Om Elkjøp

Vi er en av Nordens største forhandlere av elektronikk. Eventyret om Elkjøp startet i Norge med 33 kjøpmenn i 1962. Siden da har vi vokst til å bli mer enn 10 000 engasjerte mennesker over hele Norden. 

Vi er stolte av kjeden vår, som på mange måter kan kalles et norsk elektronikkeventyr! Det hele startet i 1962, da 33 uavhengige kjøpmenn gikk sammen for å lage en ny storaktør. I dag har Elkjøp datterselskaper over hele Norden, og totalt er vi over 11 000 engasjerte sjeler som jobber for å ha klodens mest fornøyde kunder. I Norge teller vi rundt 4000 elkjøpere, fordelt på 145 butikker over hele landet.

 

Suksessen skyldes fortsatt mye av det samme som i Elkjøps første dager: Vi elsker det vi driver med, jobber knallhardt og har det utrolig gøy på jobb! Vi tror på at engasjerte medarbeidere gir en bedre handleopplevelse og mer tilfredse kunder.

 

Rundt halvparten av Elkjøp Norges butikker eies og drives av frittstående handlere - såkalte franchisetakere. De resterende eies av Elkjøp sentralt. Vi har også konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse, som du finner på kjøpesentre og i større handlegater i en rekke norske byer. Vi har også åpnet vår første sentrumsbutikk, Elkjøp Glasmagasinet i Oslo, som er en del av vårt "City-konsept".
Du finner oss i dag også på Gardermoen.

 

Vi er en del av Elkjøp Nordic AS, med 400 varehus over hele Norden. I Sverige og Danmark heter vi Elgiganten, i Finland Gigantti, vi har Elko på Island, Elding på Færøyene og Pissifik på Grønland. I regnskapsåret 2016/17 omsatte konsernet for 34,2 milliarder kroner med et driftsresultat på 1.006 millioner kroner. Elkjøp Nordic AS eies av britiske Dixons Carphone, som er en av verdens desidert største aktører innen elektronikk. 

Artikler