Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Disse oppvaskmaskinene er best i test

Disse oppvaskmaskinene er best i test

Vil du sikre deg at din nye oppvaskmaskin vasker rent, tørker godt og bråker lite? Da er dette artikkelen for deg.

Lite er mer irriterende enn å kjøpe en ny oppvaskmaskin som du ikke er fornøyd med. De fleste av oss vil tross alt bytte både mobiltelefon, PC og til og med bil flere ganger før oppvaskmaskinen ryker og vi kjøper en ny.

Heldigvis fins det hjelp å få. Det danske forbrukermagasinet Tænk har gjort en stor test av 75 oppvaskmaskiner – hvor disse maskinene ble best i test.

Lenger nede i artikkelen kan du lese mer om hvilke egenskaper som er vektlagt i testen.

Beste oppvaskmaskin: Bosch SMU46CW02S / SMU46CI02S

Disse to oppvaskmaskinene fra Bosch ble best i test hos Tænk, med 73 poeng. Det er egentlig samme maskin. Bosch SMU46CW02S er hvit og Bosch SMU46CI02S er metallfarget.

Det danske magasinet gir blant annet toppkarakter for vaske- og tørkeegenskapene, og skriver følgende om de to testvinnerne.

«Oppvaskmaskinen fra Bosch vasker og tørker riktig godt på begge de testede programmer og blir Best i Test. Tørkeevnen er helt i toppen takket være Zeolith-systemet. Den har samtidig et lavt energiforbruk og er hurtigere enn mange av de andre maskinene i testen.»

Zeolitt er et naturlig mineral som absorberer fuktighet og konverterer den til varmeenergi, slik at selv plast blir tørt. Samtlige maskiner som scorer høyt i Tænks test, har zeolitt-teknologi.

De to Bosch-maskinene er 60 centimeter brede og har kapasitet til 13 kuverter. De lar deg velge mellom seks programmer og fire spesialvalg. Blant disse er hurtigvask, tilvalg for halv maskin og ekstra tørking.

Produsenten gir også full garanti for vannlekkasje i hele maskinens levetid.

Beste smale oppvaskmaskin: Siemens SR46M281SK / SR46M581SK

Hvis du har liten plass på kjøkkenet, kan en smal oppvaskmaskin være løsningen. Siemens SR46M281SK og Siemens SR46M581SK er bare 45 centimeter brede. Den førstnevnte er hvit og den sistnevnte stålfarget.

I Tænks test ble de sammen kåret til beste smale oppvaskmaskin med 71 poeng. De får toppscore på tørking og bedømmelsen «god» på vaskeevnen.

Magasinet berømmer de to smale Siemens-modellene for å være blant testens hurtigste og mest energivennlige. De har også fleksibel plassering av kurvene og en bestikkurv som kan flyttes rundt etter behov.

Kapasiteten er naturligvis litt mindre enn Bosch-modellene nevnt ovenfor – dette er jo smale oppvaskmaskiner. Med plass til inntil 10 kuverter er de likevel gode valg for mindre husholdninger.

Maskinene har seks programmer og tre tilvalg, blant annet for ekstra skitne gryter og for hurtigvask.

Siemens gir full beskyttelse mot vannlekkasje i hele maskinens levetid.

Beste integrerte oppvaskmaskin: Bosch SPV69T80EU

Bosch SPV69T80EU går av med seieren blant de integrerte maskinene i Tænks test av oppvaskmaskiner, med 68 poeng.

Dette er en smal modell med 45 centimeters bredde og plass til 10 kuverter. Hvis du vil ha en større integrert oppvaskmaskin, bør du derfor gå for modellen nedenfor.

Både vaske- og tørkeevnen til Bosch SPV69T80EU blir bedømt som god, og den bråker lite. Tidsbruken får derimot – i likhet med de andre testvinnerne – karakteren middels. Felles for alle de beste maskinene er likevel at dette skyldes eco-programmet. På normalprogrammet får alle disse maskinene nest beste karakter.

Maskinen har seks programmer og flere tilvalg, blant annet for skitne gryter og hurtigvask.

Maskinen leveres uten møbelfront, slik at du selv kan tilpasse den til resten av kjøkkeninnredningen.

Stor integrert oppvaskmaskin: Miele G6665SCVIXXL

Best i test blant de integrerte oppvaskmaskinene ble altså en smal modell. Men Miele G6665SCVIXXL følger hakk i hæl, med 67 poeng, altså ett poeng mindre.

Miele-modellen har plass til hele 14 kuverter, og dekker behovet for de aller fleste familier. Tænk gir den toppscore for tørking og karakteren «god» for vask. Derimot får den kritikk for å være sen, med tre timer i testen av autoprogrammet. Blant de seks programmene er det imidlertid et hurtigvaskprogram, som gjør unna oppvasken på 58 minutter.

Tænk skriver også at Miele G6665SCVIXXL er blant de mest støysvake modellene i testen.

Dette er testet

I Tænks test av oppvaskmaskiner er følgende egenskaper bedømt med poeng, som siden summeres:

  • Vaskeevne

  • Tørkeevne

  • Tidsbruk

  • Energi- og vannforbruk

  • Brukervennlighet

  • Støy

  • Håndverksmessig utførelse

Les mer om våre produkter her:

Sist oppdatert: 28.12.2017 11:57:13