Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Kvinne tar bilde av solnedgangen med en smarttelefon

De beste kameramobilene og apper til bilderedigering

Det beste kameraet er det du alltid har med deg, sies det blant fotografer. Det har nok aldri vært mer sant enn i dag. Med en god kameramobil har du alltid et kamera for hånden. Når du har bedårende dyr, flotte solnedganger, lekker mat eller fantastiske stunts i søkeren – hvilket smarttelefonkamera yter så bildet størst rettferdighet? Her er de kameramobilene fra Samsung, Apple og Huawei som har klart seg best i test.

Ønsker du en utfyllende test av et mobilkamera, kan du lese om det hos DxO Mark , en uavhengig side som spesialiserer seg i kameratester.

Les også våre 10 tips til å ta bedre bilder med smarttelefoner.

Det viktigste er helhetsinntrykket

Tidligere var gjerne megapiksler den sentrale faktor ved valg av mobilkamera. I dag betyr det langt mindre. Nå ligger forskjellen i spesifikasjoner som er litt vanskeligere å ha oversikt over.

  1. Blender og sensor: En viktig faktor er størrelsen på blenderåpning og hvor god bildesensoren er. Denne kombinasjonen avgjør hvor godt lyset blir fanget opp – og uten lys, intet bildet.
  2. Bildeprosessor: Den sørger for å omvandle informasjon fra sensoren til det vi ser på skjermen. Prosessoren i de fleste nye, high end-mobilen har i dag separate grafiske prosessorer som lynraskt bearbeider bilder og video uten å gjøre bruken av andre apper treigere.
  3. Flash (eller blits): Her må vi huske hvor liten lys det er i svært mange situasjoner, både innendørs og om natten. Ofte vil det være blitsen som avgjør om du kommer hjem med et brukbart bilde eller ikke.

Kort sagt: Bruk mindre tid på å studere enkeltspesifikasjoner og mer tid på helhetsinntrykket.

Kvinne fotograferer kaker med en smartmobil
Bilde av Samsung Galaxy S9 Plus sett bakfra og med smartmobilens kamera

Samsung Galaxy S9 Plus

Med kameramobilen Galaxy S9 Plus har Samsung redefinert og nytenkt smartmobilkameraet helt fra bunn av. Det er skjedd med utgangspunkt i at du skal kunne ta bilder umiddelbart, slik at du kan forevige det som skjer når det skjer. Resultatet er en kameratelefon med variabel blenderåpning som tilpasser seg lyset, slik som menneskeøyet gjør. Variasjonen mellom den lyssterke f/1.5 blenderen og den mindre f/2.4-blenderen i hovedkameraet brukes til å maksimere lysinntaket i mørke omgivelser og sikre detaljer og sylskarpe bilder i sterkt lys. Dessuten er Samsung Galaxy S9 Plus eksklusivt utstyrt med et dobbeltkamera med 2x optisk zoom, samt bokeh-simulering. Takket være en super slowmotion med 960 bilder i sekunder vil du aldri gå glipp av et eneste øyeblikk igjen.

Det doble hovedkameraet er på 2x 12 MP. Det sekundære bakkameraet er lås ved f/2.4 og er fantastisk til innzoomede bilder eller portrettbilder. Frontkameraet er 8 MP med en f/1.7 blender, som skapt til selfies eller gruppebilder.

Les mer om Samsung Galaxy S9 Plus her.

 Apple iPhone Xs Max kamera

Apple iPhone Xs Max

Apples iPhone Xs Max har et banebrytende dual-kamerasystem. Den innovative sensoren jobber sammen med ISP og Neural Engine slik at du kan ta bilder som aldri før. Med det store 12 MP vidvinkelskamera kan du ta flott opplyste bilder, selv i dårlig belysning. Vidvinkelobjektivet har en f/1.8 blender og optisk bildestabilisering, slik at du kan ta knivskarpe bilder, og f/2.4 telefotokameraet hjelper deg å skape innhold som er verdt å dele. Portrettmodusen skaper en mer naturlig bakgrunn, og Portrait Lighting lar deg velge mellom et antall lyseffekter, slik at du kan skape speilrefleksaktige portretter.

