Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
En gammel TV ved siden av en murvegg

Skap et smart home – med produktene du allerede har

Det er ikke nødvendig å kvitte seg med alle elektronikkproduktene dine for å skape et smart hjem. Med disse enkle stegene kan du innlemme og koble til TV-en, stereoen, oppvarmingskilder og lamper i ditt smarte hjem.

Små skritt, stor gevinst

Er du fornøyd med elektronikken hjemme, men skulle ønske at du kunne automatisere de litt mer, eller styre de med stemmen eller telefonen? Vil du ha et smart hjem, men steiler ved tanken på å kvitte deg med TV-en eller stereoen? Med smarte adaptere, sensorer og en Chromecast eller to kan du enkelt koble de usmarte enhetene til hjemmenettverket og integrere de til smarte styringsenheter som Google Home.

Med andre ord, du trenger ikke investere i helt nye produkter for å nyte godt av de strømsparende og automatiserte fordelene av et smarthjem. Disse små investeringene vil hjelpe til å gjøre det du allerede eier kompatibelt med nymotens smarte produkter.

En gulvradiator koblet til en smartplugg med et WiFi-symbol over

Gjør gamle ovner smarte

Nesten alle elektriske ovner kan gjøres smarte ved å bruke en smartplugg, slik som denne fra Mill. Den kommer med en innebygd termostat og en egen app, og med en håndfull av disse i huset vil du få full kontroll over både temperaturen og energiforbruket i hjemmet.

For vannbaserte radiatorer er løsningen vel så enkel: for eksempel Netatmo, som lager en smart termostat du kan koble direkte til radiatorventilen, som er helintegrert med Google Assistent og Apple Homekit.

Grenuttak med to støpsler koblet i

Smarte grenuttak lar deg styre strømforbruket

De fleste smarte grenuttak kan skrus av og på via mobiltelefonen eller stemmen (via en smarthøyttaler slik som Google Home). Med en smart WiFi-plugg , som denne fra D-link, kan du skru av lys og andre dingser ved å kutte strømmen til pluggen. Den kommer også som grenuttak, slik at du kan styre flere enheter på én gang. Begge versjoner kommer med timere og er kompatible med Google Assistent, noe som gjør det lettere enn noen sinne å kutte unødvendig strømforbruk.

A Chromecast koblet til en høyttaler

Koble dine gamle høyttalere til nettverket

Selv den aldrende stereoen din kan bli smart med en Chromecast Audio. Bare plugg den inn i høyttaleren eller forsterkeren (den kommer med en jack, men kan også brukes med en optisk kabel), og du vil kunne styre musikken gjennom Spotify eller andre strømmetjenester. Kombinert med Google Home kan du bare fortelle høyttalerne hva du ønsker å høre på.

Hvis du allerede eier smarthøyttalere fra Sonos har vi en god nyhet til deg: støtte for Google Assistent kommer i 2019.

 Chromecast koblet til baksiden av en TV

Gammel TV, smart underholdning

Du trenger ikke hive ut den gamle TV-en for å få et fullt funksjonelt smart underholdningssystem heller. Med en Apple TV eller en Chromecast, som kun trenger en HDMI-port, kan du forvandle en usmart TV til en smart TV på et blunk.

Den beste fremgangsmåten for å skape et smart hjem, er å gjøre det steg for steg. Dette er kun noen av stegene du kan ta for å gjøre hjemmet smartere, hverdagen enklere og utgiftene mindre – uten å måtte bytte ut alt du har i huset. Lær mer om smarte produkter her, eller ta kontakt med vår kundeservice dersom du ønsker å vite mer om hvilke smarte produkter som fungerer best med produktene du allerede eier.

Smarte plugger hjelper deg med å spare strøm

Ingen produkter er tilgjenglig

Mill smart WiFi-plugg Mill smart WiFi-plugg
MILWIFISOCKET
Mill smart WiFi-plugg
349
Demovare fra kr 244
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Gjør gamle varmeovner smarte
 • Trådløs kontroll med Millheat-app
 • Integrert temperatursensor
  
 
D-Link DSP-W115 smart WiFi-plugg
DSPW115
D-Link DSP-W115 smart WiFi-plugg
299
Demovare fra kr 239
 
 
 • Appartaskontroll, opptil 16 A
 • App- og talestyring
 • Google Home- og Amazon Echo-kompatibel
  
 
Adax Smart WiFi Plug
ADAX910014
Adax Smart WiFi Plug
349
Demovare fra kr 296
 
 
 • Gjør gamle varmeovner smarte
 • Trådløs kontroll
 • Adax WiFi-app
  
 
 
 • Fjernstyr dine enheter
 • Opptil 16A
 • Virker med mydlink Home-app
  
 

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: