Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Elkjøp hjelper deg å velge riktig PC

Kjøpsguide - bærbar PC

Å kjøpe en bærbar PC er ikke alltid like lett. Det finnes en mengde ulike modeller med ulik størrelse, ytelse, bærbarhet og batteritid. Denne kjøpsguiden samler alt du trenger å vite før du kjøper ny PC.

Hvilket operativsystem vil du ha?

Valg av operativsystem påvirker hvilke programmer du kan bruke på din nye PC. Vi anbefaler deg å velge et som passer til det du vil bruke din bærbare PC til mest.

 Windows er det mest vanlige operativsystemet og brukes på de fleste PC-er

Windows

Windows er det vanligste operativsystemet og brukes blant annet hos mange bedrifter. Det finnes en mengde programmer som er spesiallaget for Windows 10 og de fleste spill er laget for nettopp denne plattformen. Derfor er en Windows-PC en perfekt spill-PC.

Alla MacBooks kommer med macOS, som er et enkelt og intuitivt operativsystem

macOS

I MacBooks finner du Apples eget operativsystem. Det er et enkelt og intuitivt operativsystem som man lærer å kjenne raskt. Operativsystemet er særlig perfekt for deg som jobber med design, foto og redigering. Du kan også kjøpe en egen versjon av Office-pakken til macOS.

Chrome OS er et operativsystem som bruker mange  skybaserte tjenester

Chrome OS

Chrome OS er et enkelt operativsystem som passer perfekt om du vil ha en PC fdu kan bruket il surfing, mail og sosiale medier. Chrome OS baserer seg i stor grad på skylagring, slik at du lagrer dokumenter på nett og ikke lokalt på PC-en.

Hvilken type PC vil du ha?

 Microsoft Surface Laptop er en fantastisk bærbar PC som dekker alle behov

Bærbar PC

Dette er laptop-er slik du kjenner dem: En bærbar datamaskin hvor du kontrollerer musen med styreplate og innebygget tastatur. Noen modeller har dessuten en touch-skjerm.

Surface Pro er en 2-i-1 PC som dekker behovne til den kresne

2-i-1

Ja, takk, begge deler! Disse maskinene er både nettbrett og laptop i ett, fordi man kan ta av tastaturet helt og holdent. Det fører til både pose og sekk for deg som ønsker fleksibilitet og bærbarhet. Nå er det enkelt å kjøpe riktig PC!

Finn riktig PC

Ettersom de fleste kunder syns det er vrient å sette seg inn i alle mulighetene ved PC-kjøp har Elkjøp gjort det lettere å finne en PC som dekker dine behov.

Det finns 4 kategorier å velge mellom:

BASIC: De enkleste og billigste PC-ene for surfing, mail og liknende.

HOME: PC-ene for hjemmebruk. Perfekte for surfing, strømming og Skype.

PRODUCE: Er du ute etter en PC som takler tyngre arbeidsoppgaver er denne kategorien perfekt for deg.

CREATE: For redigering av video og bilder, samt for gaming. Les mer om hvordan du finner riktig gaming-PC med 3DMark her.

.

Elkjøp er mer enn elektronikk

Vi jobber knallhardt for å være førstevalget ditt innen elektronikk, men det skal ikke bare handle om pris og produkt: Det skal handle om tillit. For oss handler det ikke bare om det som skjer før salget, men også om det som skjer etterpå. Elkjøp handler om mer enn elektronikk, det handler om deg.

Ubegrenset lagring for data med Elkjøp Cloud

Ubegrenset lagring for data med Elkjøp Cloud

Ta vare på viktige filer, personlige data og uerstattelige minner! Med Elkjøp Cloud får du online lagringsplass og kontinuerlig sikkerhetskopiering på nett. Alt skjer automatisk og du kan enkelt dele innholdet med andre uansett hvor du befinner deg.

