Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Integrert kaffemaskin

Det du trenger å vite om integrert kaffemaskin

Det er noe eget ved å servere perfekt kaffe fra en kaffemaskin integrert i kjøkkenet. En integrert kaffemaskin er enkel, plassbesparende og tilfører litt luksus – en nydelig, lavmælt eleganse i hverdagen for alle som vet å sette pris på estetikken i de nære ting. Men hva må du tenke på og er det noe som passer for deg?

To forskjellige typer

Blant integrerte kaffemaskiner finnes to forskjellige typer, avhengig av hvor kaffemaskinen skal stå, ifølge assisterende salgssjef Pål Heiland i Elkjøp Nordic.

Fordi overskap er grunnere, som regel mellom 30 og 37 cm, er kaffemaskinene som er designet for å plasseres i overskap mindre enn maskinene som er laget for å plasseres i høyskap, forklarer han.

Dette kan innvirke noe på funksjonene du får i maskinen, fordi en grunnere maskin nødvendigvis må ha mindre omfangsrik design, vannbeholder etc. Tenk derfor gjennom hvor du vil ha kaffemaskinen integrert på kjøkkenet ditt og sjekk skapdybden før du ser etter rett maskin.

Alle typer kaffe – perfekt hver gang

En integrert kaffemaskin er laget for å kunne gir deg kaffeopplevelsen du får på kaffebar – eneste forskjellen er at baristaen bor i kjøkkeninnredningen din permanent. Maskinen har kaffekvern som maler bønnene etter den kaffen som frister mest, og du får en perfekt kopp hver gang – uten søl på kjøkkenbenken, ifølge Heiland.

Med de fleste maskinene følger også melkesteamer med, slik at du kan lage alle typer kaffe, sier han.

Vanntilkopling og vedlikehold

Flere av de integrerte kaffemaskinene lar deg også kople på vanntilførsel direkte. På den måten slipper du å bytte beholder og du kan brygge kaffen på like friskt vann hver gang.

Når det kommer til vedlikehold, er det temmelig begrenset på en integrert kaffemaskin. De fleste rengjøres enkelt via renseprogrammer. For eksempel rengjøres flere av maskinene automatisk umiddelbart etter de har brygget kaffedrikker med melk. De delene som likevel trenger manuell vask med jevne mellomrom er få og enkle å rengjøre, ifølge Heiland.

På flere modeller kan deler som melkebeholder og diverse vaskes i oppvaskmaskin, sier han.

Enkel montering

En annen ting som er greit å vite er at du slipper ekstra kostnader utover selve kaffemaskinen. Til forskjell fra mange andre integrerte hvitevarer, er nemlig en integrert kaffemaskin veldig enkel å montere. Du kan trygt installere den selv, ifølge Heiland.

Du trenger ikke være kvalifisert for å plassere dette produktet. Den skal kun settes på en hylle, og siden skru inn to skruer i skapet rundt produktet, forklarer Heiland.

Et par ting er det likevel lurt å sjekke på forhånd; avstand til nærmeste strømuttak, og eventuelt også vanntilførsel om det er aktuelt. Sjekk også om det finnes plass til ledning og eventuell vanntilførsel bak skap og reoler, eller om dette er noe du må lage og i så fall hvilke verktøy du trenger for jobben.

 Integrert kaffemaskin

Tre integrerte kaffemaskiner – hvilken passer deg best?

God kaffe, minimalt med forarbeid, lite vedlikehold og en delikat bryggeprosess får du av alle. Likevel utmerker noen integrerte kaffemaskiner seg med spesielt gode løsninger på enkelte områder. Pål Heiland fra Elkjøp Nordic trekker frem tre kaffemaskiner på bakgrunn av forskjellige egenskaper.

Kaffeutvalget – Miele espressomaskin CVA 6805

Espressomaskinen fra Miele justerer mengden kaffe i koppen med en koppsensor, varmer koppen før brygging og har en en-touchfunksjon som også gjør bryggingen superenkel. Det er imidlertid presisjonen som skiller den fra de andre. Maskinen har 10 brukerprofiler slik at alle kan nyte kaffen akkurat slik de ønsker den.

Miele’s integrerte espressomaskin med integrert melkesteamer, gir deg muligheten til å lage akkurat den kaffen du ønsker – i alle varianter og mengder, sier Heiland.

Lett betjening – Bosch innebygd kaffemaskin CTL636EB6

Også kaffemaskinen fra Bosch har godt utvalg med 10 forskjellige kaffetyper du kan velge mellom. Den forbereder to kopper samtidig og du kan til og med brygge deg en kopp fra smarttelefonen din. Det som skiller Bosch sin maskin fra de andre er likevel brukervennligheten den oppnår gjennom en enkel betjeningsmekanisme.

Maskinen har et betjeningshjul med opplyst display bak betjeningshjulet som endrer seg etter hva du velger og gjør Bosch-maskinen utrolig enkel å betjene, forteller Heiland.

Enkel rengjøring – Electrolux integrert kaffemaskin EBC54524OZ

Den integrerte kaffemaskinen fra Electrolux er som de andre et luksuriøst og imponerende tilskudd på kjøkkenet. Den gir flere valgalternativer for ideell kaffe, kan brygge to kopper om gangen og styres via en praktisk LCD-skjerm. I tillegg skiller Electrolux-maskinen seg ut som en kaffemaskin det er enkelt å rengjøre, ifølge Heiland.

Maskinen har enkel vask av deler og vask av bryggeenhet. Du trenger ikke tabletter og behøver ikke kjøre rengjøringsprogrammer på den, forteller han.

Se vårt utvalg kaffemaskiner her

Les mer om våre produkter: