Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Kjøkkenmaskin

Kjøkkenmaskin - dette bør du tenke på

Noen har den som sin beste venn, andre som en lekker støvsamler. Hjemme hos deg brukes den kanskje hver eneste dag, mens hos meg får den stå urørt mellom nyttår og ny jul. Den skal aller helst gjøre livet ditt på kjøkkenet enklere, morsommere og effektivt og den kommer i mange former og nær sagt alle farger.

Kjøkkenmaskinen er din beste venn på kjøkkenet – hvis du vil.

Kjøkkenmaskin

Kapasitet

Om du stort sett ønsker å bruke kjøkkenmaskinen din til krem til kakaoen og en pizzadeig i ny og ne er det ikke sikkert at du trenger like stor kapasitet som Proffbakeren. Du vet den som setter åtte brød i uka og alltid baker tripler bolleoppskrifta på lørdager. Her er det faktisk størrelsen som teller…

Men, og det er et ganske viktig men, det skal ikke store deigen til før du trenger litt mer kraft og kapasitet!  For en oppskrift med ca 500 g. mel trenger du faktisk en bolle som tar minst 4,5 liter, og det er jo verdt å tenke på når du skal velge din nye kjøkkenmaskin.

Funksjoner

Det er viktig å tenke litt langsiktig når du kjøper en kjøkkenmaskin. Det du ser som behovet i dag kan være endret til noe helt annet om noen år. Derfor er det også så bra at du i dag kan velge mellom en rekke ekstrautstyr – som kan kjøpes når du trenger det!

For nå kan du i mange tilfeller velge bort en hel del ekstrautstyr til kjøkkenmaskinen du vet du aldri kommer til å bruke. Det er jo ikke noe vits i å ha en mandelkvern om du ikke tåler mandler, eller en juicepresse om du ikke liker juice! Men hvem vet – kanskje du en dag faktisk ønsker å lage saft av eplene i hagen. Ja da har du mulighet til å bygge på med en ekstra modul og vips har du kortreist saft i kjøkkenskapet.

Kjøkkenmaskin
Kjøkkenmaskin

Effekt

Å slenge sammen en enkel muffinsrøre klarer alle kjøkkenmaskiner lett, men å elte en stor, tung deig eller kverne kjøtt derimot – det trengs det litt ordentlige krefter til for å løse. Det er derfor viktig at du tenker på hvor sterk maskin du trenger.

Noen maskiner har motoren i ryggen, mens andre har den på toppen. Dette er med på å avgjøre hvor mye watt maskinen trenger, men dette tallet sier ikke nødvendigvis noe om hvor sterk den er. For å sikre at du kjøper rett maskin til ditt bruk er det viktig å sjekke teknisk informasjon for hver enkelt maskin eller snakke med noen i butikk. De vil enkelt kunne forklare deg hva du trenger.

Lyd

Å piske krem til eplekaka midt i søndagsmiddagen med Svigers i den åpne kjøkkenløsningen kan bli en meget bråkete affære. Det kan derfor være lurt å tenke på dette også. Det kan være store forskjeller på støynivået – og ofte er det ikke bare desibel som spiller inn. Både materialer, vekt og watt vil kunne spille inn på hvor bråkete maskinen fremstår i bruk.

Kjøkkenmaskin

En investering i tid

En kjøkkenmaskin skal gjøre matlagingen enklere, mer effektiv og morsommere. Den har fortsatt sin naturlige plass på ønskelista til dagens brudepar og det er fortsatt en av de tingene man bare kjøper en eller to ganger i livet.

Følger du våre tips og råd vil du kunne bygge ut din kjøkkenmaskin ettersom hverdagen og livet endrer seg. Eller du kan investere i alt på en gang. Det viktigste er at du vet at du har valget. Valget om en stor maskin som vil bli med deg i mange år, eller en mindre som passer til hverdagen din akkurat nå.

Uansett håper vi forholdet blir langt og godt. Og at kjøkkenmaskinen blir akkurat det den skal være – din beste venn på kjøkkenet.

Se vårt store utvalg kjøkkenmaskiner!

Ingen produkter er tilgjenglig

KitchenAid Classic kjøkkenmaskin 5K45SSEWH (hvit) KitchenAid Classic kjøkkenmaskin 5K45SSEWH (hvit)
5K45SSEWH
KitchenAid Classic kjøkkenmaskin 5K45SSEWH (hvit)
2 994
 
Sammenlign
Vis produkt
Bekreftet 28.11.2017  
 • Metallkonstruksjon
 • 10 hastigheter
 • 4,3 liter bollekapasitet
  
 
KitchenAid Classic foodprosessor 5KFP1325EWH (hvit)
5KFP1325EWH
KitchenAid Classic foodprosessor 5KFP1325EWH (hvit)
2 495
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (25+)  
 • 300 Watt motor
 • 2 hastigheter + puls
 • 3,1 liter plastbolle
  
 
KitchenAid foodprosessor 5KFP1335EAC (Almond Cream)
5KFP1335EAC
KitchenAid foodprosessor 5KFP1335EAC (Almond Cream)
3 995
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (5+)  
 • 300 Watt
 • 2 hastigheter og puls
 • 3,1 liter plastbolle
  
 
KitchenAid foodprosessor 5KFP1335ECU (sølv)
5KFP1335ECU
KitchenAid foodprosessor 5KFP1335ECU (sølv)
3 997
 
 
 • Motoreffekt: 300W
 • 2 hastigheter og puls
 • 3,1 liter plastbolle
  
 
KitchenAid foodprosessor 5KFP1335EER (rød)
5KFP1335EER
KitchenAid foodprosessor 5KFP1335EER (rød)
3 997
 
 
 • Motoreffekt: 300W
 • 2 hastigheter og puls
 • 3,1 liter plastbolle
  
 
KitchenAid Artisan foodprosessor (Candy Apple)
5KFP1644ECA
KitchenAid Artisan foodprosessor (Candy Apple)
5 497
 
 
 • 650 watt motor
 • 2 hastigheter og ExactSlice system
 • 3 plastboller
  
 
Loading

Sist oppdatert: 06.12.2016 12:24:55