Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Mann og kvinne med telefon

De beste appene til smarthus

Uansett om du skaffer en iRoomba-robotstøvsuger , et Samsung smartkjøleskap eller en WeMo-smartplugg, blir du gjerne instruert til å laste ned ulike apper når du skal sette opp innstillingene. I denne artikkelen gir vi deg appene som samler smartenhetene dine og lar deg styre dem med én enkelt app.
Kvinne som smiler mot mobilen.

Ett smartprodukt og én app

Hvis du har én eller flere produkter fra samme merke, som røykvarsler, overvåkningskamera og videodørklokke fra Nest, er Nest-appen et perfekt utgangspunkt.

Noen smartprodukter kan også snakke med smartassistenter som Google Assistant, Siri, Bixby eller Alexa. I disse tilfellene kan du også få mer ut av smartproduktene dine med en tredjepartsapp samt få dem til å snakke sammen med smartapplets og IFTTT.

Hvilken hjemmekontroll-app skal du velge?

Hvis du vil styre smartprodukter med én kontrollenhet, bør du kjøpe produkter som fungerer sammen. Dette kan være tilfelle når merker samarbeider eller gjennom tredjepartsintegreringer i smartenheter.

Støtte for Google Assistant og Apple HomeKit er integrert i flere og flere smartprodukter, men mange merker fungerer også sammen gjennom ulike apper og plattformer som Home Connect eller Fibaro Home Center.

Spør oss om du lurer på noe!

Mange av disse produktene er også ofte kompatible med ulike systemer, mens andre ikke er det. Vi skjønner at det kan virke litt uoversiktlig.

Hvis du lurer på hvilke produkter du bør velge til smarthuset ditt, kan du få hjelp i butikk eller hos kundeservice.

Google Assistant-logo.

Google Home

Google Home er ikke bare navnet på smarthøyttalere, men også navnet på den tilhørende appen. Alle Android-telefoner har innebygd Google Assistant, mens du kan laste ned appen på iPhone.

Google Home-appen fungerer som et visuelt dashbord for smarthjemsprodukter med støtte for Google Assistant, som Philips Hue, Arlo og Nest. Hemmeligheten bak en velfungerende hjemmeapp er å ha smartprodukter fra samme økosystem. Det vil si at om smartenhetene dine støtter Google Assistant, bør du bruke Google Home-appen.

Bilde av et bord med iPhone, hodetelefoner og kaffekopp title.

Apple HomeKit

HomeKit er Apples økosystem for smarthjem – hvor mange av kommandoene også kan gjøres med stemmen via Siri. Hvis du hovedsakelig bruker Apple-produkter som Apple TV, Apple Music og Apple watch, er det lurt å bruke Apple HomeKit.

Samtidig fungerer en rekke Apple-produkter sømløst med Google Home og motsatt, slik at hvis du har iPhone er du ikke nødt til å holde deg til HomeKit.

Bilde av Home Connect-appen på en mobil.

Home Connect

Et annet system som lar deg samle og styre en rekke ulike smartenheter er Home Connect-appen. Merker som Siemens og Bosch benytter Home Connect som hovedapp for smartappene sine, slik at du kan styre alt fra din smarte oppvaskmaskin til smartovn og smartkjøleskap i én enkelt app.

Bruker du disse merkene i smartkjøkkenet ditt, kan det være en god ide å se etter andre apper som også virker med Home Connect. På denne måten kan f.eks. din Nest Protect-røykvarsler kommunisere med din Bosch-stekeovn, slik at du kan slå av ovnen når du er ute og alarmen registrerer at ingen er hjemme.

Produktbilde av Fibaro Home Center 2.

Fibaro Home Center

Fibaro Home Center er en fysisk styringsenhet og en app hvor du kan samle og få tilgang til alle dine smartenheter hjemme. Med Fibaro Home Center-appen kan du styre alt fra TV, IP-kamera, termostat, alarmsystem og mediespiller.

Fibaro forstår også stemmekommandoer og er kompatibel med Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri og Facebook Messenger. Bor du i et stort hus (eller har flere hus), kan et avansert kontrollsystem som Fibaro Home Center 2 gi deg alt du trenger av styringsmuligheter.

Finn den perfekte match

For å få maksimalt ut av appene dine lønner deg seg å bruke automatiseringene i produktappen eller IFTTT-appleter. Dette gjøres best ved å integrere produktappen i en smartassistent-app samtidig som du passer på at appene fungerer sammen med de andre smartappene i boligen din.

Å finne den beste smartappen handler vel så mye om å finne den rette. Det fine med appuniverset et at du kan blande og kombinere ulike løsninger til du finner den perfekte matchen.

Les mer om Elkjøps produkter: