Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Velg mellom sportsklokke, aktivitetsarmbånd og smartklokke

Wearables: Sånn velger du mellom smartklokker, sportsklokker og aktivitetsarmbånd

Smartklokke, sportsklokke, treningsarmbånd, pulsklokke eller aktivitetsmåler – kjært barn har mange navn, men hva er egentlig forskjellene på wearables’ene som du har rundt håndleddet? Hvordan kan de hjelpe oss med å få en bedre hverdag og mer fokusert trening?

En hjelper rundt håndleddet

Termene smartklokke, sportsklokke og aktivitetsarmbånd blir brukt om hverandre. Alle tre klokker er smarte og kan hjelpe deg i hverdagen din, men på hver sin måte. De har nemlig veldig forskjellige funksjoner og tilfredsstiller forskjellige behov. Prisene kan derfor variere en del, alt etter som hvilken type du kjøper.

Funksjonene kan dog overlappe, en smartklokke kan også ha sportsklokke-funksjoner, og en sportsklokke kan ha aktivitetsarmbånd-funksjoner. Dette gjør det litt vanskelig å finne ut av hva som er hva. Her finner du en oversikt over de tre forskjellige klokketypene, så nå blir det forhåpentligvis enklere å finne en klokke som passer for deg og din livsstil.

 Aktivitetsarmbånd

Aktivitetsarmbånd

Et aktivitetsarmbånd er en rimelig investering for de som vil opp av sofaen. Det passer for de fleste og er laget for å hjelpe mosjonister av alle slag til et sunnere og bedre liv. Et aktivitetsarmbånd måler aktiviteter som skritt, forbrente kalorier og søvn. Det er ofte lite og diskret med et utseende også rettet mot fritid og mote, ikke bare sport. Til gjengjeld er aktivitetsarmbåndet designet for at du skal kunne bære det døgnet rundt, slik at det registrerer mest mulig data.

Se alle aktivitetsarmbånd hos Elkjøp her.

 Aktivitetsarmbånd

Sportsklokke

Selv om det er en glidende overgang mellom de forskjellige produktene, så er sportsklokker noe mer avansert enn aktivitetsarmbånd. En sportsklokke er ofte nettopp det – en klokke for å assistere deg ved sportslige aktiviteter, med egne program for eksempelvis løping, terrengløp, sykling, svømming og langrenn. De viktigste funksjonene til en sportsklokke er GPS og pulsmåling. GPS-funksjonen kartlegger turen din og gir deg tilgang til tempo, gjennomsnittshastighet, avstand og lignende. Pulsmålingen registrerer pulsen din løpende og gir deg innblikk i hvor hardt du belaster kroppen din. Noen klokker har innebygget pulssensor, mens andre kommer med et separat pulsmålende brystbelte. Sportsklokker er ofte robuste og støv- og vannbestandige for å tåle aktive livsstiler.

Se alle sportsklokker hos Elkjøp her.

 Aktivitetsarmbånd

Smartklokke

En smartklokke er en klokke med en rekke ekstra intelligente funksjoner, og du kan gjøre mye av det samme som du kan med smarttelefonen din - som for eksempel å ringe noen, sende SMS-er, sjekke e-post og spille av musikk. Ut ifra hvilken modell du velger finnes det en rekke smartklokke-apper som lar deg sjekke Facebook, værmeldingen, spille spill og skrive handleliste. Det finnes også en rekke apper som måler hvor sunn du er ved å eksempelvis registrere søvn, hvor mye vann og mat du tar inn m.m. En smartklokke trenger ikke ha noe med trening og sunnhet å gjøre, men de fleste kommer enten med sportsklokke- eller aktivitetsarmbåndsfunksjoner. Noen smartklokker ligner sportsklokker og er sporty og robuste, men det finnes smartklokker som ser ut som vanlige klokker, som du kan bære til hverdag og jobb.

Se alle smartklokker hos Elkjøp her.

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: