Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
En Google Home høyttaler ved siden av en Google Home Mini høyttaler

Slik bruker du Google Home for smarte handlelister

Det er tidlig på morgenen og du er tom for melk…igjen. Du tenker at du skal kjøpe mer neste gang du er på butikken for hvor vanskelig kan det egentlig være å huske på. Det er dessuten nesten tomt for toalettpapir, men det kan vel kjøpes på veien hjem fra jobb. Dessverre er dette ofte lettere sagt enn gjort, og når du først er på butikken har du glemt både melk og toalettpapir. Men med Google Home har det aldri vært enklere å skape og opprettholde handlelisten. I tillegg kan den deles med alle i familien.
Far og datter tilbereder mat på kjøkkenet

Oppdater handlelisten på farten

Når du åpner Google Assistant kommer du til en funksjon som heter «handleliste», denne funksjonen hjelper deg med å skape en liste over alt du trenger å handle inn på butikken. Det unike med denne listen som gjør at den skiller seg ut fra andre handlelister er at du kan legge til varer ved å si hva du trenger til – slik at Google Home kan legge til det du trenger umiddelbart.

Dette er faktisk enklere og mer praktisk enn du tror. Når du står på kjøkkenet og holder opp den siste dråpen med melk kan du gjøre det til en rutine å si «Hey Google, legg til melk på min handleliste». Dermed trenger du verken penn, papir eller mobilen.

En Google Home høyttaler på en kjøkkenbenk sammen med pakker med te og en trakter

Slik fungerer det

Du kan ha flere handlelister i din Google Assistant, men bare en av disse vil være din ”primære” liste - og det er denne som registrerer alt du setter opp med stemmen. Denne listen skapes første gangen du legger til noe på listen din.

Du sier helt enkelt hva du behøver på listen ved å for eksempel si ”Hey Google, legg til egg på handlelisten min”.

Du kan også legget til flere produkter på samme tid, ved å si ”Hey Google, legg til egg og brød på handlelisten min».

En mann som ser på smarttelefonen i en butikk

Husk å krysse av!

Om du er nysgjerrig på hva du faktisk har lagt til i listen din kan du spørre Google «Hva finnes på handlelisten?», eller be Google Assistant om å vise hele handlelisten på mobilen.

Du finner også listen under ”alternativer” på din Google-startside. Det mest praktiske er kanskje allikevel den personlige siden shoppinglist.google.com, som kan åpnes i valgfri nettleser – noe som er praktisk om du for eksempel sitter på jobb å kommer på noe du trenger.

Et tips er å legge til nettsiden som et bokmerke på telefonen din slik at du enkelt har tilgang til listen når du handler.

Samtidig som du kan skape og legge til lister med stemmen må du også markere objektet manuelt når du faktisk har kjøpt det. Dette gjøres enkelt ved å sveipe objektet til høyre (eller til venstre for å slette produktet fra listen).

En Google Home Mini på et bord ved siden av en familie i en sofa

Del lister

I de fleste husholdninger kan det være en prøvelse å holde styr på hva som skal kjøpes inn. Om alle i familien legger til produkter i handlelisten når noe går tomt kan det være lettere å få oversikt.

Du er forhåpentligvis heller ikke den eneste som gjør innkjøpene? Dermed er det praktisk å kunne dele handlelisten med andre familiemedlemmer slik at handleturen blir enklere for alle.

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: