Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Hånd med puslebiter

Koble sammen dine smartenheter med IFTTT

Sliter du med å koble sammen enhetene i ditt smarthus? Eller savner du kanskje smart automatisering av Philips Hue? Ta det med ro, du kan bruke IFTTT – vi forklarer hvordan det virker.
Nest Protect røykvarsler på en vegg over en seng

Hva er IFTTT?

IFTTT er en akronym for «if this then that».

IFTTT er en gratis nettbasert plattform hvor du kan lage kjeder av enkle kommandoer mellom tjenester, apper eller enheter som ellers ikke er koblet sammen. For eksempel å få din iRobot Roomba til å respondere på Google Assistant ved hjelp av en enkel oppskrift. Eller å få Philips Hue-lysene til å bli røde når Nest-røykvarsleren oppdager røyk, slik at de lager en nødstripe av rødt lys som skjærer gjennom røyken.

Med IFTTT-tjenesten kan du lage automatiseringer mellom nærsagt alt som er tilkoblet internett. Den fungerer også mellom en rekke ulike utviklere og merker. IFTTT er overraskende enkelt og intuitivt å bruke. Det du i bunn og grunn sier til enheten eller appen din er: «Hvis denne tingen skjer, vil jeg at denne andre tingen automatisk også skal skje.»

Tjenesten baser seg på noe som kalles applets, som består av to ulike komponenter: triggere og actions. Du kan lage din egen applet, eller velge en fra applet-samlingen.

En kafffekopp som blir fylt med kaffe fra en automatisk kaffemaskin.

Hvordan bruke IFTTT

Gå til ifttt.com og lag en konto for å komme i gang. Logg inn med din Google- eller Facebook-konto, og du er klar for å gå videre.

For å lage en applet trenger du bare trykke på profilikonet øverst i høyre hjørne og velge New Applet. Når du er på Applet-siden, trykker du this i «If this then that»-teksten.

Det er her du velger triggeren din. Denne kan for eksempel være en setning til din Google Assistant som for eksempel «Hey Google, jeg trenger kaffe». Når du har spesifisert triggeren, kan du du trykke på that for å lage en action som etterfølger, i dette tilfellet slå av kaffemaskinen.

Med liten innsats har du nå laget en talekommando til din smarte kaffemaskin.

Sånn, nå er du ferdig! Nå vet du hvordan du bruker IFTTT.

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: