OBS! Det er for øyeblikket falske SMS i omløp hvor "Elkjøp" står som avsender. Les mer her > 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Vær først ute med virtual reality hos Elkjøp

Virtual reality
Vi er opptatt av å være først ut med det kuleste og beste innenfor spillverden. Hos Elkjøp kan du holde deg oppdatert på det nyeste innenfor VR og selvfølgelig kjøpe produktene hos oss når de kommer til Norge. Følg med på denne siden for jevnlige oppdateringer om virtuell reality.

Du vil nok aldri reise til månen, stå på scenen med U2 eller svømme med delfiner, men med Virtual reality kan du gjøre dette likevel - uten å forlate hjemmet ditt. I denne videoen kikker vi nærmere på de ulike VR- systemene.

Virtual reality er et konsept som tar deg med til en helt ny verden. For øyeblikket er det spill og video som er det store markedet for virtual reality, men det er god grunn til å tro at den virtuelle virkeligheten har kommet for å bli og vil prege både sosiale medier og måten du handler på i fremtiden.

Virtual reality

HTC Vive

HTC Vive gir deg en opplevelse helt utenom det vanlige. Brillene tar deg med inn i en 3D-verden der du kan bevege deg fritt rundt i et rom. Samtidig kan du bruke kontrollene til ta på, kommunisere med og være en del av ditt nye univers. Dette er virkelig noe helt unikt og HTC Vive blir ansett som det mest avanserte innenfor VR-teknologien. HTC Vive består av et headset, to trådløse kontroller og to 360° motion trackers - som sporer bevegelsene.

  • Vive er kraftig, komfortabelt og svært brukervennlig
  • Produseres i samarbeid med Valve
  • Du kan bevege deg rundt på gulvet
Virtual reality

PlayStation VR Headset

Med Playstation VR headsettet får du oppleve en helt unik 3D-verden der det føles som om du er midt i spillet. Med en 360 graders synsvidde og 3D surroundlyd er denne opplevelsen både imponerende og realistisk og tar Playstation til et helt nytt nivå. Bildene er krystallklare, ventetiden er kort og de flytende visuelle effektene har en hastighet på inntil 120 fps. En PlayStation 4 er alt du trenger for å bruke PlayStation VR.

  • Kobles enkelt opp til PS4
  • Lett og komfortabelt headset
  • Inkluderer andre via PlayStation VR Sosial skjerm
Virtual reality

Samsung Gear VR

Brillene fra Samsung gjør mobilspill eller videotitting på mobilen til en helt ny opplevelse. Selv når du bruker brillene vil du få beskjed om meldinger eller innkommende samtaler slik at du hele tiden holder deg oppdatert. Enheten kan styres enten med finger- eller hodebevegelser. Har du en av de nyeste smarttelefonene fra Samsung (Note 5, S6, S6 Edge/Edge+ og S7/S7 Edge) vil du enkelt få tilgang til den virtuelle verden med Samsung Gear VR.

  • VR-opplevelse gjennom smarttelefonen
  • Veier kun 318 gram
  • Er et billigere alternativ

Andre aktuelle VR-opplevelser

Oculus Rift

Vi tilbyr enda ikke Oculus Rift hos oss. Dette produktet er et headset som lar deg oppleve den virtuelle verden på en måte du ikke visste eksisterte. Du kan spille spill, se på film eller helt enkelt tilbringe tid med vennene dine i en 3D-verden. Oculus rift består av et sett briller, en sensor som sporer hodebevegelsene, en håndkontroll, en fjernkontroll og de nødvendige kablene. Oculus Rift startet på gründersiden Kickstarter, en side der man kan selge inn ideene sine og få de til å investere. Det er i dag Facebook som eier Oculus Rift.

Les mer om Oculus Rift her 

Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens er også et produkt vi ikke tilbyr for øyeblikket. Dette er ikke en vanlig VR-brille, men et «utvidet virkelighet»-produkt. Brillene bruker en kamera- og sensorteknologi for å registrere de virkelige omgivelsene, for deretter å kopiere de virtuelle elementene på de virkelige i en høy kvalitet. HoloLens er et selvstendig produkt som ikke trenger å kobles til annen teknologi. Det har kun en bluetooth-funksjon som gjør at brillen kan kobles til for eksempel kontroller. Brillene er lagd for interaksjon med virtuelle objekter ved å snappe opp håndbevegelser til brukeren. Produktet har i tillegg støtte for stemmekommandoer.

Uante muligheter med VR-teknologien

Video i den virtuelle verden

Det unike med å se en VR-film er at det føles ut som det er du som er hovedpersonen. Man kan bli revet med i enhver film. Men når haier svømmer over hodet ditt eller du plutselig står på toppen av en fjelltopp er det i alle fall vanskelig å ikke leve seg inn i filmuniverset. VR-foto som brukes til å lage disse filmene er det samme som vanlig foto, men er tatt opp med et 360-kamera eller er 3D-modellert.

Spill i den virtuelle verden

Den virtuelle verden har alltid vært ment for spill. Vi kjenner til 3D-spill fra før av, men dette er bedre. Uansett hvor du snur deg eller beveger deg er du en del av spillet. Det finnes allerede VR-spill på markedet, men i fremtiden vil det garantert komme flere og bedre spill tilpasset VR-universet.

Nytteverdi i den virtuelle verden

Virtual reality var lengde forbeholdt spill og video og det er på de områdene VR i dag er best utviklet. Det er likevel god grunn til å tro at virtual reality i fremtiden kan brukes til noe mer nyttig enn spill og video. Man kan blant annet se video i VR der man utforsker kroppens indre og får se hvordan det ser ut inni kroppen vår. I tillegg er det nå fullt mulig å vandre rundt i Google Maps’ street view med VR-utsikt.

Sist oppdatert: 15.04.2016 14:42:22