Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Mann som holder tom lommebok i en hånd og mynter i en annen.

Slik får du et smart hjem med lite budsjett

Du kan lage et smart hjem uten å kjøpe mye dyrt utstyr. Med noen riktige investeringer kan du forbedre og automatisere mange av produktene, elektronikken og funksjonene du bruker daglig. Ved å bruke smarte løsninger kan du spare penger, og følger du disse tipsene kan du også spare penger når du kjøper smart.
A Google Home Mini-høyttaler ved siden av en smarttelefon.

Start med det grunnleggende

Vær smart når du kjøper smart. Tenk på fordelene med smarte hjem – kontroll, automatisering og lettvinthet – og identifiser området hvor behovet er størst.

Nå som det fins stadig flere smarte produkter til hjemmet, kan det være vrient å vite hvor man skal starte og hva du trenger for å dekke det mest grunnleggende. Naturligvis avhenger dette av preferansene og behovene dine, men generelt sett er investeringer i grunnleggende smartoppvarming, belysning, sikkerhet og/eller underholdning områdene hvor det er mest å hente.

Et smart kjøleskap kan gjøre livet ditt enklere og hjelpe deg med å redusere matsvinnet, men er du ute etter et smarthjem på budsjett, vil du sannsynligvis ha mer utbytte av et Philips Hue-startsett.

Hvis du ikke har noe imot å bruke mobilen til å styre ting, trenger du heller ikke en smart høyttaler. Alle smartprodukter med respekt for seg selv kommer med sine egne strømlinjeformede apper som du kan bruke til å overvåke og styre smarthjemmet ditt med. Du kan dessuten alltids kjøpe en rimelig Google Home Mini senere.

Hånd som holder smarttelefon.

Finn fokusområder som kan utvides senere

Å lage et smarthjem er som å bygge et hus: du har mer nytte av et solid fundament og et regntett tak enn en fantasifull planløsning med det siste innen trendy innredning. Pengene dine rekker lengre hvis du ikke prøver å bite over alt samtidig.

En annen løsning er å ta rom for rom. Start med et rom du tilbringer mye tid, f.eks. stuen eller soverommet, og oppdag at du kan skape din egen smartverden i miniatyr til prisen av én eller to bedre restaurantbesøk. Når du er klar, kan du enkelt gradvis utvide og oppgradere smartsystemet ditt til andre rom.

Når vi snakker om oppgraderinger: Visste du at du ikke trenger å kjøpe masse nytt utstyr for å få et funksjonelt smarthjem? Det fins en rekke billige smarte enheter og plugger som gjør ditt gamle utstyr og enheter smarte.

Under gir vi deg forslag til produktkombinasjoner som gir deg et smart hjem, selv om du har lite penger.

To smartpakker som ikke koster skjorta

En familie som sitter på sofaen

Sett stemningen: Google Home Mini, Chromecast og Philips Hue

Lyset dimmes og Barry White strømmer fra høyttaleren. Du trenger ikke mye dyrt utstyr for å gi stuen en stemningsfull, automatisert loungefølelse. Med Google Home Mini, Chromecast og Philips Hue får du full stemmestyring over stuen din.

Philips Hue White startsett kommer med en Philips Hue-hub – som du trenger for at Philips Hue skal virke – og tre smarte lyspærer. (Hvis du kan bruke noen kroner til, kan du investere i startpakken Philips Hue White & Color Ambience, som krydrer stemningen med fargelys).

Chromecast, som du kanskje kjenner til allerede, lar deg strømme det meste - filmer, musikk og serier – på TV-en ved hjelp av mobilen eller Google Home. Google Home Mini fungerer som en hub og kommandosentral som gir deg stemmekontroll over hele oppsettet, i tillegg til at den har egne smarte fordeler. Den kan blant annet gi deg nyheter, påminnelser, oversikt over kalenderen og informasjon om trafikkbildet.

Bilde av seks lyspærer.

Fjernstyring: Smarte plugger, smart termostater og Philips Hue

En av de fremste fordelene med et smarthjem er at du kan styre det selv om du ikke er hjemme. Dette er særlig fordelaktig når det kommer til sikkerhet og strømsparing. Du kan f.eks. fjernstyre belysningen og varmen når du er på jobb eller ferie. Du trenger ikke å investere tungt for å komme i gang. Et par smarte WiFi-plugger fra Mill gir deg full kontroll over oppvarmingen hjemme med ovnene du allerede har. Hvis du bor i en leilighet med sentralvarme eller varme i gulvene, kan du kjøpe noen smartplugger fra D-Link som kan overvåke og kutte ned på strømforbruket fra annen elektronikk.

Tar du med et Philips Hue startsett også kan du styre hjemmeklimaet ditt med få tastetrykk uten at lommeboken din blir sylslank. Utvid med flere Philips Hue-lyspærer og smartplugger etterhvert, og legg til Google Home eller Google Home mini hvis du vil ha mulighet for talestyring.

Kom i gang med disse prisgunstige smartproduktene:

Ingen produkter er tilgjenglig

Philip Hue White and color ambiance startpakke
HUEE27STARTP
Philip Hue White and color ambiance startpakke
1 389
Demovare fra kr 972
 
 
 • All-in-1 startpakke HUEE27STARTP
 • 3 Hue lyspærer
 • 16 millioner farger
  
 
 
 • 3 stk 9 W, 806 lm, E27
 • Dimmebryter inkludert i pakken
 • Philips Hue-bro inkludert i pakken
  
 
Google Home Mini - norsk (chalk) Google Home Mini - norsk (chalk)
GOOGLEMINIGY
Google Home Mini - norsk (chalk)
449
Demovare fra kr 359
 
 
 • Liten, stemmestyrt smarthøyttaler
 • Google Assistant med norsk tale
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 
Mill smart WiFi-plugg Mill smart WiFi-plugg
MILWIFISOCKET
Mill smart WiFi-plugg
349
Demovare fra kr 244
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Gjør gamle varmeovner smarte
 • Trådløs kontroll med Millheat-app
 • Integrert temperatursensor
  
 
D-Link DSP-W115 smart WiFi-plugg
DSPW115
D-Link DSP-W115 smart WiFi-plugg
299
Demovare fra kr 239
 
 
 • Appartaskontroll, opptil 16 A
 • App- og talestyring
 • Google Home- og Amazon Echo-kompatibel
  
 
Chromecast (3. generasjon)
10014
Chromecast (3. generasjon)
329
Demovare fra kr 197
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Strøm medieinnhold til TV-en
 • Dual-band WiFi-ac
 • Kobles til via HDMI
  
 

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: