Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
To personer som slapper av i en sofa.

Tre enkle og diskrete måter smarte hjem gjør livet bedre

Hvordan gjøre dagen lysere, ha det mer komfortabel og senke strømregningen på en gang? Prøv disse tre smarte tipsene for en bedre, sunnere og mindre stressende hverdag.

Et smart hjem kan være det ultimate trikset for å gjøre livet enklere – og det handler ikke om prangende dingser det er vanskelig å forstå. Smarte produkter jobber diskret og sømløst for å gjøre livet ditt bedre, og det er enklere enn noen sinne å få et sunnere, lysere og renere hjem tilpasset dine behov.

En varmeovn med et WiFi-symbol over det, ved siden av en stol

Et sunnere, mer bekvemt hjem

Et smart hjem kan overvåke dets egen tilstand – og på den måten forbedre livskvalitet og komforten til de som bor i det. Ta for eksempel luftkvalitet, som er helt essensielt for at vi skal ha det bra. Dersom luftkvaliteten forverres mens du er hjemme vil du antagelig ikke merke forskjellen selv, men et smart hjem kan gi deg beskjed om at noe må gjøres.

Sensorer kan lese av alt fra luftfuktighet, luftkvalitet og temperatur, og gi beskjed til en styringsenhet som Google Home eller smarttelefonen din om at det er på tide å åpne et vindu eller sette igang en robot med vasking (mer om dette nedenfor).

Det samme gjelder for oppvarming med termostater og WiFi-tilkoblede panelovner som automatisk tilpasser innetemperaturen slik du liker den. Vil du ha soverommet varmt om morgenen og kjølig om kvelden? Ditt ord er lov.

I husholdninger med flere medlemmer vil det selvfølgelig være flere meninger om hva som er den ideelle temperaturen. Uansett hvilke motvillige kompromiss som må inngås, vil det bare være en stemmebeskjed eller et par tastetrykk unna.

I tillegg kan et smart hjem også senke temperaturen automatisk når du ikke er hjemme, slik at du både sparer miljøet og penger.

En robotstøvsuger

Smartere rengjøring

Rengjøring er en nødvendig, men tidkrevende oppgave. Men vi har en god nyhet til deg – moderne teknologi kan hjelpe deg å holde hjemmet rent med mye mindre innsats.

Helautomatiske droner som tørker støv av hyllene dine er fremdeles noen år unna (de brukes foreløpig kun til å rengjøre store ting utendørs, slik som solcellepaneler), men gulvene? Det er i boks allerede.

På vei hjem en fredags ettermiddag er det lett som en plett å få en god start på helgevasken. Enten du trykker på en knapp på mobiltelefonen – eller enda bedre, gjør ingenting fordi du allerede har bedt Google Home-stemmestyringsassistenten fikse biffen før du kommer hjem.

En robotstøvsuger kan våkne til liv fra diskrete gjemmesteder, slik som under sofaer eller kjøkkenskap, og kartlegge sin egen ferd over gulvene dine mens den mumser i seg støv og smuler som en annen utsultet Pac-Man.

Og for ekstranummeret kan en robotmopp hamle opp med det som måtte være til overs av flekker og søl. Dermed kan du komme hjem til en skinnende, rent hjem – endelig helg.

Et fargerikt opplyst rom

Se lyst på livet

Du har kanskje lagt merke til at smarttelefonen din lar deg filtrere vekk det blå lyset fra skjermen? Dette er særlig nyttig om kvelden fordi blått, kaldt lys lurer hjernen din til å tro at det er dagslys, og det vil vi helst unngå når det nærmer seg leggetid.

Smart belysning fungerer på akkurat samme måte, bare for hele hjemmet ditt. Med oppkoblet belysning slik som Philips Hue, blir det enkelt å gjøre dagen lysere.

Ved å programmere en rekke farger og lystemperaturer i løpet av dagen, kan du gå fra en behagelig dust morgenlys som vekker deg skånsomt, til å roe ned med varmere, gulere lys om kvelden.

Eller du kan lyse opp stua med helt ville farger, hvis det er noe du liker. Teknologien er riktignok diskret, men om du skulle føle deg leken, har du alle muligheter til å ta den helt ut dersom du ønsker det.

Les mer om Elkjøps produkter: