Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Slik bruker du smartklokke til trening

Slik bruker du de ulike smartklokkene til trening

Slik bruker du smartklokken til trening, de viktigste funksjonene med tanke på trening, og hvilken smartklokke passer for din trening – Apple Watch series 2, Samsung Gear S3 eller Sony SWR50?

Dette er de viktigste funksjonene for trening med smartklokke. Vi har tatt en titt på Apple Watch, Samsung Gear S3 og Sony SWR50.

Dagens smartklokker tåler i stor grad vann og vær godt, de har innebygd GPS og de måler puls temmelig presist direkte i klokken – mange av dem selv om intensiteten er høy og treningen strabasiøs. For mange kan derfor smartklokken konkurrere på det som tradisjonelt har vært hjemmebanen til puls- og treningsklokkene. Men hvordan bruker du smartklokken til trening? Og hvilken klokke passer best for deg?

Smartklokke med pulsmåler og GPS – en personlig trener på håndbaken

Nøkkelen til en bedre livsstil ligger for de fleste i motivasjon – har du glede av noe, vil du gjøre mer av det. Smartklokkene har aktivitetsfremmende applikasjoner som forteller deg når det er på tide å bevege seg – eller til og med puste – for å holde daglige aktivitetsmål, men de gir deg også reell hjelp ved mer omfattende trening. Her er to funksjoner viktig: GPS-funksjon kartlegger bevegelsene dine og gir deg blant annet maksfart, gjennomsnittsfart og distanse – gull verdt ved løping, sykling eller skigåing. Deretter er det pulsmåling, som gir deg hjerterytme, forteller deg hvor hardt kroppen jobber og om du kan pushe enda hardere. Slik gir puls- og GPS-måling en nøyaktig oversikt over treningen din. Det gjør det lettere å trene systematisk, lettere å se utviklingen fra dag til dag og uke til uke, og lettere å finne motivasjon. I tillegg kan du konkurrere mot egne eller andres prestasjoner med en nøyaktighet du ikke har hatt tidligere, med mindre du har et treningsteam rundt deg. Det blir som din egen lille personlige trener på håndbaken.

Sjekkliste ved kjøp av smartklokke for trening

  • Reimtype – metall eller lærreim er ikke ideelt for trening

  • Batteritid – GPS eller pulsmåling bruker strøm, derfor er batteritid viktig

  • Vekt og størrelse – avhengig av din størrelse kan en tyngre klokke innvirke på ytelsen din

Apple Watch series 2 – imponerende nøyaktighet og stort app-univers

Nye Apple Watch series 2 har økt fokus på trening og fitness. Nytt fra forrige versjon er blant annet at den har en imponerende nøyaktig GPS-funksjon direkte i klokka som tåler sammenlikning med GPS-funksjoner i dedikerte sportsklokker. Dette går heller ikke nevneverdig på bekostning av batteritid, på tross av at GPS er kjent som en strømsluker. Også pulsmålingen i Apple Watch series 2 leverer godt på nøyaktighet og gir deg full oversikt over intensitet og forbrente kalorier. Bare husk å stramme remmen ordentlig så klokka sitter godt på! Apple Watch har ikke vært best på vannbestandighet. Likefullt skal Apple Watch series 2 kunne svømmes med. For eksempel.

Det er mye treningsmotivasjon å hente i en Apple Watch. Appen Workout lar deg velge mellom 12 ulike treningsaktiviteter, både innendørs og utendørs. I tillegg er app-økosystemet rundt Apple fortsatt best i klassen. I dag kommer omtrent enhver iOS-app man kan tenke seg med en tilhørende klokkeapplikasjon. For løpetrening er det fortsatt appen Runkeeper som leder an i hovedfeltet; den bruker klokkas GPS og lar deg sette treningsmål på fart og makspuls. Du som sykler vil i tillegg elske den enkle og morsomme Strava-appen, som lar deg konkurrere mot deg selv, venner og andre irriterende raske fremmede.

Samsung Gear S3 – stilig klokke med gode treningsfunksjoner

På tross av at du har å gjøre med et aldri så lite digitalt vidunder, sørger robust og elegant design for en ordentlig high-end klokkefølelse ved Samsungs siste smartklokke, Samsung Gear S3. Urkransen gir deg genialt enkel navigasjon mellom funksjoner og den 1,3 tommer store skjermen komfortabel interaksjon, også på mørke joggeturer. Klokka har pulsmåler og gir deg hvilepuls, makspuls og gjennomsnitt. Den holder også øye med kaloriforbrenningen og væskebalansen din. I tillegg har også den vanntette Samsung Gear S3 innebygd GPS, slik at du enkelt kan logge treningsturen. Samsung Gear S3 er en overlegen smartklokke med markedsledende funksjoner, særlig koplet med Samsung-telefoner. Det kan hende at atleter som trener aktivt kanskje vil ønske nøyaktigheten til en pulsklokke, men for deg som vil ha en elegant smartklokke som i tillegg kan brukes til trening, holder Samsung Gear S3 med gode treningsapper som Endomondo, Map My Run and MyFitnessPal i lange baner.

Sony 3 SWR50 – vanntett og rimelig utfordrer uten pulsmåling

Med innebygd GPS, akselerometer, kompass og gyroskop gir smartklokken fra Sony, Sony 3 SWR50, temmelig nøyaktige målinger av gå- eller løpeturer. Endomondo, iFit og Ghostracer er tredjepartsapper som gir deg gode verktøy for en mengde ulike sporter og treningsgrener. Med IP68-sertifisering er SWR50 både vann- og støvsikker, slik at den tåler lengre svømmeturer, vannsport, dusjing og liknende. Mange bryr seg ikke om pulsmåling-funksjoner. Er dette noe du kan unnvære, er Sonys smartklokke et godt alternativ – også til trening.