Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Pokè-feber med utvidet virkelighet

Poké-feber med utvidet virkelighet

I sommer har Pokémon-feberen tatt verden med storm. Ved hjelp av AR, en teknologi som gir oss utvidet virkelighet har monstrene returnert til millioner av smarttelefoner. Har du enda ikke opplevd AR har vi det du trenger for å komme i gang- og når du først er i gang er det vanskelig å stoppe, så da hjelper vi deg å holde det gående.

En utvidet hverdag

Det store med Pokémon Go er at man kan se monstrene på skjermen, plasser i vårt daglige liv. I hagen, i skapet eller på kjente landemerker. Teknologien som har gjort dette mulig kalles AR (Augmented Reality) eller Utvidet Virkelighet. Helt enkelt går det ut på at det tilføres et ekstra lag med informasjon til det bildet man ser på skjermen. Informasjonen hentes ut på flere måter, for eksempel ved å bruke spesielle markører, koder eller lokasjoner.

Pokè-feber med utvidet virkelighet

Snap-filtre og ukjente språk

I motsetning til VR (Virtual Reality) er fordelen ved AR at du kan oppleve det utenfor hemmet og stuen. Man trenger heller ingen briller eller hjelm for å oppleve teknologien, og nettopp derfor tror vi at AR kommer til å bli mer enn en trend i fremtiden. Faktisk tror mange at AR-teknologiens allsidighet vil gjøre den mye større enn VR- nettopp på grunn av friheten teknologien gir.

Så stor tror man at teknologien vil bli at den har blitt satt til å være verdt milliarder av dollar. Hittil har vi kun sett toppen av det virtuelle isfjellet. På toppen av dette finner vi Snapchat-filtre, Pokémon Go og Google Translate.

Grunnlaget i dine hender

En god telefon med et godt kamera, ytelse og god batterikapasitet er selve grunnlaget for at du skal få en best mulig opplevelse av AR-teknologien. Samsung Galaxy Note 7 vil lukke deg inn i VR-ens oppslukende verden mens Huawei P9 vil la deg oppdage de utrolige mulighetene med AR via det overlegne kameraet. Når du først er i gang med å oppdage den virtuelle verden er det viktig å sørge for at det ikke får en brå slutt- da kan det lønne seg å ha en Powerbank på lur.

Pokè-feber med utvidet virkelighet

Hørt det før?

AR-teknologien er langt ifra ny, men allikevel er det først nå vi ser den helt store veksten av det, og det er først nå mange av de større selskapene og utvikleren tør å satse på det. For selv om teknologien kom tidlig på 2000-tallet har den ikke helt klart å feste seg hos forbrukerne. Her i Norge har både Gulesider, TINE og Nordisk Film kommet med kreative ideer og løsninger- alt fra gressende kuer rundt melkekartongen til info om butikker og selskaper i bybildet- alt via mobilskjermen.

En utvidet fremtid

AR-teknologien har mange muligheter, ikke bare når det gjelder spill og underholdning men også innenfor helt andre områder. Tenk deg en skolehverdag der bøkene våkner til liv, eller en legetime hvor pasienten får et innblikk i hvor problemet ligger og hva det er med levende modeller og figurer. Tenk deg en utvidet fremtid, med en utvidet mulighet.

Pokè-feber med utvidet virkelighet

Utfordre din virkelighet med flere smarttelefoner og powerbanks her:

Sist oppdatert: 25.08.2016 10:18:12