Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Disse oppvaskmaskinene er best i test

Disse oppvaskmaskinene er best i test

Vil du sikre deg at din nye oppvaskmaskin vasker rent, tørker godt og bråker lite? Da er dette artikkelen for deg.

Lite er mer irriterende enn å kjøpe en ny oppvaskmaskin som du ikke er fornøyd med. De fleste av oss vil tross alt bytte både mobiltelefon, PC og til og med bil flere ganger før oppvaskmaskinen ryker og vi kjøper en ny.

Heldigvis fins det hjelp å få. Det danske forbrukermagasinet Tænk har gjort en stor test av 75 oppvaskmaskiner – hvor disse maskinene ble best i test.

Lenger nede i artikkelen kan du lese mer om hvilke egenskaper som er vektlagt i testen.

Beste oppvaskmaskin: Bosch SMU46CW02S / SMU46CI02S

Disse to oppvaskmaskinene fra Bosch ble best i test hos Tænk, med 73 poeng. Det er egentlig samme maskin. Bosch SMU46CW02S er hvit og Bosch SMU46CI02S er metallfarget.

Det danske magasinet gir blant annet toppkarakter for vaske- og tørkeegenskapene, og skriver følgende om de to testvinnerne.

«Oppvaskmaskinen fra Bosch vasker og tørker riktig godt på begge de testede programmer og blir Best i Test. Tørkeevnen er helt i toppen takket være Zeolith-systemet. Den har samtidig et lavt energiforbruk og er hurtigere enn mange av de andre maskinene i testen.»

Zeolitt er et naturlig mineral som absorberer fuktighet og konverterer den til varmeenergi, slik at selv plast blir tørt. Samtlige maskiner som scorer høyt i Tænks test, har zeolitt-teknologi.

De to Bosch-maskinene er 60 centimeter brede og har kapasitet til 13 kuverter. De lar deg velge mellom seks programmer og fire spesialvalg. Blant disse er hurtigvask, tilvalg for halv maskin og ekstra tørking.

Produsenten gir også full garanti for vannlekkasje i hele maskinens levetid.


Stor integrert oppvaskmaskin: Miele G6665SCVIXXL

Best i test blant de integrerte oppvaskmaskinene ble en smal modell. Miele G6665SCVIXXL følger hakk i hæl, med 67 poeng.

Miele-modellen har plass til hele 14 kuverter, og dekker behovet for de aller fleste familier. Tænk gir den toppscore for tørking og karakteren «god» for vask. Derimot får den kritikk for å være sen, med tre timer i testen av autoprogrammet. Blant de seks programmene er det imidlertid et hurtigvaskprogram, som gjør unna oppvasken på 58 minutter.

Tænk skriver også at Miele G6665SCVIXXL er blant de mest støysvake modellene i testen.

Dette er testet

I Tænks test av oppvaskmaskiner er følgende egenskaper bedømt med poeng, som siden summeres:

  • Vaskeevne

  • Tørkeevne

  • Tidsbruk

  • Energi- og vannforbruk

  • Brukervennlighet

  • Støy

  • Håndverksmessig utførelse