Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Et moderne hus med lys i hvert rom

Full pakke-smarthjem

Med et romslig budsjett vil en hel verden av muligheter åpne seg for smarthjemmet. For å skape drømmehjemmet, trenger du perfekt resultat i hvert rom i huset – komfort, underholdning og sikkerhet. Dette er guiden til hvordan å bygge det ultimate smarthjemmet – for deg som vil ta steget fullt ut og vel så det.
En hånd holder en smarttelefon, et fargerikt opplyst rom i bakgrunnen

Smart bekvemmelighet

Det vanligste argumentet for smarte produkter er bekvemmeligheten. Fordelen med å gå helt inn for et smarthjem er at du kan få systemene til å snakke sømløst med hverandre i hele huset. Det første rådet er å investere det samme systemet i alle rom. Sørg for at du holder deg til samme merke for belysningen, for oppvarming og så videre – og sjekk at alle kan styres fra en sentral styringsenhet, slik som Google Assistant. Hvis du er usikker, kan du lese guiden vår til hvilke produkter som fungerer best sammen.

Et godt sted å starte er for eksempel smart belysning i alle rom, fra produsenter som Philips Hue, LIFX eller Fibaro. Du kan styre lysene enten via en app eller stemmestyring via en smartassistent som Google Home. Ta det et steg videre – bruk bevegelsessensorer der de vil komme best til nytte: Tre inn i en belyst bod og ikke bekymre deg for å skru av lysene. Du kan til og med la deg vekke av en behagelig, personlig soloppgang, fremfor den skjærende alarmen fra telefonen.

Fibaro HomeCenter 2 kontrollsenter.

Ha full kontroll over alle enheter

Smart oppvarming sørger for at du aldri trenger å bekymre deg for å komme hjem til et kaldt hus. Gå for full pakke, for eksempel Mill eller Adax— i alle rom. Skru opp varmen når du er på vei hjem fra jobb eller ferie. Og prikken over i-en er at robotstøvsugeren fra Roomba går over gulvene til et forhåndsinnstilt tidspunkt – eller fordi du setter den i gang via mobiltelefonen.

Hvis du bor i en større bolig (eller kanskje du har flere boliger), vil et avansert kontrollsenter, slik som Fibaro Home Center 2 være en god idé å inkludere. Denne lar deg samle alle de smarte løsningene i én styringsenhet. Koble den opp til TV-en, IP-kameraene, termostaten, alarmsystemene og alle mediaspillere. Fibaro har stemmestyring og er kompatibel med Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri og Facebook Messenger.

Sonos høyttalere i ulike størrelser og farger

Topp underholdning

Et annet felt der smidigheten til smartteknologi kommer til sin rett, er underholdning. Å legge litt penger i lyd og nettverk er kanskje et av de beste triksene for å oppnå strømlinjeformet automatisering. Det er også et område hvor du vil få kvalitet for hver eneste krone. Et high end smart lydsystem med høyttalere, lydplanke og en subwoofer fra SONOS vil gi deg en utrolig multiroom-lydopplevelse. Designet er ikke bare vakkert, det gir deg også lyd i toppkvalitet. Den kan til og med analysere avstanden mellom deg og veggene til enhver tid, noe som skaper et lydbilde med deg i sentrum. Og det spiller musikk sømløst i alle rom du utvider systemet til.

Det er smart.

 Google WiFi enhet på toppen av en hylle.

Forbli tilkoblet

Koble enChromecast til TV-en og du vil kunne fortelle TV-en hva du vil se på. Når TV-en starter opp favorittfilmen din, vil du kunne skape en perfekt filmbelysning ved å be Philips Hue-lysene om å dempe lysstyrken.

Med en toppmodell-TV med innebygget operativsystem fra Android, som for eksempel den utrolige Sony 65" 4K UHD OLED Smart TV KD65AF9, kan du bruke Google Home direkte med TV-en, uten å måtte gå via en Chromecast.

I et smarthjem med full pakke, blir det nødvendigvis mange enheter tilkoblet nettet på én gang. Det er ikke noe vits å ha et smarthjem, hvis ikke Internett holder følge. Gå for et mesh-nettverk, og du vil sikre at det trådløse nettverket hjemme har stabiliteten og rekkevidden som trengs for at smarthjemmet skal fungere knirkefritt. Du kan velge mellom flere ulike alternativer, hvor alle har det til felles at de erstatter den tradisjonelle ruteren. Fremfor å ha én ruter, vil du ha en serie med sammenkoblede «noder», eller tilgangspunkt, som fordeler et sterkt WiFi-signal til hele boligen. Dette vil skape en solid grunnmur for det smarte hjemmet ditt.

En hånd holder en mobiltelefon hvor skjermen viser bilde fra et kamera plassert inne i en stekeovn.

Bli en mesterkokk

I dag begynner smarte produkter virkelig å finne seg til rette på kjøkkenet. Bytt ut de gamle og trauste kjøkkenapparatene med et smartkjøleskap, en smart komfyr og en smart kaffemaskin. Hvis du for eksempel har Samsung Family Hub 2.0 side by side-kjøleskap, kan du sjekke innholdet i kjøleskapet mens du er i butikken, få et varsel på telefonen om at melka er i ferd med å gå ut på dato, se på nyheter eller følge en oppskrift mens du lager mat via den store skjermen.

