Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Vi sammenligner Samsung Galaxy S8 og S8+ med S9 og S9+

Vi sammenligner Samsung Galaxy S8 og S8+ med S9 og S9+

Samsung Galaxy S9 og S9+ har nå kommet i butikkene. Lanseringen av den nye flaggskipmodellen kom bare ett år etter S8 og S8+ ble presentert, og spørsmålet er da hva Samsung har kommet med av spennende nyheter i forhold til sist. I denne artikkelen undersøker vi nettopp dette slik at du lettere kan bestemme deg om du vil bytte til nye S9 eller S9+.
Vi sammenligner Samsung Galaxy S8 og S9

Likheter og nyheter

Noen kritikere mener at telefonene er litt for like, mens fanskaren heller fokuserer på forbedringene på og under overflaten. Vi fokuserer på forskjellene og de største og tydeligste oppgraderingene, og vi begynner med det ytre. Nedenfor finner du en rekke utvalgte spesifikasjoner.

 Vi sammenligner Samsung Galaxy S8 og S9

Et eksempel på en designmessig forandring er at fingerleseren på S9 og S9+ nå sitter under kameraet, mens den på S8 og S8+ er plassert ved siden av kameraet. Den nye plasseringen gjør den lettere å nå, og du unngår å skitne til linsen. Selv om forandringen virker liten, er den likevel viktig når man ser den i sammenheng med den største nyheten ved S9 og S9+, men det kommer vi tilbake til når vi har sett på noen av de andre:

Bedre og mer praktisk lyd

Blant de større forandringene og betydelige forbedringene er at høyttalerne nå er i stereo. De er utviklet i samarbeid med AKG, og ved hjelp av Dolby Atmos sender Samsung Galaxy S9 og S9+ musikken på banebrytende rett mot deg i stedet for at lyden spilles av ned i hånden din.

En skikkelig storebror

Samsung Galaxy S8 og S8+ ble lansert med like mye RAM, og Galaxy S9 matcher den tidligere versjonen med 4 GB minne. Samsung har denne gangen imidlertid gjort S9+ til en skikkelig storebror med 6 GB RAM slik at den skifter betydelig raskere mellom apper enn S8 +.

Mulighet for mer minne

Samsung har ikke forandret den interne lagring på 64 GB, som er den samme for både Galaxy S8/S8+ og også S9 og S9+. I de nye Galaxy-telefonene har Samsung i stedet valgt å øke muligheten for ekstern lagring markant - fra 256 til 400 GB med Micro SD. Det gjør at du kan få betydelig mer minne på S9 og S9+!

Oreo 8.0

Samsung Galaxy S9/S9+ kommer også med operativsystemet Oreo 8.0, som forbedrer den allerede høye ytelsen i Samsungs smarttelefoner. En morsom detalj som også følger med er AR Emoji, som gir deg personlige emojis basert på dine selfies.

Blendende bilder

Produsenten fremhever det, anmelderne understreker det og fotoentusiastene elsker det: Kameraet. Den største forbedringen fra Samsungs side er kameraet i Galaxy S9 og S9+. Standarden er enda høyere og teknologien enda mer avansert enn i Galaxy S8 og S8+.

Samsung har med S9/S9+ redefinert kameratelefonen takket være bruken av en variabel blender i kameraet: Variasjonen mellom den hurtige f/1,5 blenderen og den langsommere f/2,4 blenderen gjør at lysopptaket maksimeres i mørke omgivelser og at detaljer og krystallskarpe bilder sikres i sterkt lys.

Til sammenligning er blenderen i S8/S8+ satt til “bare” f/1,7. Galaxy S9+ har et dobbeltkamera med 2x optisk zoom, bokeh-simulering, og takket være super slowmotion med 960 bilder pr. sekund i både S9 og S9+, vil du aldri gå glipp av et eneste øyeblikk igjen.

Spesifikasjoner til Samsung Galaxy S8 og S8+

Utvalgte spesifikasjoner: S8 og S8+

 • Operativsystem: 7.0 Nougat
 • RAM (GB): 4,00
 • Maks. oppgradering med minnekort: 256 GB
 • Kameraoppløsning (megapiksler): 12,00
 • Maks blender: f/1.7
 • Videoopptak: Ja
 • Oppløsning (megapiklser) frontkamera: 8,00
 • Lydutgang: Ja
Spesifikasjoner til Samsung Galaxy S9 og S9+

Utvalgte spesifikasjoner: S9 og S9+

 • Operativsystem: 8.0 Oreo
 • RAM (GB): 4,00 / 6,00
 • Maks. oppgradering med minnekort: 400 GB
 • Kameraoppløsning (megapiksler): 12,00
 • Maks. blender: kan skifte mellom f/1,5 og f/2,4 blender
 • Videoopptak: Ja, og super slowmotion med 960 bilder pr. sekund
 • Oppløsning (megapiksler) frontkamera: 8,00, med f/1,7 blender og mulighet til å lage personlige emojis
 • Stereo-lydutgang: Ja