Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter


Slik rengjør du kaffemaskinen din for best resultat

En rykende varm kopp kaffe kan være en smaks- og luktopplevelse som virkelig vekker sansene til liv. Ved å behandle kaffen på riktig måte, får du den akkurat slik den bør og skal smake.
Rengjøring av kaffemaskinen

Renhold er avgjørende

Gammel kaffe og kaffebelegg setter dårlig smak på ny kaffe. Alle flater som vannet kommer i kontakt med, må være helt rene; både trakter, kolbe, kaffekjele og serveringskanne.

Uavhengig av type kaffetilberedningsutstyr, er såpe, klor og syntetiske vaskemidler bannlyst fordi de setter smak. I kaffemaskinen din kan det danne seg et belegg fra kaffe og vann som setter bismak på kaffen, og som etter hvert tetter igjen de tynne vannrørene. Et avkalkningsmiddel fjerner ikke dette belegget fordi avkalkningsmiddelet er en syre, og oppløsningen som skal fjerne belegget må være basisk. Det er altså viktig å være klar over er at basisk rensemiddel og syrebasert rensemiddel virker forskjellig.

Fjerning av kalk

Fjerning av kalk

Dersom vannet ditt inneholder mye kalk kan man vurdere å sette inn et avkalk-ningsfilter. Hvis det danner seg kalkbelegg i rør, beholdere og filtre, må dette fjernes med jevne mellomrom. Kalkbelegget stjeler smak og minsker diameteren i alle rør, slik at vannet renner saktere gjennom maskinen. Dette vil igjen si at kontakttiden mellom kaffe og vann blir for lang, slik at kaffen blir overekstrahert og smaker beskt og stramt.

Clean Drop er et rengjøringsmiddel som fjerner fettrester fra kaffen og humus fra vannet. Det avgir ikke smak etter skylling og har en god oppløsende effekt på kaffeav-leiringer. Clean Drop kan brukes på innvendige beholdere og rør, kaffeurner, tappe-kraner, filterholdere, termocontainere, glasskolber og serveringskanner.

Se hvordan du rensker ulike typer kaffemaskiner her

Rengjøring av kaffemaskin

Rengjøring av kapselmaskin

Rengjøring av kaffetrakter

Rengjøring av helautomatiske kaffemaskiner

Les mer om Elkjøps produkter: