Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
To barn ser på nettbrett

Nettbrett til barn – ting å tenke på

Det er ikke til å komme unna – barn ser mer på TV og har mer skjermtid nå enn for noen år siden. Men selv om dette kan virke urovekkende på enkelte av oss, så kan man, ved riktig bruk, få mye utbytte av den nye teknologien. Ved hjelp av spill og apper kan barna lære ord, farger, tall og bokstaver. De kan lære å lese og regne, høre lydbøker og musikk og bli kjent med filmer vi selv så som barn.
Men det er en jungel der ute. Det finnes mange forskjellige løsninger, store prisvariasjoner og ikke minst nivåer på ytelse og kraft. Vi har tatt for oss tre forskjellige barn – og gir deg noen tips på veien til det perfekte nettbrettet.

Barn bruker nettbrett

Den minste

Selv de aller minste legger fort sin elsk på nettbrett og mobiltelefoner. De lyser, blinker og lager lyd og barna håndterer dem nærmest intuitivt. Det er viktig å tenke på at skjermtiden til de aller minste bør begrenses, men noen ganger kan et nettbrett være forskjellen på en grusom eller super biltur til hytta!
Du kan fint komme unna med de aller minste og billigste versjonene til barn under tre år. Dersom det i all hovedsak skal brukes til enkle spill, eller musikk og lydbøker, trenger man ikke tenke stort på ytelse. Det som dog kan være et poeng er at dersom nettbrettet skal brukes til filmvisning i bilen, ja da bør det ha en viss størrelse – rundt 10 tommer.
Ett tips før dere setter dere i bilen og kjører mot hytta; sørg for å ha et oppheng i bilen slik at både nettbrett, barn og voksne er trygge hele veien frem til bestemmelsesstedet.

Tenåringen

Når tenåringen skal ha nettbrett melder det seg et nytt behov; behovet for å ha det alle andre har. Ha det fineste og det kuleste, som ofte også er det dyreste.
For mange er iPad det eneste alternativet, og det er ikke vanskelig å forstå det. Dette er superlekre og ekstremt populære produkter som står svært høyt på mange ungdommers ønskelister. Men det finnes også lekre alternativer som på ingen måte står tilbake for iPad, som gir en like god brukeropplevelse, men som kostnadsmessig ligger noe bedre til for de fleste lommebøker.
Et tips når du lider under valgets kval er å ta utgangspunkt i hvilken mobiltelefon den heldige mottaker har. På den måten vil man få et produkt man på mange måter allerede kjenner og som enkelt snakker med telefonen om man ønsker det.

Nettbrett til tennåring
Spill på nettbrett

Den spillinteresserte

For at nettbrettet skal fungere godt til spill og film for litt større barn er det lurt å holde seg unna de aller billigste. Årsaken til dette er at man trenger litt mer ytelse for at nettbrettet skal støtte grafikk og ha tilstrekkelig skjermstørrelse.
Ut over ytelse er det lite å hensynta for deg når du skal velge produkt til denne gruppen. Alle populære apper og spill finner du for både Android og Apple. Dette er også de mest brukervennlige systemene som gjør det enkelt for barna å manøvrere seg rundt.

Noen tips

Uansett hvor flinke barna er til å ta vare på tingene sine så er det ikke til å stikke under stol at dette er dyre og litt skjøre ting. Det utroligste kan skje og vel så viktig som å finne rett nettbrett er det å ta vare på det man har fått. Det er derfor veldig smart å kjøpe med et cover og en skjermbeskytter. På den måten vil det være mindre sjanse for dyre skader.
I tillegg finnes det forsikringsløsninger om uhellet er ute. Sammen med deksel og skjermbeskytter bør du være trygg på at nettbrettet holder noen år.

Mer om mobbing på nett og mobil

Nettvett på nettbrett

Som med alle andre enheter du kan kommunisere på internett med, er det også her viktig å tenke på hva barnet får tilgang til og hvilke grenser man setter. Man kan installere forskjellige apper som gir de voksne kontroll og oversikt, samtidig som flere av brettene kommer med egen barnemodus. Husk at vi kan hjelpe deg med å sette opp nettbrettet, slik at alle får en trygg opplevelse. Vi har også samlet informasjon om mobbing og nettvett på denne siden.
De fleste nettbrettene leveres med kun WiFi-tilgang, men det er fullt mulig å sette opp brettet med SIM-kort med 4G slik at man alltid har tilgang til nett. Da kan det være en tanke å benytte seg av et abonnement med regulert mengde datatrafikk for å begrense bruken noe. Det er også mulig å benytte seg av 4G selv om man ikke har et eget SIM-kort i nettbrettet. Man kan enkelt logge seg på 4G via en mobiltelefon. Det eneste man trenger å gjøre er å endre på innstillingene for telefonen slik at denne settes opp som et modem.

Flotte nettbrett til barn og unge

Ingen produkter er tilgjenglig

Lenovo Tab 2 A10-30 10.1" nettbrett 16 GB WiFi (blå) Lenovo Tab 2 A10-30 10.1" nettbrett 16 GB WiFi (blå)
LEZA0C0000SE
Lenovo Tab 2 A10-30 10.1" nettbrett 16 GB WiFi (blå)
1 495
 
 
  • 10.1" HD IPS-skjerm
  • Snapdragon 212 prosessor
  • Dolby Atmos høyttalere
  
 
Lenovo Yoga Tab 3 10" nettbrett WiFi 16 GB (sort) Lenovo Yoga Tab 3 10" nettbrett WiFi 16 GB (sort)
LEZA0H0042SE
Lenovo Yoga Tab 3 10" nettbrett WiFi 16 GB (sort)
2 295
 
Sammenlign
Legg i handlevogn
På nettlager (100+)  
  • 10.1" HD-berøringsskjerm
  • Android 5.1 Lollipop
  • 2 GB internminne, 16 GB lagring
  
 
iPad Air 2 32 GB WiFi (stellar grå)
IPADMNV22KNA
iPad Air 2 32 GB WiFi (stellar grå)
3 979
 
 
  • 9.7" Retina touch-skjerm
  • iOS 10, Touch ID
  • WiFi, 32 GB flash