Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Ny vaskemaskin? Vi hjelper deg å velge riktig

Vaskemaskinen brukes ofte og er en stor del av hverdagen din. Det er en stor investering og derfor er det viktig å finne en vaskemaskin som dekker dine behov. Hos Elkjøp finner du vaskemaskiner fra en mengde merker, både front- og toppmatede.

Tips til å velge en mer miljøvennlig vaskemaskin:

Automatisk dosering

De fleste av oss pleier å helle på litt ekstra "for sikkerhets skyld" når vi fyller maskinen med vaske- og skyllemiddel. Vi sløser dermed unødvendig med vaskemiddelet, flasken blir fortere tom og kjemikaler spres ut i miljøet. Med automatisk dosering regner maskinen ut eksakt mengde, og du kan derfor spare både miljøet og lommeboken. Du fyller maskinen med store patroner som sjelden må byttes ut. Maskinen doserer deretter vaskemiddel ut ifra hvor skitten klesvasken er og hvor mye tøy du vasker.

Våre maskiner med automatisk dosering.

Spesielle programmer og tilbehør

Nye vaskemaskiner har forskjellige teknologier og spesialprogrammer for å spare miljøet. Det betyr at du kan vaske på lavere temperaturer med mindre vann og få samme resultat. Finn en vaskemaskin med de spesialprogrammene som passer ditt behov. Vaskemaskiner med dampprogram bidrar til redusert vannforbruk og er samtidig skånsomt for tøyet, noe som gir lengre levetid. I tillegg blir tøyet mindre krøllete, slik at du slipper å bruke tid og strøm på å stryke det.

Kjøp gjerne også bærekraftig tilbehør til vaskemaskinen, slik som miljøvennlig såpe og skyllemiddel, samt vaskeposer for fanging av mikroplast, sånn at det ikke ender i havet.

Vi hjelper deg med å finne rett vaskemaskin og tørketrommel

Kjekt å tenke på når du velger vaskemaskin

Hvor skal du plassere maskinen?

I større hjem finnes det kanskje et dedikert vaskerom, i mindre hjem er det mer vanlig å ha vaskemaskinen på badet, og i en noen blokkleiligheter kan til og med kjøkkenet være det eneste alternativet. Når vaskemaskinen kommer tettere inngå hverdagslivet er det viktig å tenke på lydnivået. Hvis du er avhengig av å plassere vaskemaskinen på kjøkkenet kan det også være kjekt å vurdere en integrert modell som går i et med resten av innredningen.

Det finnes også et utvalg av kompakte modeller som er mindre enn standardmodellene på 60 cm. Disse passer for eksempel utmerket i storbyene der begrepet "compact living" har blitt en del av livet, eller til de som er på utkikk etter en liten vaskemaskin til hytta. Vi har i tillegg modeller som kombinerer vask og tørk - perfekt for de som ønsker en kompakt helhetsløsning.


Våre små modeller
Våre kombinerte vask/tørk-modeller

Hvor skal maskinen plasseres?

Et godt utgangspunkt på veien mot ny vaskemaskin er å gå ut i fra hvor og hvordan vaskemaskinen skal plasseres. Mange ønsker for eksempel å plassere en tørketrommel over vaskemaskinen. Hvis dette er tilfelle hos deg må du velge en frontmatet maskin. Majoriteten av alle våre vaskemaskiner er nettopp frontmatede.

Har du derimot liten plass på badet eller om maskinen blir stående på et smalt sted der det er vanskelig å få åpnet døren, kan en toppmatet vaskemaskin være det perfekte valg. Tenk derfor en ekstra gang på hva som passer best inn hos nettopp deg.

Se våre frontmatede vaskemaskiner
Se våre toppmatede vaskemaskiner

Hvor mange skal bruke maskinen?

En annen faktor som påvirker valget av vaskemaskin er hvor mange dere er i husholdningen og hvor ofte du vasker tøy. Våre maskiner kommer med kapasitet på inntil 12 kg. Hvis du ofte overfyller trommelen slites motoren fortere ut og levetiden reduseres. Det vil derfor være smart å velge rett kapasitet fra starten av. Hvis du syns dette med kapasitet er litt vanskelig kan du tenke deg at 1 kg tilsvarer et hverdagslig antrekk for en person.

