vakuumpakket mat i fryseren, noe som ellers er vanlig når du fryser alt fra kjøtt og fisk til grønnsaker, frukt og bær.
- Få god oversikt i fryseren og mer plass ved å vakuumpakke i vakuumposer og matbokser beregnet for vakuumoppbevaring.
- Meal prep på et nytt nivå! Tips: Tilbered ukens mat i løpet av helgen, og vakuumpakk deretter maten i vakuumbokser fra Bosch slik at maten holder seg fersk opptil dobbelt så lenge*. I tillegg sparer du mye tid!
Ergomixx – Stavmikser med kraft og vakuumoppbevaring
Ergomixx er stavmikseren som kan gjøre mer. I tillegg til å hakke og blande, kan du bruke den til praktisk vakuumpakking. Den er enkel og praktisk å håndtere og har et stort antall tilbehør og bruksområder. Hakke, blande, kutte, strimle eller vakuumpakke? Ikke noe problem!
Få orden i fryseren med vakuumoppbevaring
Halvfull emballasje, kartonger og plastbokser gjør oppbevaring i fryseren unødvendig rotete og tungvint. Hvis du vakuumpakker maten før du fryser den, oppbevarer du bare nøyaktig det du vil fryse i enten vakuumposer eller matbokser. Altså ingen unødvendig emballasje eller luft. Med vakuumoppbevaring blir det garantert lettere å få det ryddig i fryseren.
Slipp fryseskader og iskrystaller
Temperaturendringer og feillagring kan føre til fryseskader. Når overflaten til frossen mat blir oppvarmet eller tint, fordamper vann, og hvis maten fryses igjen dannes det iskrystaller – også kalt isbrann. Hvis du bruker vakuum på maten før du fryser den, reduseres risikoen for fryseskader og smaken bevares bedre. Gjelder grønnsaker, kjøtt, fisk, bær og middagsretter.
Reduser salatsvinn
Bladspinat, grønnkål, crispisalat, ruccula. De kommer ofte i store pakker med kort utløpsdato, og ofte må du kaste det som plutselig har blitt dårlig. Men hvis du bruker vakuum på grønnsakene, er det som om du aldri åpnet posen. Da holder alt seg friskt og sprøtt lenger.
Bruk vakuum til sous vide
Nå kan du raskt og enkelt vakuumpakke det du skal tilberede med sous vide. Bruk stavmikseren ErgoMaxx og vakuumposer for å unngå en stor og klumpete vakuumpakke. Så er det bare å følge med på vanntemperaturen. Lykke til!
*Oppbevart i kjøleskap i poser, bokser eller flasker under vakuum sammenlignet med oppbevaring uten vakuum, studie utført av uavhengig laboratorium 09/2018, 06/2019 og 12/2019. UNIVERSITY OF LJUBLJANA, Biotechnical Faculty