COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
En hytte på fjellet

Ring hytta varm med en varmepumpe

Gjør oppvarmingen på hytta smart med en varmepumpe. Om varmepumpen har smartteknologi eller om du velger å kjøpe tilbehør med smartfunksjon kan du styre oppvarmingen uansett hvor du er, og dermed ringe hytta varm før du ankommer.
Varmepumpe inne på en hytte

Smart styring av varmepumpen på mobilen

-Det var et lys som gikk opp for oss det øyeblikket vi innså at varmepumpen kan kontrolleres fra mobilene våre, forteller Katrine Øyvåg (43). Hun og familien tilbringer en del tid på hytta i Sverige og forteller videre - Peisen er vår hovedkilde for oppvarming, men varmepumpen er genial for å holde temperaturen stabil. Om varmepumpen har smartteknologi eller om du kjøper tilbehør som gjør den smart, slik som produktene fra Wattle får du mulighet til å både styre varmepumpen samt følge forbruket.

- Min opplevelse er at varmepumpen generelt er veldig energieffektiv. Det er ikke så merkbart på strømregningen som det blir når vi skrur på varmekablene på badet, forklarer Øyvåg. I tillegg vil smartteknologi gjøre det enklere å tilpasse bruken og oppvarmingen.

Dame med mobiltelefon

Et smart valg

Som mange andre hadde også familien Øyvåg en eldre modell uten app og smartstyring. Løsningen ble tilbehøret.

- Vi plugget inn en smart Wi-Fi-plugg slik at vi enkelt kan kontrollere og sjekke temperaturen på hytta når vi er hjemme. Vi pleier normalt å holde innetemperaturen på 18 grader gjennom vinteren, og dermed er det raskt gjort å varme opp hytta når vi kommer dit. I tillegg er vi avhengige av en stabil temperatur slik at ingen rør fryser. I tillegg brukes varmepumpen som en effektiv aircondition om sommeren.

Einar Gulbrandsen i NOVAP

Å velge riktig varmepumpe

- Det er en tydelig vekst når det kommer til installasjon av varmepumpe i ferieboliger. Folk tilbringer stadig mer tid på hytter og er derfor mer motivert til å installere en varmepumpe, forteller Einar Gulbrandsen i NOVAP. – Den store fordelen med varmepumper er muligheten for å holde en stabil temperatur uten for store kostnader, forteller han videre. De fleste varmepumper har en vedlikeholdsinstilling som er på ca 10 grader. Dette sørger for at det ikke blir minusgrader innendørs.

- Planlegger du en helg på hytta bør temperaturen økes til 22 grader noen timer i forveien, på denne måten vil det være varmt når man kommer frem, foreslår Gulbrandsen. De fleste modeller i dag kan kontrolleres via en app. Varmepumper er dessuten et energisparende og miljøvennlig valg når det kommer til oppvarming. Energien er fornybar da den gjenbruker oppvarmet luft.

Andre kilder til oppvarming

Om det er -25 utendørs vil varmepumpen trenge litt ekstra hjelp. Derfor kan det være lurt å ha et par ekstra panelovner stående på lav temperatur. Dette gjelder også om det plutselig skal være en feil på varmepumpen slik at man unngår at vannrør fryser og at man får andre skader på hytta.

- De fleste varmepumper skrur seg selv på igjen etter strømbrudd, men panelovner er en rimelig sikkerhet ved siden av, forteller Einar Gulbrandsen.

Se vårt utvalg av panelovner her.

Plassering og installasjon

Det kan være lurt å tenke på at utendørsdelen av varmepumpen støyer en del, og derfor bør man plassere den et annet sted enn der man drikker morgenkaffen. Det er også lurt å tenke på værforhold, slik at man unngår at varmepumpen for eksempel begraves i snø.

Når det kommer til installasjon er det viktig å sørge for at alt som trengs kan fraktes til hytta. Om ikke hytta er milevis fra nærmeste vei, eller tilgjengelig med trillebår bør dette gå bra. Husk også at installasjonen alltid må gjøres av en godkjent montør.

Vi hjelper deg gjerne med installasjonen av din nye varmepumpe.