En barnefamilie behøver naturligvis en maskin med høy kapasitet og bør velge mellom 8 og 12 kg. Husk at ikke alle program er i stand til å vaske med maskinens maksimumskapasitet. En vaskemaskin med 8 kg kapasitet gir deg mulighet til å vaske små mengder på en effektiv måte eller hele skittentøyshaugen samtidig. Våre selgere pleier ofte å omtale modeller med 5-7 kg kapasitet som fleksible løsninger for mindre husholdninger.

Våre vaskemaskiner med kapasitet på inntil 7 kg
Våre vaskemaskiner med kapasitet på 8 kg eller mer

Praktiske funksjoner

Velg mellom mange praktiske funksjoner

Børsteløs motor

En tradisjonell motor er utstyrt med en kullbørste som slites ut og må byttes ut etter en viss tid. Med en børsteløs motor slipper du derimot dette noe som gjør at den har lengre levetid og er mer stillegående. Du kan dessuten kjøre flere maskiner etter hverandre uten at vaskemaskinen overopphetes, noe som kan være tilfelle med en kullbørstemotor.

Denne maskintypen passer derfor for deg som vasker mye, samtidig som den er et godt alternativ for de som er på utkikk etter en stillegående modell og skal investere i en vaskemaskin som skal holde i mange år. Enkelte leverandører har til og med 10 års motorgaranti på sine børsteløse motorer.


Våre modeller med børsteløs motor

Dampfunksjon

Å vaske klær med damp har mange fordeler. Dampen åpner fibrene i tøyet, fjerner ubehagelig lukt og retter ut skrukker. Dette er ofte et program eller en tilleggsfunksjon som går relativt raskt og metoden passer perfekt til skjorter og bluser. Damp kan ofte spare deg for kjedelig strykejobb noe som er perfekt i en hektisk hverdag. Dampfunksjonen passer i tillegg godt for allergikere og for mennesker med sensitiv hud fordi dampen fjerner betraktelig mer pollen og støv enn tradisjonelle vaskeprogram.

Våre modeller med dampfunksjon

Stillegående vaskemaskin

Jo mindre plass du har, jo nærmere lydkilden er du, så hvis du skal ha vaskemaskinen din i en mindre leilighet er det viktig å tenke over hvor mye støy fra vaskemaskinen din du tåler.

Våre mest stillegående modeller

Vaskemaskin med WiFi

Har vaskemaskinen innebygget WiFi kan du styre den fra telefonen, uansett hvor du befinner deg.

Våre vaskemaskiner med WiFi.

Vaskemaskin med tørketrommel

Med en kombinert vaskemaskin og tørketrommel sparer du mye plass.

Våre kombinerte vask/tørk-modeller
Ta vare på maskinen

Praktiske tips når du vasker

Ta vare på maskinen

Når du vasker samler det ofte seg et lite lager av både vaskemiddel og kalkrester, spesielt om du vasker på lave temperaturer som 30 eller 40 °C. Dette gjør maskinen mindre effektiv, fører til vond lukt og kan redusere maskinens levetid. For å forhindre dette kan du gjøre det til en vane å vaske enkelte plagg på høyere temperaturer, som for eksempel håndklær på 90 °C. Regelmessig rengjøring av selve maskinen er også viktig. Bruk gjerne maskinrengjøring 3-4 ganger i måneden for å få bort alt av smuss og bakterier.


Våre midler for maskinrengjøring

Tilbehør for smidigere vasking

Visste du at det finnes tilbehør til vaskemaskinen som gjør klesvaskingen enklere? Et eksempel er forhøyningssokkel som plasserer vaskemaskinen i en ergonomisk arbeidshøyde samtidig som den gir praktisk oppbevaring under maskinen. Det finnes også stablerammer som gjør det mulig å plassere tørketrommelen over vaskemaskinen. Enkelte stablerammer har til og med en uttrekkbar hylle mellom maskinene der du kan tømme ut og brette den tørre klesvasken. Et annet praktisk tilbehør er små gummiføtter som kan plasseres under både vaskemaskin og tørketrommel. Disse føttene gir høyere stabilitet og reduserer både vibrasjon og lydnivå.


Vårt praktiske tilbehør
Bosch
LG
Miele
Electrolux
Samsung
Hotpoint