Det frontvendte TrueDepth 7 MP-kameraet lar deg ta fantastiske selfies og flotte gruppebilder fylt av levende farger. Bildeprosessoren kobles med Neural Engine for å raskt analysere bildet, slik at du kan ta unike, naturlige bilder og få selv de minste detaljene med.

Les mer om Apple iPhone Xs Max her.

 Huawei Mate 20 Pro kamera

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro har revolusjonert smarttelefonfotografi og har vunndet flere best i tester. Som den første i Huawei-familien kommer Mate 20 Pro med et unikt tredobbelt kamera, med 40 MP og et ultravidt objektiv. Huawei har samarbeidet med Leica og introduserer doble objektiver med f/1.8 blenderåpning, slik at du kan ta lekre bilder i selv dårlig belysning og skape et flott, dust slør. Den kunstige intelligensen (AI) i telefonen gjør at bildene du tar blir enda bedre. Objektgjenkjennelse er blitt videreutviklet og med 2x AI som støtter enda flere motiver, kan kameraet identifisere flere scener og gjenstander, og automatisk justere farger, klarhet og mer. Slik får du de beste instillingene når du fotograferer.

I front har telefonen et kamera med 24 MP sensor til perfekte selfies. AI-systemet hjelper deg å finne de beste mulige motiver, filtre og innstilliner slik at du alltid får et fremragende resultat du kan dele med andre.

Les mer om Huawei Mate 20 Pro her.

Topp 3 smarttelefon-apper for bilderedigering – til både iPhone og Android

 Snapseed

1. Enkel og intuitiv

Snapseed fra Google er lett å bruke og lar deg justere alt fra eksponering og farge til fokus ved hjelp av verktøy som cropping, rotering, vignetter, filtre, rammer og tekst.

 Photoshop Express

2. Det profesjonelle valget

Photoshop Express er en fremragende app til bildedigering, som gir deg flere valgmuligheter og profesjonelle verktøy enn de fleste. Noen av verktøyene koster ekstra, men leter du etter den beste appen til bilderedigering og vil investere litt tid i å lære deg å bruke den, er denne perfekt.

 VSCO

3. Filterkongen

VSCO er blitt en veldig populær foto-app, ikke minst på grunn av dens mange filtre. Den leveres med de grunnleggende filtrene, i tillegg til at du kan laste ned uttallige andre fra nettet. Via appen kan du justere graden av filtrering, samt eksponering og farge – og det er både enkelt og intuitivt.

Velg mellom kameratelefonene Samsung Galaxy S9 Plus, Huawei Mate 20 Pro og iPhone Xs Max

Ingen produkter er tilgjenglig

Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
Telefon og Telia X Betal nå 0 kr, 1 248 Abonnement 24 måneder
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
Telefon og Telia X Betal nå 0 kr, 1 178 Abonnement 24 måneder
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
Telefon og Telia X Betal nå 0 kr, 1 178 Abonnement 24 måneder
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
Telefon og Telia X Betal nå 0 kr, 1 248 Abonnement 24 måneder
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (50+)  
Telefon og Telia X Betal nå 0 kr, 1 248 Abonnement 24 måneder
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
Telefon og Telia X Betal nå 0 kr, 1 178 Abonnement 24 måneder
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (5+)  
Telefon og Smart 10GB Betal nå 0 kr, 778 Abonnement 24 måneder
  
 
 
  • 6,5" Super Retina OLED-skjerm
  • A12 Bionic CPU, 3D-touch
  • Dobbelt 12 Mp kamera
  
 
 
Telefon og Telia X Betal nå 0 kr, 1 318 Abonnement 24 måneder
  
 
 
Telefon og Smart 10GB Betal nå 0 kr, 778 Abonnement 24 måneder
  
 
 
Telefon og Smart 10GB Betal nå 0 kr, 778 Abonnement 24 måneder
  
 
 
  • 6,2" Infinity Display
  • Super slow-motion
  • 12 Mp + 8 Mp kamera
  
 
Loading

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: