Benytt Klikk&Hent i ditt nærmeste varehus for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
gladkokken
Faktaboks

Nå kommer den beste tiden!

Det er mørkt og kaldt ute, men inne er lysene tent og de gode luktene av jul sprer seg rundt i huset. Så fort det er lov å åpne julekalenderen begynner vi å pynte opp huset. Små rød nisser, engler og røde detaljer pynter opp og forsterker følelsen av at det snart blir jul. Det er mye forventninger når det kommer til juletiden.

Tradisjoner
Jeg er utrolig glad i god mat og jula har for meg så mange tradisjoner. Pinnekjøtt, lutefisk, rakfisk og ribbe spiser jeg meg igjennom med et stort smil rundt munnen før jula kommer. Dette er en ypperlig anledning til å møte venner over et godt måltid og kose seg. Jeg inviterer ofte mine venner og familie hjem for å nyte disse klassiske rettene. Når selve julaften kommer spiser jeg ribbe, grove medisterkaker, julepølser og masse godt tilbehør. Jeg merker jeg begynner å glede meg allerede!

polse sous vide

Ikke stress!
Selv om det er jeg som er vert i et selskap er målet å nyte kvelden. Jeg vil bruke mest mulig tid sammen med mine gjester og ha en hyggelig kveld. Mange forteller meg at de synes det er utrolig mye jobb og stress å invitere til selskap, og sånn burde det ikke være. Forberedelser er nøkkelen for å mestring. Mye av maten kan forberedes i god tid og kun varmes opp når gjestene har kommet. Lenger ned i denne artikkelen får du noen veldig gode tips som gjør jobben din som vert enda enklere.

Maten
Når det kommer til maten i førjulstiden og selve juletiden virker det som mange setter lista for resultat veldig høyt. For meg er nøkkelen hjemmelaget - og gode råvarer. Det å lage alt fra bunn gir et personlig preg på maten og det smaker så utrolig mye bedre. Det er mye lettere enn mange tror. Uten gode råvarer blir det vanskelig å få et godt resultat. Jeg må si jeg har liten forståelse for de som jakter den billigste frosne juleribba eller frossent pinnekjøtt på tilbud fra ukjent opprinnelse. Når familien samles til et av årets hyggeligste middager, så anbefaler jeg å velge kvalitet der du kan. Gode kvalitetsråvarer gjør deg til en bedre kokk. Målet er ikke at maten skal se ut som industrimat, så at resultatet er litt annerledes og ser hjemmelaget ut er perfekt i mine øyne. Lag mat med kjærlighet og server med et smil!

Maten bilde
Sous vide

Sous vide

Sous vide betyr «under trykk», eller mer presist «under vakuum», og går i korte trekk ut på at man vakuumerer en matvare og tilbereder den på den optimale temperaturen for råvaren som ligger i vannbadet. Sousvide er en gammel teknikk som i mange år har vært brukt på restaurantkjøkken rundt om i verden. Nå har heldigvis denne metoden å tilberede mat på blitt tilgjengelig for alle. Noen ting er fortsatt best i ovn eller stekepannen, men på enkelte råvarer blir rett å slett resultatet perfekt hver gang.

Krydre, tilsett smakene du ønsker, vakuumer og legg i sousvide-maskinen. Så enkelt er det!

Torsk vannbad
Tider og temperaturer i sousvide:

Torsk: 52 grader 20-30 min
Gulrøtter: 85 grader 30 min
Poteter: 85 grader +/- 60 min.
Biff: 56 grader 60 minutter
Kyllingfilet: 61 grader 60 minutter

Poteter
Tips: Få perfekte poteter hver eneste gang når du har gjester

Skrell potetene dagen før. Legg i vakuumpose med en klatt smør, litt salt og noen urter. Oppbevar kaldt. Legg den ferdige pakken i sousvidemaskinen 1 1/2 time før maten skal serveres.

Vi har det du trenger for å komme i gang med Sous vide

Ingen produkter er tilgjenglig

Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
  • Vakuumeringskapasitet: 9 liter/min
  • Porsjonsforsegling
  • Startsett inkludert
  
 
 
  • Solid forsegling
  • Til sous vide matlaging
  • Forskjellige innstillinger
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (50+)  
  • Sugekraft: 15 l/min
  • Dobbel forsegling
  • Kan også brukes på delikat mat
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
  • Kapasitet: 6 l
  • LCD-skjerm
  • Slippbelegg
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (5+)  
  • Holder næringsstoffene i maten
  • Vannbeholderen rommer 8,7 liter
  • Energibesparende matlaging
  
 
 
  • Holder næringsstoffene i maten
  • Vannbeholderen rommer 11,2 liter
  • Energibesparende matlaging
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
  • Sunn matlaging
  • Kapasitet: 25 l
  • MySousVide app, Wi-Fi tilkobling
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (<5)  
  • Sunn matlaging
  • Kapasitet: 25 liter
  • MySousVide app
  
 
 
  • Forhåndskuttet størrelse
  • Laget av nylon
  • Small: 20 x 30 cm
  
 

Sist oppdatert: 28.11.2017 12:09:34