Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Kvinne som holder en hvitt kopp med begge hendene.

Disse enkle triksene tar smarthjemmet ditt til et nytt nivå

Det er enkelt å gjøre ditt smarte hjem bedre. Ved hjelp av IFTTT-applets kan du få smartproduktene dine til å snakke sammen – og gjøre livet ditt enklere, tryggere og litt morsommere.
Kvinne som står foran et hus

Har du allerede har fylt opp huset ditt med smarte produkter eller har du kanskje nettopp oppdaget mulighetene et smarthjem gir deg?

Mange av disse smarte enhetene kan gjøre fantastiske ting på egen hånd. Vanligvis kan du styre dem med stemmen eller en app. Men visste du at mange av disse produktene kan gjøre enda flere ting – spesielt hvis de kan «snakke» med hverandre?

Ved hjelp av programmet IFTTT, som står for «If This, Then That», kan du få enda mer ut av ditt smarte hjem. Her får du noen eksempler på hva du kan gjøre, og du finner mer inspirasjon på IFTTT-nettsiden.

Hånd som holder smarttelefon foran fargerikt opplyst stue.

Skru opp lysstyrken ved solnedgang

Når det blir mørkt ute, pleier vi vanligvis å skru opp styrken på innebelysningen.

Har du installert et smartlys fra Philips Hue, kan du faktisk få smarthuset ditt til å gjøre alt dette på egen hånd – perfekt tilpasset tiden solen faktisk går ned.

Denne IFTTT-appleten bruker crowdsource-basert værdata fra Weather Underground til å fortelle Philips Hue om å skru opp lysstyrken når det blir mørkere ute (og ned når det blir lysere).

Robotstøvsuger på stuegulvet.

Støvsug når ingen er hjemme

Det er mange fordeler ved å ha en smart støvsuger som en Roomba. Men selv den smarteste robotstøvsugeren har vondt for å forstå at den ikke skal støvsuge rundt føttene dine når du er hjemme.

Ville det ikke vært bedre om du kunne be Roomba om å starte støvsugingen når du er ute av huset? Installerer du IFTTT-appen på din iPhone eller Android-telefon, og gir appen tilgang til posisjonen din, kan du bruke denne appleten slik at du kommer tilbake til en støvfri bolig.

Det fins også mange andre smartprodukter som kan registrere hvis noen er hjemme eller ikke, som igjen kan kobles til ulike oppgaver gjennom IFTTT.

En WeMo smartplugg

Gjør dine «dumme» lys smarte

Selv om du ikke har kjøpt et smart lyssystem, kan du likevel oppleve fordelene med smartbelysning hvis du bruker en WeMo smartplugg. Kobler du den gamle lampen din til smartpluggen kan du for eksempel bruke denne IFTTT-appleten til å skru av eller på lysene alt ettersom hvor du befinner deg.

Ha kaffen klar når du står opp

Det er ikke mye som er mer motiverende en lukten av nytraktet kaffe når du skal komme deg opp av sengen om morgenen.

Har du en Fitbit aktivitetsmåler og en Belkin WeMo Insight smartplugg, kan du få disse til å snakke sammen gjennom denne IFTTT-appleten.

Når Fitbit registrerer at søvnaktiviteten er ferdig, (du kan måtte åpne appen for å loggføre dette), slår WeMo-pluggen seg automatisk på og skrur på kaffetrakteren du klargjorde kvelden i forveien.

Ring videodørklokke.

Lys opp huset når noen er på døren

Når noen kommer hjem til deg, er det hyggelig å gi dem en hyggelig velkomst. En videodørklokke fra Ring kan, i tillegg til å vise hvem som er på døren til enhver tid, også registrere bevegelser i nærheten – og med denne IFTTT-appleten kan den skru på Hue-lysene dine innendørs.

Dette kan være en fin velkomsthilsen til gjestene dine, men hvis du har ubudne gjester kan du kanskje skremme dem at lysene blir skrudd på.

En katt som stirrer på en mobil.

Bruk din gamle smarttelefon som overvåkningskamera

Selv om moderne, smarte overvåkningskameraer har en rekke avanserte funksjoner, kan det bli litt overdrevet hvis du bare vil sjekke om katten din spiser maten sin eller ikke.

Flesteparten av oss har en utdatert smarttelefon liggende i en skuff, men visste du at den kan brukes som et smart overvåkningskamera som sender deg e-post med videoopptak hver gang den merker bevegelser?

Alt du trenger er å installere appen Manything (tilgjengelig for iOS og Android), og sette opp denne IFTTT-appleten.

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: