Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Person med stekepanne som brenner.

Smart brannsikring av kjøkkenet

Mange husbranner starter på kjøkkenet – for eksempel fordi man glemmer mat på komfyren. I mange tilfeller er ikke en vanlig røykvarsler nok. Hvorfor ikke heller skaffe et smartere system som gjør mer enn å ule, og potensielt kvele brannen før den starter?
En smart Nest Protect-røykvarsler

A pre-fire alarm

Husker du «Minority Report» hvor Tom Cruise stopper kriminelle allerede før de får gjort noe kriminelt? Hva om du kunne gjort det samme med husbranner?

Har du en smart røykvarsler som Nest Protect, kan du koble den til smartovnen din gjennom Home Connect-appen. På den måten kan Nest Protect se at du er «borte», men samtidig se at ovnen fortsatt er på, og dermed legge to og to sammen.

Før maten blir for varm eller overkokt, vil du få en beskjed på mobilen din som spør om du vil slå av ovnen med telefonen. Du trenger bare å trykke «ja» for å slå den av – og potensielt hindre boligen din fra å ta fyr.

Og hvis det bare er vanndamp som sprer seg på kjøkkenet ditt, registrerer Nest Protect dette, og utløser ikke alarmen.

999
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
  • Registrerer CO, røyk og varme
  • Varsler på smarttelefon, innebygget sirene
  • WiFi-tilkobling, integreres med Nest
Les mer om Google Nest Protect røykvarsler (batteridrevet)
En Siemens iQ700 induksjonstopp.

Kokkeler med timer

Å bruke timer under matlaging er ikke akkurat noe nytt, men å bruke timeren til å slå av komfyren automatisk er en nyvinning. Hvis du vet hvor lang tid det tar å tilberede maten, trenger du bare å plotte inn antallet minutter på en induksjonskomfyr som Siemens iQ700 – som vil slå seg av når tiden er ute.

En enkel, men potensielt livreddende vane er å begynne å bruke den innebygde timeren på komfyren istedenfor mobilen eller en annen klokke som timer. Den er lett tilgjengelig og kan enkelt hindre brann (eller at steken svir seg).

Foreldre og to barn som spiser middag

Påkrevd i nye hus

Ettersom komfyren er det mest vanlige arnestedet for husbranner, er det påkrevd å installere en komfyrvakt I nye boliger. Denne lille boksen sitter mellom komfyren og strømuttaket, og kutter strømmen hvis det registreres røyk fra platetoppen.

Når denne sikkerhetsmekanismen først er aktivert, har maten sannsynligvis blitt til kull allerede.

Med en smart røykvarsler eller en smart komfyr tilkoblet Home Connect, kan du ikke bare unngå en katastrofe, men til og med redde det smakfulle måltidet du lager.

Smarttelefon som viser en advarsel om karbonmonooksid.

Vær tryggere når ulykken skjer

I tilfelle de bryter ut brann i boligen din, kan et Nest Cam sikkerhetskamera filme hele hendelsesforløpet fra sekundet røykvarsleren utløses – slik at du kan dokumentere hvordan brannen oppsto. Noen smartkameraer, som Nest Cam IQ, kan også hjelpe til med å lokalisere om det eventuelt er mennesker i bygningen, slik at brannmenn kan nå dem raskere.

Hvis du har en gasskomfyr på kjøkkenet eller peis i stuen, kan Nest Protect oppdage utslipp av potensielt dødelige karbonmonooksidlekkasjer, og varsle deg umiddelbart.

Les mer om Elkjøps produkter: