Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
En hand som holder en mobiltelefon. Symboler indikerer smart home apper.

Smartproduktene du bør vite om

Smartprodukter er mer enn påkostede pyntegjenstander i huset ditt. Med smartteknologi kan du spare strøm, gjøre huset ditt tryggere, skape et bedre klima innendørs — og gjøre livet ditt enklere på mange måter. Her kommer oversikten over smartproduktene du bør vite om.

Hva er et “smart” produkt?

Når vi sier at en TV eller panelovn er “smart” betyr det enkelt og greit at de kan kobles til og jobbe sammen med annen teknologi i huset ditt. Du kan for eksempel skru på panelovnen i stuen igjennom en app på smarttelefonen din når du ikke er hjemme. Ved å koble sammen ulike enheter gjør du det mulig for disse å operere automatisk, bli kontrollert uten fysisk berøring eller jobbe sammen med din smarttelefon eller andre produkter.

Lyd og bilde, nettverk, lys og varme er bare noen av produktene som kan bli regnet som smarte ut ifra definisjonen over — for ikke å nevne sikkerhetsprodukter som dørlåser, overvåkningskameraer, brann- og innbruddsalarmer. Les mer om alle disse under.

En fjernkontroll i en bolle med popcorn.

Smart underholdning

Det kan være at du allerede har i din besittelse flere smarte produkter uten at du tenker over det. Spesielt innen multimedia og underholdning finnes det i mange norske hjem produkter som Apple TV, Sonos, Chromecast og Chromecast Audio. Disse har vært store navn i sine respektive markeder i flere år.

Chromecast and Chromecast Audio er små enheter som kobles direkte til TVen eller høyttalersystemet ditt og gjør de smarte på et øyeblikk. Nå kan du bruke smarttelefonen din til å bla i gjennom filmer på Netflix eller musikk på Spotify — og din Chromecast-enhet vil streame direkte til din TV eller høyttalersystem. will stream it directly on your TV or through your speakers. Hvis du har flere enn enChromecast Audio eller Google Home enhet hjemme, kan du gruppere de sammen og synkronisere lyden så den spiller i alle rom.

Lingnende funksjoner er også tilgjengelig med functions are also available through Sonos høyttalere og Apple TV, som også er perfekte eksempler på smart teknologi flere allerede besitter.

Se flere smarte multimedia produkter her

A Google Home høyttalere på et bad

Voice-controlled smart assistants

Som du sikkert er klar over er ikke smart synonymt med stemmestyrt. Når vi sier at et produkt er smart mener vi at det kan kobles til et nettverk eller andre produkter – ikke at du nødvendigvis kan ha en samtale med innbruddsalarmen din.

På den andre siden er det ofte taleassistenter folk flest forbinder med “smarte hjem” og nå er smart høyttaleren Google Home vel på vei inn i flere norske hushold.

Google Home er både en tradisjonell høyttaler og en personlig assistent. Den vil spille musikken du ber om, men kobler du den til andre produkter, vil den kunne pause filmen du ser på, skru av lysene i stua eller gi deg den beste oppskriften på lasagna når du ber om det. Kobler du den til kalenderen din eller andre tjenester vil informasjon kun være et spørsmål unna, blant mange andre muligheter.

Lær mer om Google Home.

Smart varme.

Smart varme, strømforbuk and inneklima

Hvorfor i all verden trenger en panelovn WiFi-tilkobling? Fordi du da kan kontrollere og automatisere varmen hjemme hos deg, noe som lar deg spare både penger, strøm og miljøet. Du kan enkelt gjøre en hvilken som helst ovn smart ved å plugge den i et smart støpsel som deretter settes i støpslet på veggen. På denne måten kan du enkelt sku av og på varmen når du vil, hvor du vil. Sånt sparer man strøm på!

Populære leverandører som Mill og Adax produserer flere typer smart produkter for varme med elegant design og mange praktiske funksjoner. Alle produktene kommer utstyrt med apper som lar deg lage ukentlige “oppvarmingsagendaer”, innstillinger som automatisk skrur seg på når du drar på ferie og gir deg muligheten til å stille inn temperaturen ulikt i forskjellige rom.

Hender som holder et tablet med smart apper.

Ovner som de nevnt over kan skrus av automatisk når du ikke er hjemme eller skrus på så temperaturen er perfekt til du kommer hjem. Du kan nemlig kontrollere temperaturen i hjemmet ditt hvor og når du vil.

I tillegg til den smarte oppvarmingen og kontrollen over energiforbruket, finnes det også smarte innendørs værstasjoner som har oversikten over temperatur, luftfuktighet og temperaturforskjeller innad et hus. Ikke bare gir disse deg relevant informasjon om hjemmet ditt, de kan hjelpe deg å optimalisere ditt energiforbruk ved å skru av varmeapparater i tomme rom eller når en viss temperatur har blitt nådd.

Lær mer om smart oppvarming og produkter til inneklima

Mesh nettverk dekker hele hjemmet med en nettverks ID og password.

Mesh nettverk

Mesh nettverk erstatter din tradisjonelle ruter: istedenfor bare en ruter vil du ha seriekoblede tilknytningspunkter som vil gi deg sterkt WiFi-signal i hele huset.

Tenk på det som et høyttalersystem: akkurat slik en Sonos eller en Chromecast Audio kan synkronisere musikken i alle husets rom, vil mesh nettverket kunne gi deg like stabilt nett i hele huset — og alt på samme nettverk. Mange mesh produkter er også vakre å se på og passer perfekt inn i hjemmet ditt. Flere Mesh systemer kommer også med praktiske apper som gjør det enkelt å kontrollere nettverket ditt.

Lær mer om mesh nettverk.

Bilde av en dør med en smart lås og en app som kontrollerer den.

Sikkerhet and overvåking

Dørlåser og ringeklokker, baby- locks and doorbells, babycall med video, bevegelsessensorer og brannalarmer— alt dette og mer blir smart. Dette gjør det enkelt å ha et tryggere hjem.

En smart dørlås kan bli åpnet med en kode, chip eller app — og du kan til og med lage midlertidige koder til renholdere, hundesittere eller gjester som trenger tilgang til ditt hjem uten å gi de fysiske nøkler.

Sensorer og kameraer kan også gi beskjed hvis noe er uvanlig i ditt hjem — uansett om du er hjemme eller ikke — og la deg gjøre noe med det.

Lær mer om smarte sikkerhetsprodukter.

En hand holder en telefon som kontrollerer lyset I stuen.

Smart belysning

Smart belysning kan hjelpe deg å spare strøm og gir deg mulighet for dimming uten at du må kontakte en elektriker. Det viktigste er kanskje allikevel de små gledene ved å ikke måtte stå opp fra sofaen for å skru på lyset når du ikke tør gå i den mørke stua etter en skrekkfilm— og heller gjøre det enten via mobilen eller med stemmen . Lyset kan følge deg der du går (hvis du monterer bevegelsessensorer), skru seg av når du forlater et rom eller vekke deg om morgenen med din egen simulerte soloppgang. Flere smarte lyspærer kan bokstavelig talt lyse i alle regnbuens farger ved å la deg stille inn etter ønsket atmosfære i hvert rom.

Philips Hue er leder markedet når det kommer til smarte lys med sitt store utvalg pærer og lamper. Lyset kan til og med bli tilpasset det du ser på TV og Philips Hue er naturligvis kompatibel med Google Home. Andre alternativer er LIFX og Trust. I tillegg kan du kontrollere lampene du allerede eier med en smart WiFi-plugg som du setter direkte i et støpsel, slik som D-Link DSP-W115.

Lær mer om smart belysning

Finn ditt smarte produkt hos oss

Ingen produkter er tilgjenglig

iRobot Roomba 980 robotstøvsuger iRobot Roomba 980 robotstøvsuger
ROOMBA980
iRobot Roomba 980 robotstøvsuger
6 469
Demovare fra kr 4 528
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • iAdapt 2.0 navigering
 • WiFi støtte og app
 • Carpet Boost funksjon
  
 
Xiaomi Roborock S50 robotstøvsuger (hvit)
25420
Xiaomi Roborock S50 robotstøvsuger (hvit)
3 652
Demovare fra kr 3 104
 
Sammenlign
Vis produkt
Bekreftet lagerdato 13.12.2019  
 • Feier og mopper
 • 150 minutters bruk, avstandssensor
 • Mi Home App, Scheduling-funksjon
  
 
Google Nest Protect røykvarsler (batteridrevet)
NESTBATTERYND
Google Nest Protect røykvarsler (batteridrevet)
999
Demovare fra kr 1 104
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Registrerer CO, røyk og varme
 • Varsler på smarttelefon, innebygget sirene
 • WiFi-tilkobling, integreres med Nest
  
 
Google Nest Hello videoringeklokke
NESTHELLO
Google Nest Hello videoringeklokke
2 589
Demovare fra kr 1 812
 
 
 • Viser hvem som er ved døren i HD-video
 • Nattsyn, opptak døgnet rundt
 • Mobilvarsler
  
 
Yale Doorman V2N elektronisk dørlås (sort/sort)
13520
Yale Doorman V2N elektronisk dørlås (sort/sort)
2 749
Demovare fra kr 2 336
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (5+)  
 • Lås med kode/kodebrikke/kombinasjon
 • Autolåsing, midlertidige koder
 • Kan kombineres med smartmodul
  
 
Google Home Mini - norsk (charcoal) Google Home Mini - norsk (charcoal)
GOOGLEMINIBK
Google Home Mini - norsk (charcoal)
449
Demovare fra kr 359
 
 
 • Liten, stemmestyrt smarthøyttaler
 • Google Assistant med norsk tale
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 
Yale Doorman V2N elektronisk dørlås (sølv)
YALEDMANV2NSI
Yale Doorman V2N elektronisk dørlås (sølv)
2 749
Demovare fra kr 2 336
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Lås med kode, kodebrikke eller kombinasjon
 • Automatisk låsing, midlertidige koder
 • Hub kreves
  
 
Google Home - norsk (grå/hvit)
GOOGLEHOMEGY
Google Home - norsk (grå/hvit)
899
Demovare fra kr 594
 
Sammenlign
Vis produkt
Bekreftet lagerdato 11.12.2019  
 • Stemmestyrt smarthøyttaler
 • Google Assistant med norsk tale
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 
iRobot Roomba e5158 robotstøvsuger
ROOMBAE515840
iRobot Roomba e5158 robotstøvsuger
3 995
Demovare fra kr 2 796
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Brukstid: 90 minutter
 • Oppladbart litiumionbatteri
 • AeroForce 3-trinns rengjøring
  
 
Google Home Mini - norsk (chalk) Google Home Mini - norsk (chalk)
GOOGLEMINIGY
Google Home Mini - norsk (chalk)
449
Demovare fra kr 359
 
 
 • Liten, stemmestyrt smarthøyttaler
 • Google Assistant med norsk tale
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 
D-Link DCS-P6000LH Mini HD WiFi-kamera
26429
D-Link DCS-P6000LH Mini HD WiFi-kamera
499
Demovare fra kr 449
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • HD-oppløsning, 120º objektiv
 • Nattsyn, mikrofon
 • Lyd/bevegelsessensor, app-styring
  
 
Google Nest Hub (chalk) Google Nest Hub (chalk)
31058
Google Nest Hub (chalk)
1 189
Demovare fra kr 1 010
 
Sammenlign
Vis produkt
Bekreftet lagerdato 11.12.2019  
 • Stemmestyring og visuell respons
 • 7" LCD-skjerm
 • Kompatibel med Android/iOS
  
 
Loading

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: