Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
CrockPot

Crockpot - lag mat på tradisjonelt vis


Saktekoking (slow cooking) er en gammel og tradisjonell måte å lage mat på. Nå kan du få det samme resultatet, men på en moderne og effektiv måte. Crockpot er en elektrisk gryte som tilbereder maten din på lav varme over tid. Du fyller ingrediensene i gryta, setter din Crockpot på og vips så er middagen i gang mens du gjør helt andre ting.

Nydelig mat

Når mat tilberedes på svak varme over tid blir smakene mer konsentrerte. Næringsinnholdet i maten blir også godt bevart i gryten. Spiser man væsken man har kokt maten i, blir middagsretten enda mer næringsrik. Gryten passer ypperlig til retter som frikasseér, gryteretter og hele stykker av kjøtt. Denne måten å lage mat på gjør det enklere å bruke ferske råvarer og lage sunn mat fra bunnen av. Gled deg til smakfulle og deilige retter!

Hvordan fungerer den?

Velg selv hva du vil ha oppi gryten. Fyll den med kjøtt, grønnsaker og kraft. Sett din Crockpot på og den begynner matlagingen. Den rommer opptil 6 porsjoner så her trenger du ikke være redd for at det ikke skal bli nok mat! Etter maten er tilberedt, setter du på en varmefunksjon slik at maten holder seg varm til du er klar for å servere. Du kan også bruke en tilleggsform slik at du kan sette maten din i ovnen om du vil ha en skorpe på kjøttet ditt. Disse tilleggsformene kan også brukes i mikrobølgeovn, kjøleskap og fryser. Formene vasker du enkelt i din oppvaskmaskin.

299
 
 
  • Inspirerende kokebok
  • Mer enn 100 Crock-Pot oppskrifter
  • Lev et sunnere liv
Les mer om Vidunderlig godt i en Crock-Pot kokebok

Kokeboken til Anette Rosvall gir deg mer enn 100 oppskrifter som gjør det enklere å starte opp med et sunnere kosthold ved bruk av Crock-Pot.

Lag inspirerende kjøttretter med Crockpot

Pulled Pork

Pulled Pork

Som i Amerikas sørstater

Porsjoner: 8
Forberedelsestid: 10 min
Tilberedningstid: 7–9 timer på lavt

Ingredienser

- 1 kg svinenakke uten ben
- 1 finhakket gul løk
- 4 hakkete hvitløksfedd (minst)
- BBQ-saus
- 1 dl ketsjup (eller chilisaus)
- 0,5–1 ss chipotlepasta
- 0,5 dl vann (coca-cola)
- 1 ss brun farin
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spiskummen
- 1 ss whisky (eller liknende)

Slik gjør du

- Stek løk og hvitløk i litt smør, og legg det i gryta
- Legg kjøttet oppå løken i gryta.   
- Rør sammen sausen, og hell den over.
- Kok 7–9 timer på lavt. Dra fra hverandre kjøttet med en gaffel.

Tacos med asiatiske spareribs

Tacos med asiatiske spareribs

Krydrete tacos med asiatiske smaker. Godt med fersk ananas og frisk gulrotsalat i tortillaene.

Porsjoner: 4
Forberedelsestid: 15 min
Tilberedningstid: 8 timer på lavt

Ingredienser

- 1 ss rapsolje
- 1,4 kg spareribs
- 3 hvitløksfedd, revet
- 0,5 l kjøttbuljong
- 1,2 dl gochujang (koreansk chilipasta)
- 4 ss riseddik
- 2 ss ketsjup
- 1 ss honning
- 2 ts fersk ingefær, revet
- 3 dl revne gulrøtter
- 0,5 dl korianderblader
- 12 tortillabrød, små
- Fersk ananas, skåret i biter
- Sesamfrø

Slik gjør du

- Stek spareribsene i olje slik at de blir jevnt brune.
- Bland hvitløk, buljong, gochujang, 2 ss riseddik, ketsjup, honning og ingefær i Crock-Pot-gryta. Legg i spareribsene og kok på lavt i 8 timer (eller på høyt i 4 timer).
- Legg gulrøtter, koriander og 2 ss riseddik i en skål, og rør om.
- Når spareribsene er ferdige, tar du dem ut og fjerner ben og fett samt deler kjøttet i små biter. Separer gjerne fettet fra sausen (hvis du ikke har en separator kan du også sette sausen i kjøleskapet en stund slik at fettet blir enkelt å fjerne). Bland deretter litt av sausen med kjøttet.
- Lag tacos av tortillabrød, kjøtt, gulrotsalat, ferske ananasbiter, og strø sesamfrø over.

Lag inspirerende vegetarretter med Crockpot

CrockPot Vegetarisk Lasagne

Vegetarisk lasagne

Javisst, Crock-Pot-gryta er perfekt til gryteretter og supper, men du kan også lage en god lasagne i gryta! Her er en god og enkel oppskrift. Alt du trenger å gjøre er å hakke grønnsakene.

Porsjoner: 8
Forberedelsestid: 20 min
Tilberedningstid: 8 timer på lavt

Ingredienser

- 1 stort egg
- 500 g ricotta
- 150 g hakket babyspinat
- 3–4 portobellosopp, i skiver
- 1 liten squash, hakket
- 2 bokser hakkete tomater
- 2 bokser passerte tomater
- 3 fedd hvitløk
- Et lite stykke rød chilipepper, moset Lasagneplater
- 7 dl revet mozarella
- 2 ss olje

Slik gjør du

- Bland egg, ricotta, spinat, sopp og squash i en stor skål.
- Bland hakkete tomater, passerte tomater, hvitløk og rød chilipepper i en annen skål.
- Smør innsiden av Crock-Pot-gryta.
- Hell i en del av tomatblandingen i bunnen, legg på lasagneplater slik at hele bunnen er dekket.
- Legg deretter vekselvis med ostesaus, tomatsaus og lasagneplater i 3 lag.  Avslutt med plater som dekkes med tomatsaus.
- Legg på lokket og kok på lavt i 4 timer, eller på høyt i 2 timer.
- Avslutt gjerne med å strø over revet mozarella og la det ev. smelte i ovnen.

CrockPot Grønnsaksgryte med chili

Grønnsaksgryte med chili

En lekker vegetarisk rett.

Porsjoner: 4
Forberedelsestid: 20 min
Tilberedningstid: 4–5 timer på lavt

Ingredienser

- 2 ss olivenolje
- 1 ts hakket fersk rød chili
- 1 ss finhakket fersk ingefær
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 løk, grovhakket
- 2 søtpoteter, skrelles og skjæres i 1 cm store biter
- 2 røde paprika, skåret i biter
- 410 g kikerter på boks, uten væske
- 1 ss sitrongresspuré
- 2–3 ts tamarindpasta
- Saft av 1 stor lime
- 1 ts sukker
- Salt og nykvernet svartpepper
- 4 ss hakket, fersk koriander
- Rømme eller crème fraîche og flatt brød (eller liknende) til servering

Slik gjør du

- Stek chili, ingefær, hvitløk og løk i et par minutter til det har fått farge.
- Tilsett søtpotet, paprika og kikerter og rør godt. Tilsett til slutt sitrongress, tamarind, limesaft og sukker, krydre og rør godt.
- Ha det i Crock-Pot-gryta, legg på lokket og kok i 4–5 timer på lav innstilling, eller 3–4 timer på høy innstilling, eller til grønnsakene er myke.
- Etter angitt koketid: ta av lokket og kok ytterligere 15 minutter, for at noe av væske skal fordampe, rør av og til.
- Bruk en stor skje og legg gryteretten over i en stor skål og rør i hakket koriander.
- Serveres i skåler med en god klatt rømme eller crème fraîche, litt ekstra koriander og flatbrød.

Last ned oppskriftshefte her