Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
MWC 2019 logo

Elkjøp på Mobile World Congress i Barcelona 2019

Elkjøp besøker verdens største mobilmesse, MWC i Barcelona den 25. til 28. februar: Her vises det siste nytt innenfor mobilteknologi. Vi vil selvfølgelig dele de nyhetene og trendene vi ser – følg med her for siste nytt, bilder og video fra Mobile World Congress 2019. .

Dag 3: Hvor er wearables og telefoner på vei?

Huawei Talk Band B5

Flere funksjoner i én enhet

Som med XPLORA GO, er en av trendene innenfor wearables å putte flere funksjoner inn i én og samme enhet. Vi har lenge sett hvordan wearables kan brukes som musikkavspiller, betalingsmiddel og telefon. Huawei tar skrittet videre med deres aktivitetsarmbånd, Talk Band B5, som også fungerer som et Bluetooth headset.

Det er bare å plukke enheten ut av reimen, og så har du et lite headset du kan sette i øret og motta samtaler på. Dermed går du ikke glipp av at noen ringer, selv om du er ute på løpetur og har latt mobilen ligge igjen hjemme. I motsetning til andre smartklokker du må snakke inn i via håndleddet, vil du med aktivitetsbåndet fra Huawei kunne unngå disse litt kleine samtalene inn i klokka.

Moto G7 Power

Lengre batteritid

Jo flere funksjoner som blir puttet inn i smarttelefonen og jo større skjerm de får, dess mer batteri bruker de også. En av de store utfordringene til produsentene er å putte et stort nok batteri inn i telefonen, samtidig som tykkelsen holdes nede.

Motorolas nye modell, Moto G7 Power, har et bransjeledende batteri på hele 5000 mAh. Det skal kunne gi helt opp til 60 timers batteritid på én lading, noe som betyr betraktelig mer enn vi har sett fra konkurrerende modeller. I tillegg vil en Turbopower-lading på 15 minutter kunne gi 9 timer med batteritid. Så fremtiden ser lys ut for deg som aldri har nok strøm på batteriet, og som ikke har tilgang på en powerbank.

Dag 2: Flere muligheter med wearables

Tilbehør til XPLORA GO

XPLORA er kjent for deres smartklokke/telefonkombinasjon for barn. Den nye modellen, XPLORA GO, er mer allsidig og kan brukes til forskjellige formål, bare ved å bytte ut tilbehøret.

  • Til barn: Putt XPLORA GO i et fargerikt armbånd og du har en smartklokke til barnet ditt. Gjør det tryggere for barna å gå til og fra skolen med trygge soner og SOS-knapp.
  • Til seniorer: Med et stilig armbånd fungerer enheten også til den eldre generasjon. På den måten har du en brukervennlig og lett tilgjengelig telefon, som gir ekstra trygghet takket være SOS-knappen.
  • Til kjæledyr: Tilbehøret til kjæledyr består av et vanntett etui som kan festes på halsbåndet. Ved å sette opp trygge soner, vil du få beskjed hvis dyret beveger seg utenfor disse, og du vil også kunne tenne et lys i enheten for å finne dyret i mørket.
  • Til syklister: Du kan også plassere XPLORA GO på en flaskeholder på sykkelen din. XPLORA sender et alarmsignal hvis sykkelen blir stjålet. I tillegg kan du spore sykkelturene dine.
  • Til reisende: Med casing-tilbehøret kan du sette XPLORA GO på kofferten eller andre verdigjenstander, slik at du kan holde høye med at det ikke kommer bort eller blir stjålet.

Dag 1: Jakten på mer skjerm til smarttelefonene

LG V50 ThinQ Dual Screen

Mer skjerm med LG

Både Samsungs nye S10 og Sonys Xperia 10 kommer med en skjerm og funksjonalitet som gjør multitasking enklere, slik at multitasking blir et reelt alternativ. LG har tatt skrittet videre med deres nye V50 ThinQ, som kan fås med et Dual Screen-deksel.

Det er et deksel du klikker på telefonen. Når du så åpner telefonen, fungerer innsiden av dekselet som en ekstra skjerm. Dette er spesielt smart til gaming, hvor tilleggsskjermen kan fungere som en gamepad, men også smart til hverdagsunderholdning. Se for eksempel en musikkvideo på den ene skjermen, mens du sender en melding på den andre.

Ulempen med dekselet er at mobilen selvfølgelig blir noe tykkere når den er klappet sammen, og derfor litt mer upraktisk å ha i lomma. Den ekstra skjermen bruker også av batteriet. Men det er et interessant konsept, som vi håper å se mer av i tiden fremover.

Samsung Galaxy Fold

Brettbare telefoner

De helt store trekkplastrene på MWC 2019 er mobiler som kan brettes sammen. Dette gir mulighet for én stor skjerm i en relativt kompakt telefon, og blir en slags mellomting mellom telefon og nettbrett.

Samsungs brettbare mobil heter Galaxy Fold og har en 7.3” Infinity Flex AMOLED-skærm + en 4.6” AMOLED-skjerm i front. De to skjermene jobber sømløst sammen via app continuity. Det vil si at dersom du bruker en app på frontskjermen, vil samme app og innhold dukke opp på hovedskjermen når telefonen åpnes. Den store skjermen gjør at du kan multitaske med hele tre vinduer åpne, og ikke bare to, som vi har sett på andre modeller.

Huaweis brettbare mobil heter Mate X. Den har litt større skjerm enn Galaxy Fold, med en frontskjerm på 6,6” og en utbrettet OLED-skjerm på 8”. Huawei har også klart å få den litt tynnere enn Samsungs. Der hvor Galaxy Fold måler 17 mm brettet sammen, måler Mate X kun 11 mm. Det er ikke til å unngå at disse brettbare mobilene blir tykkere enn hva vi er vant med fra vanlige mobiler, ettersom de faktisk har to skjermer oppå hverandre.

Lanseringsdato for Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X er ennå ikke kjent, men ifølge ryktene vil det være en gang i løpet av våren/sommeren 2019.

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: