Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Elkjøp gjør deg klar for DAB radio i 2017

I løpet av 2017 kommer alle de riksdekkende radiokanalene i Norge til å flyttes fra det gamle FM-nettet over til det nye, digitale DAB-nettet. Utrullingen skjer gradvis gjennom året. La oss ta deg med inn i den nye digitale radiohverdagen.
FM-nettet slukkes - Elkjop DAB Auto
FM-nettet slukkes - Elkjop DAB Auto

Få bedre lyd med DAB-radio

Med DAB sendes radiosignalene med digitale signaler, noe som gjør at du kan høre musikk i klinkende klar lyd. Støy og sus som forstyrrer sendingene vil forsvinne og din favorittkanal vil bli mye enklere å finne. Med en ny DAB-radio blir du klar for overgangen til digitalradio.

Store fordeler med DAB

Det finnes flere positive sider ved DAB-nettet, for eksempel vil skurring fra radiosendinger bli borte, man kan se på displayet hvilken musikk som blir avspilt og hvilket program man hører på og avhengig av hvor du bor vil du også kunne ha tilgang til flere kanaler enn før. DAB-radioer er også veldig enkle å bruke!


Vil ikke min gamle radio fungere?

FM-radioen vil fungere som normalt fram til slukking, men etter dette må du enten ha et digitalt radioapparat eller en adapter for å få et fullverdig tilbud. Enkelte lokalradioer vil fortsatt sende på FM-nettet, men alle de store flytter over til DAB+. Dette gir deg et meget begrenset radiotilbud om du ikke bytter radio eller kobler til en DAB-adapter.


Når flyttes radiosignalene til DAB+?

 • Region 1 - 11.01.17 - Nordland

 • Region 2 - 08.02.17 - Trøndelag, Møre og Romsdal

 • Region 3 - 26.04.17 - Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland

 • Region 4 - 21.06.17 - Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene

 • Region 5 - 20.09.17 - Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus

 • Region 6 - 13.12.17 - Troms og Finnmark

DAB Adaptere for hjemmet
Digitaliser lydanlegget hjemme

Dersom du allerede har et bra anlegg i stua trenger du ikke å bytte ut dette. Du trenger en ledig lydinngang og en DAB-adapter som du kobler til strøm og enheten og vips har du digitalisert lyden hjemme hos deg. Slike adaptere finnes i forskjellige prisklasser og utstyrsnivåer fra de aller enkleste rene DAB-adaptere til litt mer avanserte som også har nettradio.

De fleste kjøkkenradioer, trådløse høyttalere, gamle og nye stereoanlegg og mange lydplanker, har lydinngang (oftest av typen rca phono eller 3,5mm minijack) hvor du kan koble til et DAB-adapter. Det kan variere litt hvilken type kabel som brukes av de forskjellige adapterne/produktene så sjekk hvilken type ledig lydinngang produktet du skal koble til har før du kjøper

Dab i til 
Ikke glem DAB i bilen!

Hvis du frykter at du må bruke tusenvis av kroner på å oppgradere bilstereoen din til DAB så kan vi berolige deg med at det ikke er nødvendig. Og trodde du at det var kjempevanskelig og noe man måtte få profesjonelle til å montere for deg så er det egentlig ikke det(*). Bare husk å plassere skjermen/kontrollenheten på best mulig måte slik at du kan bruke den uten å ta blikket fra veien. (*) Videoeksempel på hvordan en slik enhet monteres kan du se nederst på siden du kommer til hvis du klikker her

Dersom du ønsker, kan du få hjelp til montering av Dab-adapteret hos oss. Les mer om montering av dab-adapter for bil her

DAB Stereoanlegg
Stereo- og Surroundanlegg med DAB

Dersom lydkvalitet er viktigste prioritet, og anlegget i stua er modent for oppgradering, finnes det også Hi-Fi komponenter og stereo/surroundanlegg med DAB+ i alle typer, størrelser og prisklasser. Du kan velge mellom lekre mikroanlegg, kraftige kjemmekinoreceivere eller stereoreceivere og komplette stereo / surroundsystemer med innebygget DAB. Disse krever som regel separate høyttalere og opptar derfor litt mer plass. Dette fører dog til at de som oftest har betydelig bedre lyd enn de kompakte løsningene. Disse har også ofte integrert f.eks. Spotify og Nettradio (NB: kan variere fra produkt til produkt, sjekk før du kjøper)
DAB-radio og klokkeradio
DAB-radio / klokkeradio

DAB-radioer kommer i alle former og farger. De finnes i alle prisklasser, fra de aller enkleste til en billig penge og opp til store kolosser som kan fylle hele stua med mer enn nok lyd for både deg og naboen. De finnes med og uten batteri og noen er også forberedt for 12V-anlegg dersom det skulle være et behov. DAB+ radioer finnes også med nettradio dersom du skulle ønske muligheten til å høre på radio fra hele verden. 
Dabmontering

Skaff deg en DAB-radio i dag

Ingen produkter er tilgjenglig

Tiny Audio DAB+ adapter M6
TINYM6
Tiny Audio DAB+ adapter M6
790
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • FM-, DAB-, DAB+ adapter
 • Oppgrader steroanlegget med digitalradio
 • 10 forhåndsinstallerte stasjoner
  
 
Hitachi FM/DAB+ radio KH335BE (sort)
KH335BE
Hitachi FM/DAB+ radio KH335BE (sort)
399
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Bærbar FM/DAB+ radio fra Hitachi
 • Lagre opptil 20 radiostasjoner for hurtigvalg
 • 4 x AA-batterier gir inntil fem timers brukstid
  
 
Jensen Buddy Lite DAB+ radio (blå) Jensen Buddy Lite DAB+ radio (blå)
BUDDYDABLTBU
Jensen Buddy Lite DAB+ radio (blå)
1 495
 
Sammenlign
Vis produkt
Forventet på nettlager 07.07.2017  
 • Kompakt FM/DAB+ radio
 • Vannavstøtende og støtsikker
 • Bluetooth-tilkobling
  
 
Jensen Buddy Lite DAB+ radio (grønn) Jensen Buddy Lite DAB+ radio (grønn)
BUDDYDABLTGR
Jensen Buddy Lite DAB+ radio (grønn)
1 495
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Kompakt FM/DAB+ radio
 • Vannavstøtende og støtsikker
 • Bluetooth-tilkobling
  
 
Jensen Buddy Lite DAB+ radio (hvit) Jensen Buddy Lite DAB+ radio (hvit)
BUDDYDABLTWH
Jensen Buddy Lite DAB+ radio (hvit)
1 495
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Kompakt FM/DAB+ radio
 • Vannavstøtende og støtsikker
 • Bluetooth-tilkobling
  
 
Loading

Merke

Søkeordforslag

 

Butikkinformasjon

Kampanjer og artikler