Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
tretrapp foran en svart vegg

Hvordan går du videre med Google Home?

Endelig! Du har skaffet deg en Google Home, koblet den opp og konfigurert den – og nå er du klar for … hva, egentlig? Les mer om hva du kan gjøre videre for å få mest ut av din Google Home.
 Google Home-høyttaler på et bord.

Ved første øyekast røper ikke den vesle smarthøyttaleren alle tingene den er i stand til å hjelpe deg med.

Du stiller den kanskje noen «Hey Google»-spørsmål – eller kanskje får du lest opp værvarselet, noen noen funfacts eller kanskje noen pappavitser. Men så da?

Her er en oppstartsguide til Google Home og hvordan du får utnyttet dens fulle potensial:

Utforsk alle funksjonene

Rett ut av boksen er Google Home klar til å kommunisere med en rekke tjenester og apper – inkludert mange norske. Noen av disse er allerede tilkoblet og klare til bruk. Men for at du skal få en bedre forståelse av hva du kan bruke Google Home til, anbefaler vi at du begynner med å utforske tjenestene som tilbys i Google Home-appen.

En smilende kvinne som står foran et rotete kjøkkenbord.

Finn Oppdag-fanen ved å trykke på kompasset i menyen. Her finner du tips for hvordan du bruker Google Assistant og forslag til apper du kan koble til. Under Bla gjennnom-fanen – trykk på «play»-symbolet – finner du forslag til innhold og tjenester.

Enda flere muligheter er tilgjengelig under Konto-fanen. Her kan du trykke på Innstillinger (under Generelle innstillinger) for å skreddersy Google Assistant – f.eks. legge til hjemme- og jobbadressen din, foretrukne transportmidler, nyhetskilder – og håndtere bestillinger, betalinger, handleliste, dagen din, hjemkontroll og mye mer.

Google Home-appen er full av gode eksempler på hvordan du kan bruke stemmen til å få ting til å skje. Ikke vær redd for å prøve talekommandoer som virker rare ... det kan hende du blir overrasket!

Famile som ser TV fra sofaen med far med fjernkontrollen.

La Google Home underholde deg!

Når du kobler Google Assistant til favorittjenestene dine, trenger du ikke lenger å lete etter fjernkontrollen. Bare spør Google Home om å spille av det du liker – enten det er en podcast, en låt eller en radiostasjon – og mest sannsynlig klarer den brasene.

Hvis du vil høre på noe gjennom en app som ikke er integrert i Google Home, kan du enkelt caste lyd fra de fleste apper – eller koble til mobilen din direkte via Bluetooth (du kommer til innstillingene gjennom Google Home-appen og trykk Tilkoblede Bluetooth-enheter under Enhetsinnstillinger).

Et alternativ til å bruke Bluetooth på Android-enheter, er å velge Speil enheten under Konto-fanen, slik at all lyden fra telefonen din blir castet til Google Home.

For virkelig å ta full styring over underholdningen hjemme, kan det være lurt å koble enChromecast til TV-en din. Aktiver tjenestene du bruker mest, f.eks. Netflix eller Viaplay, og spark i gang filmkvelden ved å si «Hey Google, spill «Bird Box» på Netflix».

Hender som holder en smarttelefon foran et stort hus.

Ta styring over hele hjemmet

Tingene som Google Home kan gjøre i seg selv er fantastiske, men de er bare begynnelsen. Straks du integrerer andre smartenheter kan du få full kontroll over hele hjemmet ditt gjennom Google Home. Smartbelysning, sikkerhetssystemer, musikkanlegg, støvsugere, Smart-TV-er, dørlåser, oppvarming … flere og flere enheter er klare for å snakke med Google Home.

Med et stort utvalg av produkter fra store merker som Philips Hue, Nest, Logitech og LIFX, kan du nå bygge et smarthjem – med Google Home som bindeledd.

Her kan du se den stadig voksende listen av smart home-produkter.

For å sikre deg at kommandoene din blir hørt i hele huset, kan du sette opp flere Google Home-enheter – både Google Home og Google Home Mini virker sømløst sammen. Med flere sammenkoblede Google Home-enheter i boligen, får du også et fullt funksjonelt multiroom-lydsystem hjemme!

Far som har sin smilende datter på skuldrene.

Del opplevelsen

Om du bor med venner eller familie, har du kanskje ulike forventninger til hva Google Home kan hjelpe deg med. Heldigvis kan Google Assistant skille mellom stemmene til ulike bruker med «Voice match», slik at den gir skreddersydde svar avhengig av hvem den snakker med.

For å legge til en annen bruker (eller tre, fire osv.) ber du dem bare installere Google Home-appen på telefonen og følge instruksene. Husk å legge dem til husholdningen din ved å legge inn Gmail-adressen deres i Google Home-appen.

Med «Voice match» korrekt satt opp, kan hver bruker legge til kalenderhendelser, sette påminnelser osv. – og Google Home vil ikke gi bort informasjonen til noen annen bruker. Hver bruker kan også koble til sin egen underholdningstjeneste og abonnement, slik at de kan spille av sine personlige spillelister – og mye annet.

En Google Home Mini-høyttaler ved siden av et speil og en baderomsvask.

Gjør den til en del av hverdagen din

Hvis du virkelig vil få det beste ut av Google Home, bør du prøve å integrere den i hverdagen din, og gradvis oppdage hvordan den kan gjøre daglige gjøremål litt enklere, og morsommere, å håndtere.

Du kan be Google Home vekke deg til en bestemt tid med en bestemt radiostasjon eller sang. Du kan be den minne deg på noe. Du kan få pendleruter og avgangstider. Eller legge til noe i kalenderen din. Eller legge til noe i handlelisten. Hvis du er litt mer teknisk anlagt, kan du legge inn mer avanserte hendelser, og få magiske ting til å skje bare ved å si «Hey Google, jeg er hjemme!» eller noe liknende.

Uansett hvordan du liker å bruke den eller hvor mye du ønsker å skreddersy den: Noe av det beste med å kunne snakke til Google Home er at du kan si noe spontant ved behov – uten å måtte fikle med telefonen din.

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: