Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Objektiv

Enten man er profesjonell fotograf eller nybegynner, vil man alltid kunne dra fordeler av objektiver tilpasset eget bruk. Det kan være du foretrekker landskapsbilder, portretter eller sportsbilder. Ulike motiver krever ulike objektiver for et best mulig resultat. Vi har objektivene som passer til den profesjonelle fotografen eller til hobbyfotografen som ønsker å optimalisere og utvikle fotograferingen.


  • Et teleobjektiv virker som en kikkert og kan ta nærbilder av motiver langt unna. Det benyttes ofte ved dyrefotografering. Bildevinkelen blir da liten, og skarpheten blir mer følsom for bevegelser i kameraet. Det er derfor en fordel med stativ når man skal bruke teleobjektiv – for mest mulig klare bilder.
  • Et vidvinkelobjektiv har den egenskapen at synsfeltet blir videre enn med et normalobjektiv. Det egner seg fint til landskapsbilder, eller om du ønsker å ta bilde av hele familien rundt bordet uten å måtte gå altfor langt unna. Det finnes også spesielle objektiver som gir en svært stor bildevinkel, gjerne hele 180°, såkalte fisheye-objektiv.
  • Et makroobjektiv kan avbilde et motiv i forholdet 1:1. Dette objektivet lar deg ta nærbilder av små objekter som blomster og insekter. Brennvidden bestemmer hvor langt unna motivet du kan stå og fortsatt få full makrogjengivelse. Jo lenger brennvidde, desto større arbeidsavstand får du.
  • Zoomobjektiv følger ofte med kameraet når du kjøper det. Her får du mange brennvidder i samme objektiv, og du slipper unna færre objektiver for å dekke behovene dine. Zoomobjektiver har alltid to brennvidder angitt, hvilket viser hvor stort zoomområde objektivet har.
  • Fastobjektivene er mindre og lettere, og har vanligvis bedre lysstyrke enn zoomobjektiver. Det gir mulighet for å ta bilder under dårligere lysforhold. Dette åpner for mange kreative muligheter. Man kan altså ikke zoome, men man er nødt til å flytte på seg i forhold til motivet.


Sist oppdatert: 18.09.2014 12:01:23