Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
best i test

Kjøkkenmaskinene som er best i test!

Når tek.no snakker, da lytter vi. Og hvert fall når de snakker så godt om noen av de beste produktene vi har i hyllene! Denne gangen er det Kenwood Chef XL Titanium og Electrolux Assistant Pro som mottar heder og ære og går seirende ut av vinterens store kjøkkenmaskintest.
Her er noe av det tek.no sa om testvinnerne – og hele testen kan du lese her.
best i test

Kenwood Chef XL Titanium - KVL8300S

«Det er ikke til å komme unna: rå muskelkraft har mye å si. Med sine 1700 watt har denne Titanium-modellen fra Kenwood testens sterkeste motor. Alt føles robust og tungt med denne maskinen. Den massive aluminiumskroppen står fjellstøtt på kjøkkenbenken, og har man plass til det, så vil denne maskinen gi bakeglede i mange år fremover.»

«Makskapasiteten på gjærbakst er på hele 2,56 kg deig. Nå skal det sies at maskinen sliter litt med maksimumsmengden, så denne er kanskje satt unødvendig høyt av produsenten. Reduserer man mengden noe, går det med ett mye lettere. Selve maskinen står støtt på kjøkkenbenken og man kan trygt gå fra maskinen mens den gjør seg ferdig. Maskinen får litt trekk for at overdelen på maskinen beveger seg en del under bruk. Samtidig er dette noe som gjelder nesten samtlige maskiner i testen, spesielt når de må håndtere tung gjærbakst.»

«Allikevel, maskinen sakker ikke farten nesten uansett hvor tung baksten blir. Deigen blir dessuten utrolig godt eltet, noe som sannsynligvis er en kombinasjon av kraften til maskinen kombinert med en spesielt godt utformet eltekrok, samt den planetariske blandefunksjonen (verktøyet spinner motsatt vei av hylsen som er festet til mikserhodet).»
Se produktet her! 
best i test

Electrolux AssistentPRO kjøkkenmaskin - EKM6000

«Electrolux Assistent Pro har uten tvil testens mest spesielle design. Det tar litt tid å venne seg til, og enten så hater man det eller så elsker man det. Vi endte opp med å elske det! Det kan selvfølgelig komme av at maskinen unektelig minner om en Xenomorph fra Alien-filmene med altfor korte armer. Med andre ord: Du finner ikke en bedre julegave til kjøkkennerden enn dette.»

«Den spesielle utformingen har i stor grad å gjøre med hvordan man fester blandebollen. Istedenfor å skru bollen på plass, så fester man heller bollen på to metallarmer. Med en liten dreiespak får man hevet bollen og satt den på plass. Det er helt unikt og smått genialt. For det første så slipper man at bollen sitter fast i maskinen (noe som var til stort bry under testen av lillebror EKM4300). For det andre så virker det som om bollens plassering gir maskinen en økt stabilitet og en annen vektfordeling. Selv om maskinen gynger forsiktig frem og tilbake når vi forsøker oss på en større gjærbakst, så er bevegelsene mer jevn enn på de andre maskinene.»

«Her kan man programmere hvor lenge maskinen skal gå eller man kan holde oversikt over hvor lenge man har holdt på. Det er utrolig nyttig, spesielt hvis man lager oppskrifter der man vet blandetiden. Så slipper man det utrolig kjedelige ritualet med å se på kakemiksen forme seg.»

«Alt i alt er dette en modell fra Electrolux som virkelig gjør et godt inntrykk. Det eneste verdt å trekke for er at motorstyrken og kapasiteten kanskje kunne vært enda høyere med denne prislappen. Dessuten er ikke designet for alle.»
Se produktet her!
Eventuelt samme modell i fargen hvit her!

Les mer om våre produkter her:

Sist oppdatert: 12.01.2017 13:55:25