Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Kjøleskap og fryser

Kjøleskap og fryser - ordliste over viktige funksjoner

LowFrost eller NoFrost? Flow? Navnet på de forskjellige funksjonene du finner i kjøleskap og frysere er ikke alltid kjøleskapspoesi, akkurat. Men hold hodet kaldt - her har vi samlet termer for viktige funksjoner du finner i kjøleskap og frysere, slik at det blir lettere å finne frem til drømmekjøleskapet eller den perfekte fryseren for akkurat deg.

Ingen avising

FrostFree og NoFrost bruker teknologi som sørger for at det ikke bygger seg opp rim i fryseren din, slik at du slipper å avise den. Fryseren har fordamperen utenfor fryserommet og en innebygget oppvarmingsfunksjon som regelmessig varmer opp fordamperen rundt fire ganger i døgnet. Denne oppvarmingen tiner opp fordamperen og sørger for at du slipper å avise fryseren. Dermed sørger en vifte i fryserommet for at den innvendige luften alltid er i bevegelse, slik at rim og is ikke fester seg på maten eller veggene.

Begrenset avising

Low Frost eller Smart Frost bruker teknologi som sørger for at du ikke trener å aviselike ofte som med en vanlig fryser. En tradisjonell fryser må avises minst fire ganger i året, mens en fryser med Low Frost/Smart Frost kun trenger å avises én gang i året. I en slik fryser er fordamperen plassert utenfor fryserommet, slik at det bygges opp betydelig mindre is enn i en tradisjonell fryser, fordi den varme luften ikke kommer i direkte kontakt med rørene.

Hurtiginnfrysning

FastFreeze-funksjonen gjør at du når som helst kan plassere store mengder mat i fryseren. Funksjonen senker temperaturen i fryseren til - 32, slik at du kan legge nye matvarer i fryseren uten at den innvendige temperaturen øker, selv om det tar tid å fylle i. Dermed sikrer du at matvarene i fryseren alltid holder rett temperatur, og beholder smak og vitaminer. Fryseren har en alarm slik at du vet når temperaturen blir høyere enn den bør være.

 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner
 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner
 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner
 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner

Luktfritt kjøleskap

Med et kullfilter absorberes uønsket duft, slik at den ikke sprer seg i kjøleskapet, og på samme måte som aktivt kull sørger dette for at luften i kjøleskapet holdes ren. I tillegg til å nøytralisere ubehagelig lukt forhindrer filteret også bakterietilvekst. Bare husk på at du må bytte kullfilteret én gang i året.

Perfekt belysning

Med LED-belysning får du jevn og god belysning, slik at du får oversikt over hele kjøleskapet og kan utnytte plassen best mulig. I tillegg bruker LED-belysning mindre strøm enn andre typer belysning..

Automatisk lukking

Om du glemmer å lukke kjøleskapet eller fryseren sløser du strøm, og den innvendige temperaturen vil øke. Velg kjøleskap og fryser med en dør som lukker seg automatisk, så unngår du at matvarene dine ødelegges.

 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner
 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner
 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner

Energiklasse

Kjøleskap deles inn i forskjellige energiklasser, fra D til A+++. Et kjøleskap som har A+++ er det best strømbesparende og miljøvennlige du kan velge. De hvitevarene som bruker minst strøm er litt dyrere, men på lengre sikt sparer du penger på å kjøpe et slikt kjøleskap.

Luftsirkulasjon

En del kjøleskap har flere ventiler, slik at luften spres jevnt i hele kjøleskapet og maten holder seg fersk lengre. Se etter et kjøleskap med dual Flow, Multiflow eller DynamicAir, så får du et kjøleskap der luften spres effektivt i et kanalsystem som gir bedre luftsirkulasjon. Dermed får du en jevn temperatur i hele kjøleskapet.

Nullsone-skuff for fisk og kjøtt

Med en nullsone-skuff holder temperaturen i skuffen seg på 0°C , som er optimalt for å oppbevare fisk og kjøtt på best mulig måte. Denne funksjonen kan lett slås av, og du kan bruke sonen som en vanlig skuff. Se etter kjøleskap som har
Active0, Zero zone, Nullsone eller VitaFresh Pro.

 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner
 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner
 Kjøleskap og frys - ordliste over viktige funksjoner

Is- og vanndispenser

Med en is- og vanndispenser kobles kjøleskapet til vannsystemet på kjøkkenet ditt, og du får kaldt vann og ferske isbiter kun ved å trykke på en knapp på dispenseren i døren.

Stillegående kjøleskap

Hvis du ønsker deg et stillegående kjøleskap bør du sjekke lydnivå (dB) under kjøleskapets spesifikasjoner. En vanlig samtale ligger på rundt 60 dB, og meget stillegående kjøleskap har et støynivå på rundt 40 dB.

WiFi

Med ett kjøleskap med Wifi-tilkobling kan du koble kjøleskapet til din iPhone eller Android-enhet og styre temperature kan du koppla upp kylen till din iPhone eller Android-enhet och styra temperatur eller modus, samt motta varsler via en app når kjøleskapsdøren er åpen.

Les mer om Elkjøps produkter: