Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Mot hat på nett

Vårdugnad mot hat på nett!

Vi er heldige. Kjempeheldige. Vi lever i et samfunn der ytringsfriheten står sterkt og der det offentlige ordskiftet er åpent for alle. Helt åpent.

Men noe har skjedd. Når meningsytringene ikke lenger kommer i form av innlegg i papiravisen, har klimaet for de som uttaler seg tatt en radikal vending. Og det vi en gang så på som ytringsfrihetens største mulighet, har kanskje heller blitt det motsatte. Slik kan det ikke være.

Digital Rusken

I Elkjøp jobber vi daglig med å redusere det digitale gapet vi ser i samfunnet. Til tross for at vi i Norge ligger langt fremme, er det fortsatt mange som faller utenfor – også teknologisk. Når utviklingen i kommentarfeltet har vært som vi har sett de siste årene, ser vi at det dukker opp en ny form for utenforskap. Det utenforskapet som skapes av personangrep, trusler, råskap og hersketeknikker. Når noen velger å avstå fra å si sin mening fordi debattklimaet er så hardt, da knebles ytringsfriheten av de teknologiske mulighetene vi har til å delta.

Og nettopp dette er årsaken til at vi i Elkjøp støtter No Hate og deres Rusken på nett. Vi vil vise at vi ikke ønsker at digitale verktøy, kjøpt hos oss, skal brukes til å spre ondskap eller frykt på nett. Vi vil, gjennom Elkjøpfondet, støtte No Hate med både økonomiske midler og heiarop, sånn at de kan fortsette sitt viktige arbeid med å bekjempe nettroll og annet skrømt som gjemmer seg bak et tastatur der ute.   

Elkjøpfondet