Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
En kopp kaffe

Det store kaffevalget! 

I vrimmelen av kaffemaskiner er det ikke lett å vite hva du og din husholdning skal velge. Ikke bare er det trender som kommer og går, men også utvikling hos gamle travere og muligheter man ikke visste eksisterte. Du kan for eksempel lage både kalde og varme drikker på noen maskiner, eller selv bestemme hvor lenge kaffen skal holdes varm på andre.

Vi har prøvd å gjøre det litt enklere for deg i jungelen av muligheter. Godt kaffevalg!

Espressomaskiner

Ønsker du å briljere som din egen barista, eller lage kaffe av kaffebønner som males rett før kaffen brygges, ja da er espressomaskiner veien å gå.
Espresso brygges ved at høyt trykk opparbeides i espressomaskinen og presser vannet gjennom et stålfilter fylt av finmalt kaffe, rett ned i koppen.
Men også her finnes det alternativer.
Om du virkelig ønsker å gjøre jobben selv er en manuell espressomaskin veien å gå. Her trenger du finmalt kaffe som du selv presser sammen med et spesialredskap som heter tamper.
Med en helautomatisk maskin trenger du bare å fylle på vann og hele kaffebønner i to separate beholdere – og så gjør kaffemaskinen resten.
Espressomaskiner gir deg også muligheten til å lage forskjellige internasjonale kaffer med melk i. Med en helautomatisk maskin får du ferdigsteamet melk, mens på andre gjør du det enkelt selv.
Les mer om kaffemaskin her.

Kaffemaskin til kaffeelskeren
Kapselmaskin

Kapselmaskiner

Det aller beste med kapselmaskiner er den enorme mengden variasjoner man har å velge mellom! Du kan lage kaffe til frokost, kakao til barna etter søndagsturen og iste om du trenger noe forfriskende etter treninga. En kapselmaskin gir noe til alle – uten at kvaliteten er noe dårligere av den grunn!
Den største forskjellen på kapselmaskinene er hvilken teknologi du finner inne i kapselen. Noen produsenter bruker tettpakkede kapsler med finmalt kaffe av høy kvalitet, og minner dermed mye om espressomaskinene. Andre bruker varianter med frysetørret kaffe. Her finnes det store variasjoner i smak, kvalitet og pris innenfor de ulike løsningene.
Og der man før bare kunne kjøpe kapsler i spesialforretninger finnes det nå både originale og uoriginale alternativer i de fleste større dagligvarebutikker. Og det gjør kapsellivet mye enklere! 
Les mer om kapselmaskiner her.

Kaffetraktere gir deg en klassisk kopp kaffe

Kaffetrakter

Den gode, gamle kaffetrakteren er på vei tilbake! Flere og flere ser igjen behovet for å ha muligheten til å lage kaffe til mer enn en eller to samtidig. For når stua er full av gjester er den gode, gamle metoden uovertruffen. Folk som venter på kaffe er ikke noe du vil oppleve.
Og med en god kaffetrakter kan du velge kvaliteten på kaffen helt selv. Med en ny trakter kan du velge hvor lenge kaffen skal holde seg varm, hvor mye du skal lage og hvor sterk den skal være.
Så lager du mye kaffe – enten til deg selv eller andre, ja da er det kaffetrakter du er på jakt etter. Enten den skal være til hverdags eller fest. Den er ujålete, jordnær og nostalgisk, men den er slettes ikke kjedelig og den lager nydelig kaffe.
Valget er ditt – vi har mulighetene!
Mer om kaffetraktere finner du her..

Mest populære kaffeprodukter

Kaffemaskin

Bli en ekte barista på kjøkkenet

Foretrekker du en god kopp kaffe så er kaffemaskinen noe for deg. Med en kaffemaskin på kjøkkenet kan du enkelt bli en ekte barista på kjøkkenet. Alt du trenger for å imponere familie og venner er det riktige utstyret. Se vårt store utvalg av kaffemaskiner her.

Før du velger en kaffemaskin er det noen ting du bør vurdere. Skal den eksempelvis ha integrert kvern? Vil du kverne kaffen ved siden av eller i butikken? Se vårt utvalg av kaffekvern her.

Bruk alltid finmalt kaffe, så trekkes det mest smak ut på kortest tid. Bruk en tamper til å presse kaffen ned i bajonetten (stålfilter). Bruk alltid like mye kaffe, så du får en perfekt kopp kaffe hver gang. Se vårt utvalg av kaffe her.

Fra vannet treffer den malte kaffen til den har passert tar det ca. 20-30 sekunder. En espresso består av ca. 3 cl sterk kaffe med pent og kremet skum. Skummet vil gradvis bli mørkere og forsvinner helt etter 3-4 sekunder.

Når du har laget en flott espresso kan du enten drikke den som den er, eller gå videre og gjøre den om til en av mange kaffedrikker som tar utgangspunkt i en espresso.

En av de tingene du bør bruke hvis du ønsker å jobbe videre med espressoen er en melkeskummer. Det finnes melkeskummere som lar deg varme opp melken først, men også melkeskumere som både skummer og varmer opp melken. Se vårt utvalg av melkeskummere her.

Mange espressomaskiner kommer med innebygget melkeskummer hvor melken varmes opp med damp, noe som gjør melkens konsistens luftig og tykk.

I enkelte kaffedrikker som eksempelvis americano skal du bruke ekstra varmt vann. Derfor vil en vannkoker være en god investering til din kaffebar hjemme. Se vårt utvalg av vannkokere her.

En kopp kaffe takk!

Bli kjent med noen av de ulike kaffedrikkene

Espresso

Sterk kaffe laget under høyt trykk. Kan drikkes som den er eller brukes som utgangspunkt i flere andre kaffedrikker.

Café latte

Utgangspunktet er en espresso hvor du tilsetter oppvarmet melk. Melken varmes opp med damp som gjør melken luftig og tykk i konsistensen. Blandingsforholdet er ca. 1:3.

Café au Lait

Det samme som en Café latte, forskjellen er bare at denne lages med filterkaffe i stedet for espresso.

Cappuccino

Lages på samme måte som Café latte men med en vesentlig mindre mengde melk. Blandingsforhold er normalt 1:1.

Americano

En espresso tilsatt 1-3 dl varmt vann.

Hammerhead

En espresso helt i en kopp filterkaffe.

Espresso Panna

En espresso med fløteskum på toppen.

Macchiato

En espresso med litt steamet melk på toppen. Serveres ofte med sukker.

Mocca

Cappuccino eller Café latte med sjokoladesirup eller varm kakao.

En kopp kaffe

God kaffe hver gang med en ren kaffemaskin

Vær sikker på å få en god kopp kaffe hver gang ved å sørge for at kaffemaskinen alltid er rengjort. Det er vigtig at kaffemaskinen er avkalket og rengjort så den virker som den skal for at kaffen du brygger ikke får en besk smak. Derfor bør du huske å alltid rengjøre kaffemaskinen. En rengjort kaffemaskin har i tillegg lenger levetid enn kaffemaskiner som ikke er rengjort. Les mer om rengjøring av kaffemaskiner her.

Sist oppdatert: 13.09.2017 13:55:34