Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 GPS-guide

GPS-guide

For bil, motorsykkel, sykkel, gåturer, joggeturer, kjæledyr og ting - GPS kan brukes til så mangt.

GPS, som står for Global Positioning System, er et satellittsystem som brukes for å finne ut hvor man befinner seg. Systemet brukes av både telefoner, klokker og andre navigasjonsenheter. GPS-en viser vei når vi ikke finner den selv, enten man er på fire hjul, to hjul eller til fots. Du kan også bruke GPS for å vise ruten du har tatt når du kommer hjem fra en jogge- eller sykkeltur i skogen, eller for å finne ut hvor hunden eller lommeboken har gjort av seg. Vi bruker altså GPS til så mangt i hverdagen, men hvilke type GPS skal du velge til hva? Det hjelper vi deg å finne ut av i denne guiden.

I dag bruker mange GPS-appen på smarttelefonen, som for eksempel Google Maps eller Apple Maps for navigasjon. Selv om dette funker fint for de fleste har en dedikert GPS-enhet likevel sine fordeler. GPS-apper på telefonen bruker som regel store mengder datatrafikk, som fort kan bli ganske dyrt - særlig i utlandet. Selv når GPS-appene har offline-versjoner tar disse dessverre ofte opp store mengder plass på telefonen. GPS-apper krever dessuten en del strøm, så du risikerer at batteriet er dødt når du kommer frem og gjerne har lyst til å bruke telefonen til andre ting. Dessuten risikerer du at navigasjonen blir avbrutt av et anrop eller en SMS midt i en uoversiktlig rundkjøring.

Med en GPS i bilen blir kjøreopplevelsen rett og slett bedre. Vi kikker nærmere på hvordan denne smarte navigasjonsdingsen gjør livet ditt lettere.

GPS til bilen

 GPS til bil

En dedikert GPS-enhet er laget for bilkjøring. Den har som regel bedre høyttalere enn telefonen din, slik at du hører den stemmestyrte navigasjonen skikkelig. Skjermen er designet for enkel navigasjon og god oversikt mens du kjører. I tillegg følger det som oftest med utstyr til å feste den i bilen, eller du kan kjøpe det som ekstrautstyr.

Når du skal kjøpe ny GPS til bilen bør du sjekke 4 ting:

 1. Hvilke kart følger med? Hvordan fungerer kartoppdateringen (pris/hvor ofte osv.)?
 2. Hvor brukervennlig er den? Test GPS-en og se om den passer for deg.
 3. Hvor stor er skjermen? Hvor stor skjerm trenger du for å kunne se navigasjonen?
 4. Hvor lenge varer batteriet? Dette er mest relevant hvis du også skal bruke GPS-en utenfor bilen. I bilen vil du som oftest kunne lade den.

Se alle våre GPS-er til bil her og dra på bilferie hvor som helst på trygt vis.

GPS til motorsykkelen

 GPS for motorsykkel

Frihetsfølelsen fra en motorsykkeltur kan fort sprekke hvis du har kjørt seg vill og ikke vet hvordan du skal komme deg hjem igjen.

En GPS-enhet til motorsykkel må kunne tåle litt mer enn en GPS-enhet til bilen.

 • Den må kunne brukes selv om du har hansker på.
 • GPS-en bør også være vanntett. Det finnes forskjellige trekk og vesker du kan bruke for å holde regnet ute, men det beste er at GPS-en i seg selv tåler litt regn.
 • Også her er brukervennligheten viktig. Er GPS-en lett å navigere, og er det lett å se skjermen selv i skarpt sollys?

Enkelte GPS-er for motorsykkel har dessuten også andre nyttige funksjoner, som for eksempel fartsindikator, brennstoffmåler, dekktrykkoversikt og advarsler når du har kjørt lenge uten å ta pauser. Med det rette utstyret kan du oppleve svingede og ukjente veier helt bekymringsfritt.

Finn GPS til din neste MC-tur her.

GPS til sykkelturen

 GPS til sykling

Når du er ute på sykkeleventyr kan det gjøre turen gøyere å ha GPS med deg. Når du skal kjøpeGPS for sykling er det viktig å tenke over om du ønsker deg en GPS som hjelper deg å finne frem, eller en som sporer hvor du har vært - rett og slett om du ønsker at den skal se fremover eller bakover. Enkelte GPS-er gjør begge deler, men som regel er de best til én av delene. GPS-er til sykling er som oftest robuste og tåler både vann og gjørme.

Når du skal kjøpe GPS til sykling, bør du sjekke:

 • Festemuligheter - hvordan festes den på styret?
 • Batterilevetid - spesielt viktig på langtur.
 • Skjerm og brukervennlighet - sjekk om den er lett å bruke mens du sykler.
 • Hvilke andre funksjoner kunne du tenke deg - for eksempel puls, hastighet og antall runder.
 • Tenk over hva du skal bruke den til - landeveissykling, mountainbiking eller sykkelferie med familien - og velg en modell som passer ditt behov.

Se våre GPS-er for sykling og friluftsliv her.

GPS for friluftsliv

 GPS for friluftsliv

Å ha GPS med når du går tur gir en tryggere opplevelse. Likevel er det lurt å kombinere GPS med et fysisk kart, i tilfelle du opplever dårlig signal eller tekniske problemer. Akkurat som GPS til sykling er denne typen bygget for å tåle en trøkk.

Skal du ut i naturen, enten det er på gåtur eller på geocaching-eventyr, bør du tenke over følgende når du skal kjøpe GPS:

 • Lang batterilevetid - her viser dedikerte GPS-er virkelig muskler i forhold til smarttelefoner. Håndholdt GPS går ofte på batterier som kan byttes underveis. Dette passer perfekt når du er på tur over flere dager, langt fra nærmeste stikkontakt.
 • Har den topografisk kart som viser høyder og konturer i landskapet? Dette gjør det lettere å navigere på steder uten kartlagte stier.
 • Vekt - hvis du har ryggsekk, telt, liggeunderlag osv. med lav vekt er det ingen grunn til å dra rundt på en tung GPS.

Se våre GPS-er for sykling og friluftsliv her.

GPS-klokke

 GPS-klokke

Mange sportsklokker har også GPS. På samme måte som GPS til sykling finnes det både modeller som sporer hvor du har vært, slik at du kan sjekke det når du kommer hjem, og modeller som hjelper deg å finne frem. Modellene som hjelper deg å finne frem gjør det enten ved hjelp av kart, eller ved hjelp av såkalt brødsmulevisning, som rett og slett viser hvor du har vært, og hvilken retning du går i. Dermed hjelper klokken deg å finne veien tilbake, men den kan ikke hjelpe deg å finne frem til en bestemt adresse.

Når du skal kjøpe GPS-klokke bør du tenke over følgende:

 • Hvilken type GPS har klokken? Sporing eller navigasjon? Kartvisning eller brødsmulevisning?
 • Batterilevetid - ikke like viktig hvis du hovedsakelig bruker klokken til korte joggeturer, men skal du ut på en lang gåtur er det kjekt å vite at batteriet holder til hele turen.
 • Hvilke andre funksjoner har klokken? GPS er vanligvis ikke den viktigste egenskapen til en sportsklokke, så tenk også over hvilke andre funksjoner du trenger.
 • Hvor behagelig er klokken å ha på? Siden du gjerne skal ha den på deg i timevis av gangen bør den sitte godt.

Finn den perfekte sportsklokken for deg her.

GPS for barn, kjæledyr og verdisaker

 GPS til kjæledyr

Er du den typen som ofte glemmer lommeboken eller nøklene, eller har du en ekte utbryterkonge som kjæledyr? Da kan løsningen være en liten GPS-sporer du fester til den eller det du ønsker å finne. Da kan du se via en app hvor hunden eller nøklene er. Disse GPS-enhetene brukes til en rekke forskjellige formål. De kan for eksempel hjelpe deg hvis bilen eller vesken din blir stjålet. Du kan også avtale med dine barn at de har en slik GPS-enhet i skolesekken, slik at du kan se med GPS-sporing når de forlater skolen og når de kommer hjem, eller lignende - eller kanskje kan dere begge føle dere litt tryggere hvis barnet skal reise langt på egenhånd.

Når du skal kjøpe GPS-sporer bør du tenke over følgende:

 • Hva skal den brukes til - eiendeler, kjæledyr eller barn.
 • Størrelsen - sjekk at størrelsen på enheten passer til å feste der du ønsker å bruke den. Det er for eksempel forskjell på hva en voksen golden retriever kan ha på halsbåndet og hva en kattunge kan.
 • Batterilevetid - disse enhetene har som regel en meget lang batterilevetid.
 • Brukervennlighet - det er viktig at appen er lett å bruke, særlig når du kanskje har et snev av panikk fordi hunden er sporløst forsvunnet eller nøklene er borte.

Les mer om Yepzon - en av denne typen GPS-sporere - her.

Kjøp en GPS-sporingsenhet for barnet, kjæledyret eller eiendeler her:

Ingen produkter er tilgjenglig

Tractive GPS kjæledyrssporer
TRATR1
Tractive GPS kjæledyrssporer
499
Demovare fra kr 424
 
 
 • Sporing i sanntid
 • Vanntett
 • Trygghetssoner
  
 
Yepzon One GPS tracker
YEPZONONEWH
Yepzon One GPS tracker
799
Demovare fra kr 679
 
 
 • Kan festes rundt halsen, på sekken ol
 • Utmerket batteritid
 • Høy datasikkerhet
  
 
Yepzon Freedom GPS-tracker og alarm (sort)
YEPSAFETALARM
Yepzon Freedom GPS-tracker og alarm (sort)
1 549
Demovare fra kr 1 316
 
 
 • GPS/WiFi/mobil-sporer
 • SOS-knapp, mobilapp
 • God batteritid
  
 
Yepzon One GPS tracker til barn
YEPKIDTRACKER
Yepzon One GPS tracker til barn
497
Demovare fra kr 422
 
 
 • Kan festes rundt halsen, på sekken ol
 • Utmerket batteritid
 • Høy datasikkerhet
  
 

Les mer om våre produkter: