Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

3DMark by UL Benchmarks - Slik fungerer det

3DMark er verdens fremste benchmark-verktøy for gaming-PC-er. På den her siden kan du lære mer om 3DMark og de andre testene fra UL Benchmarks som Elkjøp benytter seg av, samt hvordan du kan tolke resultatet.
PC-tester med 3DMark - slik fungerer det

3DMark - The Gamers Benchmark

3DMark er en respektert test av PC-ers gamingytelse. Den bruks av millioner av brukere, hundrevis av hardware-nettsider og mange ledende produsenter. I testen brukes en rekke benchmark-verktøy slik som Time Spy for å teste prosessorer, grafikkort, frame-rate stabilitet og liknende. Hver PC gjennomgår dessuten en såkalt stresstest.

Slik tolker du resultatet: En høy 3DMark-score innebærer bedre ytelse og høyere FPS. Desto høyere score, desto bedre gamingytelse har PC-en. Basert på UL Benchmarks tester har alle PC-er blitt delt inn i fire kategorier: Casual, Specialist, Hardcore och Elite. Du kan lese mer om disse lenger ned på siden.

Her testes noen av Elkjøps PC-er på UL Benchmarks fasiliteter i Espoo:

3DMark - Slik forholder du deg til FPS resultatene

Slik forholder du deg til FPS-resultatene

UL Benchmarks tester PC-enes ytelse for en rekke ulike spill, noe som gir en verdi for antall fps (frames per second) som PC-en kan prestere i. Dette er også selve fundamentet i vårt nye verktøy FPS-velgeren som du finner på hovedsiden for 3DMark. Her er det dog viktig å tenke på at FPS kan påvirkes av en rekke ulike faktorer, slik som innstilinger, klokkefrekvens, komponentenes temperatur og øvrig belastning fra programmet, for å nevne noe.

Når UL Benchmarks tester Elkjøps PC-er er alle unødvendige funksjoner og programmer slått av når testen foregår. Man vil også re-starte PC-en mellom hver test. I tillegg går PC-ene gjennom en halvtimes cooldown innen testene kjøres, slik at ikke temperaturen skal ha noe å si på resultatet. Vil du lese enda mer kan du gjøre det på selskapets hjemmeside.

Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors
Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors Gamingtester hos Futuremark i Helsingfors

Mer om de fire 3DMark-kategoriene:

Casual Gaming-PC-er for basisbehov. Med dette systemet kan du spille de aller fleste spillene med en bra opplevelse i en oppløsning på 1080p.

SpecialistFor deg som er ute etter noe mer. Her får du bedre gamingytelse og kan spille i 1080p med høye grafikkinnstillinger. Alle produkter på Specialist og oppover er VR-Ready.

Hardcore Kraftfulle PC-er for deg som tar gaming på alvor. Her kan du spille alle typer spill i minst 60 FPS med høye grafikkinnstilinger (mange med maksimal grafikk) i 1440p.

Elite PC-er for alle gameres våte drømmer. Dette er våre kraftigste maskiner for deg som vil kunne spille alle spill i 1440p med de mest avanserte grafikkinstillingene. Gir også god ytelse for mange spill i 4K-oppløsning.


UL Benchmarks tester all maskinvare under kontrollerte forhold. Benchmark-resultatene kan variere på enkelte systemer men er pålitelige med en feilmargin på 3 prosent. Forandringer i programvare, slik som systemoppdateringer, oppdatering av drivere og spilloppdateringer kan påvirke ytelsen. Det finnes også visse enheter der konstruksjonen gjør at det helt enkelt ikke leveres konsekvent ytelse.

VRMark

VRMark by UL Benchmarks - Er PC-en klar for Virtual Reality?

VRMark er UL Benchmarks (tidligere Futuremark)benchmark-verktøy for å måle ytelsen for Virtual Reality. Testen er bygget opp rundt ulike ytelsesnivåer som kalles for Rooms og fir svar på om PC-en hard et som kreves for VR-innhold. I et blått rom testes en type ytelse, mens en annen måles i et oransje rom. FPS (frames per second) er en nøkkelfaktor, også i VRMark-testen.

Slik tolker du resultatet: Her er det gjort helt enkelt. Under rubrikken ”VR Ready” står det enten Yes eller No.

© 2018 Futuremark® Corporation. 3DMark®, PCMark®, and VRMark® and Futuremark® trademarks and logos, character names and distinctive likenesses are the exclusive property of Futuremark Corporation. UL and the UL logo are trademarks of UL LLC