Og matlagingen kan bli enda smartere med en smart komfyr slik som Bosch AccentLine eller en Electrolux CombiSteam Pro. Disse kan skru av varmen når maten er ferdig og la deg holde et øye på kaka i ovnen mens du befinner deg utenfor kjøkkenet. Du finner oppskrifter fra Michelin-kokker ferdig integrert i både kjøleskapet og komfyren. Få tilgang til disse via appen eller skjermen på kjøleskapet, og inviter venner over på deres egen «Chef’s Table».

Alle smarthjem med respekt for seg selv burde også gjøre plass til en smart kaffemaskin, slik som Bosch AccentLine. Ha en rykende varm, fersk espresso som venter på deg når du får kravlet deg ut av senga om morgenen. Koble den til Google Home via IFTTT og du vil kunne stemmestyre den. «God morgen, Google!» er et fint kodeord for å brygge en kaffe, lese opp siste nytt og minne deg på dagens kalenderavtaler.

Et trådløst sikkerhetskamera festet til veggen

Sikkerhet og overvåkning

La oss kikke litt forbi den tradisjonelle, enkle alarmen og gjøre hjemmesikkerheten smart. Med smarte enheter kan du nå enkelt overvåke oppkjørselen, holde øye med hvem som er utenfor døra eller til og med få varsler om det er røykutvikling eller vannlekkasje i boligen. En perfekt løsning for folk som reiser mye eller av andre grunner er borte fra hjemmet.

Med en smart videoringeklokke kan du bruke mobilen til å sjekke hvem som ringer på. For enda mer overblikk, kan du koble opp en eller flere trådløse HD-sikkerhetskameraer med bevegelsessensor og nattmodus. Disse er også praktisk for å overvåke babyer om natta, eller å holde øye med hva husdyrene gjør du når du ikke er hjemme.

Sist, men ikke minst vil et bredt assortiment av tilkoblede røykvarslere og andre sensorer , til for eksempel gass, vann, åpne dører eller bevegelse – gi deg umiddelbar beskjed dersom noe ikke stemmer der hjemme.

Hvis du også skifter den vanlige dørlåsen med en smart en , kan du sende en midlertidig tilgangskode til folk du ønsker å slippe inn, eller å låse døren fra hvor du enn befinner deg, dersom du skulle komme til å glemme dette når du går hjemmefra.

Topp-produkter til smarthjemmet:

Ingen produkter er tilgjenglig

Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (50+)  
 • Nettovolum: 351/199 liter
 • 21,5" Full HD-display
 • Integrerte kameraer
  
  
 
Samsung Family Hub side-by-side kjøleskap RS68N8941SL (stål) Samsung Family Hub side-by-side kjøleskap RS68N8941SL (stål)
RS68N8941SL
Samsung Family Hub side-by-side kjøleskap RS68N8941SL (stål)
29 990
Demovare fra kr 26 991
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (5+)  
 • Kapasitet: 383/210 liter
 • Twin Cooling Plus-teknologi
 • WiFi Ready, vann- og isdispenser
  
  
 
-5% avslag**
Sammenlign
Vis produkt
Bestillingsvare. Sendes fra lager om 5 dager. 
 • Vanntankens kapasitet: 2,4 l
 • Integrert modell
 • 10 kaffevariasjoner
**Opptil 35% på utvalgte Bosch hvitevarer ved kjøp av to eller flere. Til 14.12
  
 
Samsung SmartThings hub (hvit)
32396
Samsung SmartThings hub (hvit)
749
Demovare fra kr 636
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Lag et nettverk av smartenheter
 • Kjør scener med mange funksjoner
 • Kompatibel med Alexa, Google Home
  
 
-25% avslag**
Sammenlign
Vis produkt
Bestillingsvare. Sendes fra lager om 27 dager. 
 • 1600 watt
 • Kapasitet: 2,4 liter
 • Integrert design med Home Connect
**Opptil 35% på utvalgte Bosch hvitevarer ved kjøp av to eller flere. Til 14.12
  
 
-25% avslag**
Sammenlign
Vis produkt
 
 • Kapasitet: 47 liter
 • EcoClean, Steam-funksjon
 • Home Connect, Assist, bakesensor
**Opptil 35% på utvalgte Bosch hvitevarer ved kjøp av to eller flere. Til 14.12
  
  
 
Fibaro Home Center Lite
FIBHOMECENTLI
Fibaro Home Center Lite
2 299
Demovare fra kr 1 954
 
Sammenlign
Vis produkt
Bekreftet lagerdato 23.12.2019  
 • Smartstyr hele huset
 • Gateway for Z-Wave nettverk
 • Styr opptil 230 enheter
  
 
Fibaro Home Center 2
FIBHOMECENT2
Fibaro Home Center 2
4 690
 
 
 • Smartstyr hele huset
 • Gateway for Z-Wave nettverk
 • Styr opptil 230 enheter
  
 
Electrolux CombiSteam Pro Smart dampovn EKS985Z
EKS985Z
Electrolux CombiSteam Pro Smart dampovn EKS985Z
21 997
Demovare fra kr 17 597
 
 
 • Integrert, 60 cm
 • Dampovn med WiFi-tilkobling
 • CookView-kamera
  
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (25+)  
 • Kapasitet: 383/210 liter
 • Høyde: 178 cm
 • Twin Cooling Plus-teknologi
  
  
 

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: