Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Oppvarmingsguide

Velg riktig oppvarmingsmetode for ditt hjem

Det finnes nærmest uendelig med muligheter for oppvarming av hjemmet og det kan være vanskelig å finne det som passer best for ditt hjem. Hvor vil en varmepumpe fungere best? Hva er den beste måten å varme opp små rom på? Hvordan kan man optimalisere luftkvaliteten innendørs? Les mer om både varmepumper og ovner slik at valget blir enklere.

Ting å tenke på ved valg av oppvarmingsmetode

Det aller viktigste å tenke på er størrelsen på rommet som skal varmes opp. Det er viktig å velge en oppvarmingsenhet som faktisk takler å varme opp det bestemte rommet. Om man ikke velger en enhet som er kraftig nok for rommets størrelse vil man ende opp med å bruke mer strøm enn nødvendig da enheten konstant vil være aktiv å prøve å varme opp rommet.

Hvilken type oppvarming er bra for meg?

Så fort du vet rommets størrelse er neste fokus selve oppvarmingen. Hvilken type enhet passer best for rommet? En varmepumpe vil nok være attraktivt for de fleste av oss, men det finnes også mange andre alternativer, og kanskje er disse mer passende for dine behov.Varmepumpe

Varmepumpe

En varmepumpe er en perfekt løsning for de store, åpne rommene hvor luften kan sirkulere i hele rommet. En varmepumpe er dermed perfekt for stuen og kombinerte kjøkken og stue. Effekten vil være bedre jo større rommet er da dette vil gjøre luftsirkulasjonen bedre. Varmepumpe er et energibesparende alternativ som til tross for sin høyer pris vil gi store besparelser i det lengre løpet. En varmepumpe er også perfekt på sommeren da den vil fungere som en air conditioner.

Les mer om varmepumper

Panelovner

En panelovn er perfekt i mindre rom som brukes ofte, slik som soverom eller kontor. Dette da panelovner har både presis temperaturkontroll, termostat og timer som sørger for optimale temperaturer døgnet rundt. De er dessuten stillegående, noe som gjør de til perfekte valg på soverommet. Veggmonterte panelovner er dessuten både stilig og plassbesparende.

Internettstyring har også funnet veien til panelovnene, slik at man enkelt kan kontrollere panelovnen fra smarttelefonen via trådløst nettverk – selv når man ikke er hjemme.

Les mer om panelovner og finn den som passer for deg.

Panelovner
Adax

Adax panelovner med innebygd WiFi- moderne oppvarming

Et moderne hjem trenger moderne muligheter. Dette gjelder også når det kommer til oppvarming. Adax sine nye panelovner med WiFI er ikke bare stilige å se på, de gir deg også topp moderne, miljøvennlige muligheter. Du styrer enkelt alle detaljer via den praktiske appen. Enten du vil tidsinnstille oppvarmingen eller tilpasse temperaturen til enkelte rom. Dette gir deg ikke bare behagelige temperaturer i rommet men også trygghet i hjemmet og på strømregningen. Adax Neo og Adax Clea er to av modellene som er utstyrt med WiFi. De er i tillegg stilige å se på, vanntette og har en 5 års garanti.

Bærbar og frittstående oppvarming

Bærbare ovner er i motsetning til veggfestede ovner mer fleksible og gir flere muligheter. Denne muligheten er perfekt for deg med mindre rom som ikke nødvendigvis trengs å varmes opp hele tiden. Man kan velge mellom elektriske ovner eller ovner som bruker olje.

Elektriske ovner

Nye, frittstående elektriske ovner kommer I stilige design som passer perfekt med det enkle, Skandinaviske interiøret. Elektriske gulvovner gir rask oppvarming og får jobben effektivt unnagjort. Men de kan også bruke mye strøm- og er derfor anbefalt for de mindre rommene.

Hotdog

Oljeovner

Oljefylte ovner er fortsatt svært populære, og det er mange grunner til hvorfor. For selv om det tar en stund å få de varme sprer de varmen godt utover hele rommet. Den varme oljen inni ovnen vil dessuten holde seg varm lenge etter at ovnen er skrudd av. De er også stillegående og derfor et perfekt valg for soverommet. Mange ser også på oljefylte ovner som et tryggere alternativ enn mange andre ovner.

Varmevifter

Varmevifter er helt perfekte når det gjelder å varme opp rom raskt. De er ikke laget for å fungere som hovedkilden til oppvarming, men er derimot ypperlig som en ekstra varmekilde når det er ekstra kaldt. Denne typen oppvarming fungerer også perfekt på baderom da det er en praktisk måte å bli kvitt fuktighet. Om sommeren kan man skru av varme-funksjonen å bare bruke den som en vanlig vifte.

Luftfuktere, avfuktere og luftrensere

Optimal fuktighet er viktig for egen helse og velvære. Eksperter anbefaler at en fuktighet på ca. 40% skal gi behagelige levekår både i hjemmet og på jobb. Hvis fuktigheten i rommet er over 50% regnes luften som damp, og er dermed med på å fremkalle mugg. På en annen side kan luften inne bli svært tørr, spesielt i vinterhalvåret - da fuktighetsnivået ofte kan falle under 30%.

Luftfuktere, avfuktere og luftrensere

Luftfukter

Når det blir kaldt ute og vi varmer opp innendørs faller fuktigheten innendørs. Dette har en negativ innvirkning på oss mennesker, møbler og planter. Er det for tørt innendørs kan dette fremkalle allergi-liknende symptomer som irriterte øyne, tørr hals og tørr hud. En luftfukter vil forbedre luftkvaliteten og sørge for et sunnere miljø.

Avfukter

Er det for fuktig inne kan dette ha negative innvirkning på omgivelsene da fuktighet fremkaller både mugg og vanndråper på vinduer og vegger. Mugg kan gi seriøse helserelaterte plager og det er derfor viktig å ha kontroll på eventuelle fuktighetsproblemer. En avfukter vil hjelpe deg å redusere damp i et rom og hindre danning av mugg i hjemmet.

Luftrenser

Er man plaget med allergi kjenner man godt til bivirkningene i hverdagen om ikke luften er ren nok. Å ta et dypt drag å kjenne den friske luften rundt seg bør være mulig i alle hjem. Luftrensere holder luften fri for partikler, pollen, allergener, lukter og flyktige organiske forbindelser.

Sist oppdatert: 08.11.2016 10:38:31

Merke

Selgere

Søkeordforslag

 

Butikkinformasjon

Kampanjer og artikler