Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Slik får du sunnere hår

Veien til et hår som ser ut som en million dollar er næring, pleie og omsorg. Men hvordan tar vi best vare på håret nå som sommeren er på vei?

Du har endelig kastet lua og kjent de første solstrålene i ansiktet. Det betyr bare én ting: at sommeren er i ferd med å tvinge bort vinteren for godt. Men for håret, som akkurat har lært seg å holde pusten under lua, byr sol og saltvann, flyturer og knusktørr airconluft på nye utfordringer. Det trenger fuktighet og beskyttelse fra elementene, og den jobben er det du som må gjøre.

Her får du flere styling-tips fra Jan Thomas.

Slik får du sunnere hår
Slik får du sunnere hår

Ingen tryllestav

Jeg har dessverre ingen tryllestav for å gi kundene mine sunt hår, for den jobben må gjøres daglig på badet hjemme, sier Jan Thomas.

Det han og andre frisører derimot kan hjelpe deg med er å forstå håret og hodebunnen din, og tipse deg om riktig behandling. Først da kan du utruste deg med produkter som gir håret skreddersydd pleie. Solprodukter med spf som beskytter både hodebunn og hår er et must på varme sommerdager, og skal du på stranden unngår du å skade håret ved å bruke en såkalt "badehette" på tube. Det er en maske som du lar sitte i hele dagen, og først skyller ut etter at du kommer hjem. Produktet ble opprinnelig oppfunnet for de amerikanske synkronsvømmerne, men fungerer selvsagt like godt uten akrobatikk.

Slik blir du raskt og enkelt klar for fest.

Omsorgsfull styling

Er du av typen som bruker føner, krølltang eller rettetang ofte, vil det påføre håret stress. Det vil si at håret blir tørrere og mer utsatt for splittede tupper.

Jeg vil tippe at cirka nitti prosent av skandinaviske kvinner bruker varmeverktøy når de skal style håret sitt. Da er det utrolig viktig å styrke håret med produkter som inneholder varmebeskyttende elementer, sier Jan Thomas.

Han har selv utviklet en serie med shampoo, balsam og spray som sørger for at håret holder seg sunt til tross for gjentatte varmebehandlinger. Disse selges eksklusivt gjennom Elkjøp.

Jan Thomas er kjendisenes favoritt. Les hvorfor her.


Slik får du sunnere hår

Slik får du sunnere hår

Stress er gift for håret

Et annet element det snakkes lite om er hvordan håret er en del av en større helhet. Og akkurat som resten av kroppen, trenger det næring for å skinne. Et kosthold rikt på sunne fettsyrer, som for eksempel avokado og nøtter, gjør underverker. Det samme gjør en aktiv livsstil, som gir blodtilførsel til hodebunn og hårsekker. Topper du dette med nok søvn, vil håret strutte av sunnhet. Jan Thomas forteller at han ofte møter kvinner på salongen sin i Oslo, som klager over matt, livløst hår som henger slapt nedover ørene.

I slike tilfeller er ofte stress en underliggende faktor. Håret er med oss på oppturer og nedturer gjennom livet, og preges av det. En skilsmisse, sorg eller en stressende jobb er som gift for håret, og vi må rett og slett bli litt snillere mot oss selv. Unn deg en time-out! tipser superstylisten.

Les mer om våre produkter her:

Sist oppdatert: 23.08.2016 15:33:05