Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Samsung Gear S3 eller Apple Watch Series 2

Samsung Gear S3 vs Apple Watch Series 2, hvilken passer best for deg?

Smartklokkene fra Samsung og Apple har små og store forskjeller. Men hvilken smartklokke er best for deg, Samsung Gear S3 eller Apple Watch Series 2?

De beste smartklokkene gjør både hverdagen og treningen hakket enklere.

Vi bruker smarttelefonen vår såpass mye i disse dager, at vi tar den med oss absolutt overalt. Til og med på en rask tur ut til kjøkkenet for å fylle på vannglasset, må smarttelefonen ofte være med. At smartklokker har blitt så populære som de har blitt, på så kort tid, er derfor helt forståelig.

Se alle våre smartklokker her

Helt i begynnelsen kunne det kanskje virke som om disse var noe kun aktive treningsfolk brukte og trengte, men nå ser vi at bruksområder og funksjon har fått en langt mer hverdagslig og praktisk tilnærming. Men helse og trening står fortsatt i fokus hos de fleste smartklokkene.

Hva er en smartklokke?

Smartklokken fungerer som en forlengelse av smarttelefonen din, hvor du kan besvare telefonsamtaler, lese tekstmeldinger og oppdatere deg på sosiale medier.

Enkelte smartklokker krever at smarttelefonen er i nærheten for at klokken skal fungere optimalt, men til gjengjeld slipper du dra telefonen opp fra veska, lomma eller sofaen.

Andre smartklokker fungerer like godt uten å være i nærheten av en smarttelefon. Men smartklokkene har også egne apper og funksjoner som er unike for den enkelte klokken, og dermed gjør dem til et ekstra interessant kjøp.

Apple Watch Series 2 vs. Samsung Gear S3

Selv om det nå finnes en del forskjellige produsenter på markedet, er det klart at Apple og Samsung har de to mest populære smartklokkene akkurat nå – henholdsvis Apple Watch series 2 og Samsung Gear S3.

Men hvilken av smartklokkene er egentlig best for deg? For selv om Samsung har produsert smartklokker hakket lengre enn det Apple har, og begge produsentene liker å følge hverandres utvikling, har de også tydelige forskjeller som har en del å si for både funksjon, design og ikke minst lommeboka. Apple ligger nemlig et par tusenlapper over Samsung i pris.

Apple Watch Series 2 vs. Samsung Gear S3: Utseende og design

Mens Apple legger seg på en langt mer moderne og futuristisk trend, med en firkantet display med avrundede hjørner, fremstår Samsung som en mer tradisjonell, rund og analog klokke som egentlig aldri går av moten.

Men Samsung Gear S3 er selvsagt ikke analog, og kommer med en rund 1,3” Super AMOLED berøringsskjerm som har en fargeindeks på 16,7 millioner farge og er beskyttet av Corning Gorilla-glass med antiripe-beskyttelse for lengre levetid.

Always-On Display-urskiven gjør det enkelt å følge tiden, se meldinger og mye annet. Slår du på Glove Mode, kan du bruke skjermen med hansker på.

S3 kommer i to utgaver, Frontier eller Classic, hvor hovedforskjellene ligger i en mer robust vs. en mer klassisk look.

Begge smartklokkene fra Samsung er runde, og har en roterende skive som gjør det enkelt å kommunisere med klokken uten å måtte trykke på berøringsskjermen til enhver tid.

Apple Watch Series 2 kommer i to forskjellige størrelser på skjermen, 38 mm og 42 mm – begge med forskjellige alternativer på reima – noe som også har mye å si for prisen, hvor den sølvfargede Milanese-reimen i stål er den desidert dyreste. I tillegg har Apple Watch Series 2 et samarbeid med Nike som har resultert i en klokke med et sporty utseende og egenskaper.

Både Apple og Samsung sine smartklokker er vanntette.

Apple Watch Series 2 vs. Samsung Gear S3: Funksjoner

Apple Watch Series 2 benytter seg av watchOS 3, mens Samsung Gear S3 bruker Tizen. WatchOS 3 har et noe bedre og sterkere utvalg samt støtte til sine apper, mens Tizen tilbyr blant annet Uber og Spotify – slik at du enklere kan streame musikk på farten.

Til gjengjeld kan du koble Samsung sin smartklokke sammen med en iPhone, men Apple sin smartklokke kan ikke kobles med andre smarttelefoner enn Apple sine egne.

Begge klokkene har SOS-funksjoner som sørger for at utvalgte personer blir kontaktet hvis du plutselig får et illebefinnende eller melder fra om at du er i trøbbel.

Innebygd GPS får du med både Samsung Gear S3 og Apple Watch Series 2, som innebærer en mer nøyaktig tracking av løype, distanse og tid – samt real-time oppdatering av hjerterytmen.

Apple Watch Series 2 vs. Samsung Gear S3: Batteri og brukstid

Når det kommer til hvor lenge du kan bruke smartklokkene før du må lade dem, begynner forskjellene mellom Samsung og Apple å bli større.

Det store 380 mAh-batteriet i S3 gir deg opptil fire dagers vanlig bruk. Når batteriet når under 5% kapasitet, går den over til Power-Off-mode, hvor det bare er selve klokken som virker. Det tar 10 timer før klokken slår seg av da. Med kun 15 minutter trådløs lading i den inkluderte dokken får du ytterligere 10 timers bruk ¬– perfekt når du har det travelt.

Apple avslører ikke størrelsen på batteriet i Apple Watch Series 2, men oppgir at vanlig bruk vil tillater opp til 18 timers aktivt bruk. Men tester utført av blant annet trustedreviews.com og tek.no forteller at klokken fint kan brukes i to døgn før den må lades. Batteriet lades i en trådløs dokk.

Wearables

Wearables

 Applewatch 2 series

Apple Watch series 2

 Samsung Gear S3

Samsung Gear S3

En smartklokke på et helt nytt nivå.