Tre produktserier du vil elske

Lær mer om produktene – en bra PC er mer enn bare en kraftfull prosessor

Batteritid

Om den bærbare PC-en skal stå på en fast plass er ikke lang batteritid en avgjørende factor, skal du derimot bruke den på ulike steder er det viktig å ha en PC med lang batteritid. PC-er med små skjermer har ofte bedre batteritid takket være den mindre skjermen.

Bærbarhet

En bærbar PC trenger ikke nødvendigvis å være så bærbar som man skulle ønske. Kjøper du en av de billige PC-ene er de ofte både tykkere og tyngre. Dette er typisk de PC-ene man finner i ”Klassisk”-kategorien. Om du derimot ønsker en en slank og lett PC kan det være lurt å ta en titt i kategorien ”Ultraportabel”. Her finner du nemlig PC-er som er perfekt for deg som er mye på farten. Vår PCMark-side hjelper deg å finne riktig PC i forhold til dine ønsker.

En bra skjerm

En bra PC kommer til kort uten en bra skjerm. Det du skal fokusere på er oppløsning og type teknologi. Oppløsning kan enkelt beskrives som "jo flere bildepunkter (piksler), desto skarpere bilde".

Du kan i hovedsak velge mellom to ulike teknologier; TN og IPS. Begge valgene handler hovedsakelig om hva du skal bruke skjermen til. TN-skjermer har ofte rask responstid, noe som passer best for gaming. Imidlertid kan fargegjengivelsen forverres betydelig i forskjellige vinkler. IPS-skjermer er ofte dyrere enn TN-skjermer men kommer med bedre fargemetning og synsvinkel. Takket være fargekvaliteten er IPS ofte å foretrekke om du for eksempel skal redigere bilder- og video. Den gode synsvinkelen bidrar til at denne skjermen er perfekt til hverdagsbruk.

Ordliste:

HDD (Hard Disk Drive)- Det vi på hverdagslig språk kaller harddisk.

SSD (Solid State Drive) - En SSD har samme funksjon som en harddisk men kommer uten bevegelige deler. Til sammenlikning er den raskere, mer stillegående og mer holdbar.

M.2 SSD - En M.2 SSD fungerer på samme måte som en SSD, men er samtidig mye raskere. De erstatter SATA-grensesnittet og bruker M.2-grensesnittet som kan håndtere en større båndbredde.

Hybridlagring - En kombinasjon av SSD og HDD som gir rask oppstart av enheten og stor lagringskapasitet.

802.11 ac - Raskt Wi-Fi grensesnitt som kan brukes av en PC med ac-nettverkskort.

HD (High Definition) - oppløsning med ca 1 million bildepunkter (1366x768).

Full HD (Full High Definition) - oppløsning med ca 2 millioner bildepunkter (1920x1080).

4K UHD (Ultra High Definition) - oppløsning med ca 8 millioner bildepunkter (3840x2160).

TN (Twisted Nematic) - skjermpanel med god responstid.

IPS (In-Plane Switching) - skjermpanel med høy fargekvalitet og betraktningsvinkler.

Finn riktig PC til ditt bruksområde

Slik blir den bærbare PC-en din beste skolekamerat

Slik blir den bærbare PC-en din beste skolekamerat

Er det ikke utrolig hvor viktig det har blitt for en student å ha en velfungerende bærbar PC? PC-en har blitt en viktig følgesvenn i studiene og fungerer like godt som notatblokk og tekstskrivning som til utregninger og oppslagsverk.

 Slik finner du en god, billig bærbar PC

Slik finner du en god, billig bærbar PC

Du trenger ikke å bruke mer enn et par tusenlapper for å kunne få en bærbar PC som dekker primærbehovene. En billig PC kan dekke mange behov – men prisen kommer ofte ann på hva du ønsker å bruke PC-en til og hvor lett den skal være.

MacBook Pro eller MacBook Air? Les mer om begge i vår guide

Sjekk vår guide for å kunne velge mellom MacBook Air og Pro

Er du på jakt etter en Mac? Er du usikker på om MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro er den rette for deg? Alle tre har et stilig design og alle er enkle å bruke, men hva skiller egentlig maskinene fra hverandre?